Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El barri de Sant Antoni crea el seu propi 'Glovo' per ajudar els bars i restaurants

Els repartidos es fan 'Riders Solidaris', són dotze voluntaris i el seu servei és gratuït

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

El 2020 serà l'any oficial de la pandèmia, de les receptes fetes a casa, de les videotrucades, del 'take away', també dels jocs de taula i dels barris. És en els moments difícils que els barris saben estar a l'altura de les circumstàncies a través dels seus veïns. La crisi sanitària que estem vivint ha demostrat, un cop més, que el sentiment de barri acaba sortint al rescat. Des d'associacions que s'han organitzat per fer arribar el menjar als més necessitats a perruqueries que ofereixen descomptes a canvi de consumir al barri.

La ciutat bull de solidaritat i no paren de néixer iniciatives com la que han impulsat els veïns del barri de Sant Antoni a través de l'ONG 'De veí a veí'. Són els 'Riders Solidaris', un grup de voluntaris en bicicleta que ofereixen el servei de 'delivery' per a clients i comerciants de Sant Antoni totalment gratis. 

Un 'Glovo' solidari

Les comparacions són inevitables, els 'Riders Solidaris' s'han inspirat amb el famós servei de Glovo i amb el porta a porta d'Amazon, però en format barri. La gran diferència? Està format per voluntaris, el servei és gratuït (de moment) i no hi ha un objectiu econòmic. El que volen és incentivar la compra de proximitat per emportar dels bars, restaurants i comerços del barri. Tampoc compten amb una plataforma web, s'accedeix al servei a través d'un número de Whatsapp on pots comprar els productes de més de 250 establiments de Sant Antoni.

Una vintena de ciclistes s'organitzen de dilluns a diumenge, es compra al matí i es lliura a la tarda i s'encarreguen de portar fins a les cases tot el que es demani a través del Whatsapp. Amb aquest projecte els organitzadors intenten posar el dia molts comerços que s'han vist aïllats o mancats d'experiència digital en un moment on només ha funcionat el servei 'delivery'. Els Riders Solidaris en principi tenen limitat el seu mapa de lliuraments als carrers Tarragona, Rosselló, Aribau, ronda de Sant Antoni, Ronda de Sant Pau i Paral·lel. El servei també està dirigit a persones malaltes i confinades, que no puguin anar a buscar el producte. Llavors han de trucar i els ho porten a casa.

A llarg termini la seva idea és crear una aplicació amb més comerços del barri i consolidar el servei amb una quinzena de contractes laborals de repartidors.

NO T'HO PERDIS: El millor menjar per emportar de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat