Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pastrami Bar / El Paradiso
© Irene FernandezPastrami Bar / El Paradiso

El millor bar del món és a Barcelona (i el tercer també!)

Paradiso, Sips i Two Schmucks copen el top deu del ránking 50 World's Best Bars

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

El 2022 serà recordat com a un any històric per a la cocteleria a Barcelona: és l'any en què el rànquing The 50 World's Best Bars ha decidit que tres dels deu millors bars del món són a Barcelona. Però anem a pams. El gran titular és indiscutiblement per a la cocteleria Paradiso, del grup La Confiteria: el prestigiós llistat ha decidit que el millor bar del món és a Barcelona, en una cantonadeta discreta del Born, amagat rere un bar d'entrepans de pastrami. Paradiso passa del lloc tres a l'u. 

Mark Samsom, director de continguts de la guia, explica que el fet que "sigui el primer cop que coronem un bar fora de Nova York o Barcelona és un testimoni de les fites que han aconseguit Giacomo Gianotti, Margarita Sader i tot el seu equip". Paradiso, de Lito Baldovinos, Enric Rebordosa i Gianotti, va entrar en l'òrbita de la llista el 2017 (hem de dir que Time Out Barcelona ens vam avançar: el 2016 li vam donar el premi a Millor Nou Bar de Barcelona).

Els responsables que el Pastrami / Paradiso sigui el millor bar del 2016 (i Andreu Gomila)
© Maria DiasEls responsables que el Pastrami / Paradiso sigui el millor bar del 2016 (i Andreu Gomila)

Del Paradiso, la guia en celebra "una visió del tot magistral del bar clandestí, que combina tècnica, precisió i creativitat amb un sentit de la diversió infal·lible". Visitar-lo aquesta temporada és un 'must': la nova carta té una col·lecció de tragos que s'inspiren en grans moments de la humanitat: des del descobriment del foc fins al de la penicil·lina (i jo em pregunto: n'hi ha algun dedicat a la primera borratxera?). La Confiteria acaba d'obrir Monk, una altra cocteleria estratosfèrica amagada rere un colmado 24 h. 

En el tercer lloc de la llista hi trobem el Sips de Marc Álvarez i Simone Caporale, dos astres de la cocteleria que han aconseguit una grandiosa fita en un temps rècord: Sips, que va obrir l'estiu del 2021, ha passat del lloc 37 de la llista al tres de cop. Caporale –que va col·locar l'Artesian Bar de Londres quatre anys seguits com a millor bar del món– i Álvarez –excap de cocteleria d'Albert Adrià– són actors claus de la cocteleria a Barcelona. Acaben d'assumir la gestió de la històrica Boadas, i ben aviat activaran un menú degustació de còctels. De Sips, la guia en destaca que "és la versió integral del concepte de bar modern: aquí els coctelers i les seves creacions són el xou"

Simone Caporale i Marc Àlvarez a Sips
Foto: Mireia RodríguezSimone Caporale i Marc Àlvarez a Sips

I en el setè lloc hi entra Two Schmucks, tota un 'outsider' en el panorama: un "bar de vell de cinc estrelles", com l'anomena el seu propietari, en Moe Aljaff. Two Schmucks va obrir a finals de la dècada passada al cor del Raval com a un bar-cafeteria desballestat que feia 'pop-ups' de 'brunch' i cocteleria, i els seus dos socis la van anar refent cada cert temps amb les seves mans fins a convertir-lo en el que és avui: una adreça clau de l'alta cocteleria amb un caràcter irreverent i punk. La 50 World's Best considera que "el deliberat desordre frena en sec davant l'hospitalitat, i té un bonic equilibri entre un servei atent i relaxat i un menú de cocteleria centrat en el producte que l'allunyen del bar de tota la vida".  Juliette Larrouy, excuinera del local, és la 'bartender' en cap. De fet, Two Schmucks marca la cocteleria al Raval profund: uns metres més avall hi trobem els excel·lents (i assequibles) Lucky Schmuck i Fat Schmuck.

Two Schmucks quan estava en construcció
Foto: Two SchmucksTwo Schmucks quan estava en construcció

Aquesta és la primera vegada que la llista de bars surt de Londres per entregar premis. I s'ha d'agrair molt que hagin tingut la coherència i la decència de no fer 'una Michelin a Barcelona': aquella infausta cerimònia de la guia francesa l'any 2010. Per primer cop les Michelin es celebraven a la nostra ciutat, però en lloc de premiar els restaurants catalans, els hi va clavar una clatellada.  

NO T'HO PERDIS: Les millors cocteleries de Barcelona 

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat