Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Restaurants de Barcelona amb servei per emportar i repartiment a domicili
Nectari
Foto: Nectari Nectari

Restaurants de Barcelona amb servei per emportar i repartiment a domicili

Molt més que menjar ràpid: alguns dels grans restaurants de Barcelona s'han abocat a oferir la seva carta per emportar

Per Ricard Martín
Advertising

Tot té la seva part bona: fins fa quatre dies, només podies encarregar per emportar sushi, pizza o hamburgueses i tots els derivats de 'street food'. Ara, la restauració de Barcelona ha trobat una sortida en el menjar per endur: restaurants que van des de l'alta cuina amb Michelin fins a la tradició basca, passant per la barbacoa i els fumats, us esperaran amb la comanda encantats: només l'haureu d'encarregar amb antelació i recollir-la. Sisplau, respecteu les distàncies de seguretat i aneu-hi amb mascareta.  

NO T'HO PERDIS: Restaurants amb servei propi de repartiment a domicili.

 


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Local Love de Time Out està donant suport els negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Agafa la bossa i cap a casa!

Nectari
Nectari
Cristina Reche

1. Nectari

Restaurants Cuina contemporània Eixample

En un moment en què els restaurants Michelin s'han quedat fora de joc, el Nectari fa un cop de cap fent menjar per emportar! Els divendres, dissabtes i diumenges podeu passar-hi a recollir un menú d’alta cuina de proximitat de tres plats i postres (50 €) o un de tapa fina –russa, seitons fregits, coca de recapte, arròs amb botifarra i carxofes i tiramisú– a 25 €. A domicili, per cinc euros més (un fet que converteix l'excel·lència d’Esteve en l’oferta Michelin més bé de preu de la nostra història). Reserves a reserves@nectari.es amb 24 hores d’antelació. Al seu facebook podeu consultar el menú de la setmana. 

Maitea
Maitea
Foto: Maitea

2. Maitea

Restaurants Eixample

Es defineixen com a taverna basca, però qualsevol que conegui un xic el país basc sabrà que això significa cuina tradicional d’alt nivell. El germans Montaner ofereixen pràcticament per emportar  –o a domicili – la part més substanciosa de la seva carta. I això vol dir unes truites de patates de 14 cm de diàmetre –de patates amb sobrassada de porc negre i brie!– o un bacallà al ajoarriero com a Donosti. I tapes (extraordinàries croquetes!) i cullera top. Encàrrecs al 93 439 51 07 i 696 88 40 20. Consulteu tota la seva oferta per endur (ampolla de vi criança a nou euros!)

Advertising
Plat de 'Santornemi'
Plat de 'Santornemi'
FOTO: Maria Dias

3. Santornemi

Restaurants Catalana Sarrià

No són uns nouvinguts: en Santi va ser el cuiner del Gelida durant deu anys, on ella i l’Álvaro en van estar set a la sala: tenien les claus del temple de l’esmorzar de forquilla de Barcelona, vaja. I tenen a punt tot el seu catàleg per emportar: especialitats de cuina catalana fetes tota des de zero, apartat casa de menjars, on tant hi pots trobar unes mandonguilles amb sípia bones i abundants (7 €) com uns finíssims bunyols de bacallà (4,50 €). Encàrrecs al T. 93 277 89 97 i per watsapp al 630 421 512

Bícnic
Bícnic
Foto: Bícnic

4. Bicnic

Restaurants Cuina creativa Dreta de l'Eixample

El Bícnic és un restaurant que crea addicció per la subtilesa dels seus plats en un context de gaudi proteínic. I és una excel·lent notícia que s'hagin posat les piles adaptant la seva carta –i pensat nous plats– per a què la gent els compri online i els passi a recollir (també a domicili amb el corresponent recàrrec). Han anat cara a barraca: el que més surt són els seus clàssics, com les braves arromescades o la truita de ceps i botifarra negra (però també podeu optar per ravilo de bou de mar amb coco i llima). O un pollastre picantó marinat a la teriyaki i fet a la brasa! 

Advertising

5. Semproniana

Restaurants Mediterrània Eixample

Com a empresària, l'Ada Parellada és un tanc tot terreny, com a cuinera és inventiva i subtil i treu el màxim de cada producte. I en el context més difícil ho ha tornat a aconseguir. Quan va començar tot aquest merder, l'endemà ja estava fent menús a domicili. Avui despatxa al voltant de 200 comandes al dia, que també podeu passar a recollir. Per 15 euros, us emportareu sota el braç un excel·lent menú del dia, postres incloses, que converteix un dia normal en una festa major. Canvia cada dia, i sempre són plats de temporada i plens de substància. Reserves al T. 93 453 18 20  i watspp als 699 932 203 i 620 669 341

Louro
Louro
© Irene Fernández

6. Arume

4 de 5 estrelles
Restaurants Cuina creativa El Raval

L'Arume han simplificat la seva carta amb especialitats per adaptar-se al menjar per emportar. Simplificar no vol dir pèrdua de qualitat, ans el contrari: teniu a la vostra disposició els plats més emblemàtics de la casa, en receptes amb una matèria primera que garanteixen satisfacció immediata i una preparació que fa que arribin a casa en bones condicions.

Exemples? El seu tàrtar de vedella gallega amb encurtits i pa de sègol, un mollete de calamars cítric i picant que crea addicció o una paella atlàntica amb el millor marisc (per encàrrec). O sempre podeu optar per una truita estil Betanzos, aquella que neda en un mar de melositat. Podeu fer els encàrrecs al T. 93 315 48 72 (tant per recollir com per domicili!). De dc. a dv. per sopar, el cap de setmana per dinar i sopar. Alta cuina informal a domicili, a preus assequibles. 

Advertising
Fat Barbies
Fat Barbies
FOTO: Irene Fernandez

7. Fat Barbies

Restaurants A la brasa Dreta de l'Eixample

Fat Barbies és un restaurant de barbacoa nord-americana atípic: perquè para tanta atenció als seus plats carnívors –brutal pastrami, punt de sabor i elasticitat just, o costellam de porc a foc i fum lent, tot ecològic– com a la part vegetariana. Ara us podeu firar, per emportar, previ encàrrec, quasi tot el seu catàleg, amb addicions irresponsablement tendres, com una terrina de porc o bombes de costella fumada. Sí, trobada entre el tapeig i el classicisme francès. 

Grasshopper Ramen Bar
Grasshopper Ramen Bar
Foto: Grasshopper Ramen Bar

8. Grasshopper Ramen Bar

Restaurants Japonesa Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

La seva aproximació a la gastronomia del sud-est asiàtic és metòdica i obsessiva amb la qualitat. El Grasshopper fa, no és cap secret, un dels millors ramen de Barcelona. I és cert: si us l'emporteu a casa, no és ben bé el mateix que menjar-lo a la barra, i amb aquells preciosos bols de ceràmica fosca. Però bé, el podeu encarregar cada dia al T. 935 005 081 i passar-lo a recollir de 19 a 23 h. I si arrodoniu la jugada amb unes 'gyoza' i una bona cervesa tirada com us expliquem, la satisfacció és total. 

Advertising
 Suculent
 Suculent
Foto: Suculent

9. El Suculent

Bars i pubs Bars de tapes El Raval

Ja fa temps que el Suculent va superar l’etapa de casa de menjar d’alta cuina per convertir-se en un dels grans llocs de cuina d'autor de Barcelona. Ara bé, no oblidem que en Toni Romero va ser un dels màxims responsable de tornar a posar de moda la cua de bou (aquelles croquetes farcides i cremoses!) i el xup-xup en l'alta cuina de Barcelona. I l'exercici inevitable del menjar per emportar ens ha tornat aquest Romero: el dels guisats superlatius. Ja podeu encarregar, al 606 640 322, meravelles a foc lent com la seva cua de bou guisada amb xocolata negra o les galtes de porc al gingebre. 

El Mercader
El Mercader
El Mercader

10. El Mercader de l'Eixample

Restaurants Catalana Eixample

El Mercader és l'altre restaurant de Claudio Hoyos, propietari d’El Filete Ruso. Aposta pel cent per cent ecològic: Hoyos disposa d’un hort a Collserola de 300 m2 amb certificació, i carn i làctics també ho són. I com diu diu té tot el gruix de la seva carta disponible per emportar: plats clàssics de la cuina catalana preparats de manera impecable, com de vedella estofada al vi negre amb patates, macarrons a la catalana o graellada de verdures al romesco. Truqueu, encarregueu la teca i passeu a recollir d'11 a 14 h. Podeu consultar la carta a la seva web. 

Advertising

11. L'Antic Magatzem

Restaurants Catalana Eixample

Menys conegut del que seria just, aquest restaurant proper al Paral·lel ofereix un menú de migdia excel·lent i casolà, que és com menjar a casa l'àvia. I la bona notícia és que gaudir-lo a la vostra és tan senzill com trucar, encarregar, pagar i recollir. Un menú tipus qualsevol: per 11,90 €, podeu triar, de primer, escalivada amb anxoves, macarrons a la putanesca, amanida verda amb embotits, carpaccio de tomàquet i pernil, i de segon cua de bou, galets de porc, apella de verdures, calamars a l'andalusa o fricandó. Fora de menú, els seus clàssics (com la paella de llamàntol, per exemple). 

Out of China
Out of China
Foto: Out of China

12. Out of China

Restaurants Xinesa Eixample

Quan temps fa que no feu aquell clàssic d'anar a buscar menjar per emportar al restaurant xinès? Ara que tothom perd el cul pels fideus amb verdures, les sopes asiàtiques i els dim sum, val la pena recordar que al restaurant de la Chenqi Wang van ser dels primers a oferir tot això en un context de producte de proximitat, i que quasi vint després segueixen en molt bona forma (i fusionant la Xina amb el receptari català amb seny i talent). Feu el favor de fer una cosa tant senzilla com encarregar la comanda per telefon amb un xic d'antelació, i podreu sopar delicadeses com els seus fideus udon amb trompetes de la mort o el seu assortiment de farcellets al vapor, exquisits.  

Advertising
Sant Antoni Gloriós
Sant Antoni Gloriós
© Maria Dias

13. Sant Antoni Gloriós

Bars i pubs Sant Antoni

Molt bona notícia: el Fran Manduley, com qui diu un dels inventors de la tapa moderna a Barcelona –el 90 % de les braves que corren pel món són una còpia de les que va crear al Bohèmic– es dedica en cor i ànima al menjar per emportar. De dt. a ds. de 12 a 21 h i el dg. de 12 a 15 accepta comandes per emportar al telèfon T. 680 737 857. Meravelles com les seves braves, de les millors croquetes que podeu tastar, o deliciosos jocs amb el menjar de carrer d'arreu del món i la tradició d'aquí, com mandonguilles d'ají o entrepans molt viatjats. 

Plata Bistró
Plata Bistró
Maria Dias

14. Plata Bistró

Restaurants

Si hi ha un restaurant a Barcelona que fa cuina de mercat, és, sens dubte, el Plata Bistró. Aquest local de Sant Antoni no té carta, sinó una pantalla amb el menú projectada a la paret que canvia cada dia, en funció del que el xef Víctor García troba al mercat. I en aquests dies s'ha reinventat amb la fórmula El Plata a Casa: la seva potent cuina de mercat (carxofes amb romescu! Fricandó amb trompetes! Els seus mítics callos o canelons de conill rostit!) a un watsapp i per emportar, al T. 650 140 957 i trucant al 935 169 130. I alerta: per 14 euros, sortiu-ne amb una paella valenciana. 

Advertising
El Chigre
El Chigre
© Maria Dias

15. El Chigre

4 de 5 estrelles
Bars i pubs Bars de tapes El Gòtic

Mai Catalunya i Astúries no havien estat tan unides com en aquesta bodega. Al Chigre proposen una fusió de cuines de dues terres amb una gran riquesa gastronòmica. El Fran Heras, el factòtum d'aquesta proposta culinària que ell anomena 'catariana' (ben trobat!) ha engegat un pla de venda de menjar –a domicili i per emportar– que comprèn tapes i platets d'alta volada combinada amb l'esperit de cuina de cullera i guisat.

Tot amb producte de primera línia i promixitat (sigui d'una banda o l'altra). Val la pena: per 27 euros un pack vermut que inclou l'ampolla sencera, seitons, xips, musclos en escabetx i gilda, però també arriba el tiberi de festa major en la forma de fabada asturiana (12 €) o arròs melós amb cua de bou (15 €), per esmentar dos plats. I vins ecològics a preu de botiga. Feu la comanda a la seva web.  

16. La Taverna del Clínic

Restaurants Cuina creativa Eixample

Des de la seva fundació, la Taverna ha estat una cosa singular, un petit espai per a grans sorpreses gastronòmiques. La casa dels Simôes ha passat d’oferir un pica-pica, amb les racions petites, fetes amb productes d’alta qualitat, a servir plats substanciosos, alta cuina amb esperit autoral.

I ara posen a la vostra disposició tot el catàleg de la casa, tant per emportar com a domicili. Això passa per tres menús  setmanals (entre 20 i 30 euros) amb cuina catalana suculenta marca de la casa (caneló d'ànec, bacallà amb samfaina, peus de porc farcits d'espinacs i bolets...) i un impressionant repertori de tapes i plat sencer –quasi 50!– que van des del pernil d'aglà tallat a mà fins l'arròs de colomí. Feu la comanda trucant al T. 696 493 372 o fent-hi un WatsApp. 

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising