Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pessebre 2022 Plaça Sant Jaume
Foto: Ajuntament de Barcelona

El pessebre de la plaça Sant Jaume serà virtual i interactiu

Del 16 de desembre al 5 de gener, la façana de l’Ajuntament acollirà un pessebre en forma mapping interactiu

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Ara que la ciutat es prepara per a les festes de Nadal, comencem a conèixer els detalls de les tradicions que més esperem, com la cavalcada de Reis o la celebració de Cap d'Any. Però hi ha una altra qüestió que als barcelonins i barcelonines ens té ben impacients.

Com serà el pessebre de la plaça Sant Jaume aquest any? 

Sabem que tindrà un format virtual i interactiu, i es representarà a través d'un 'mapping' a la façana de l'Ajuntament. Així doncs, per primera vegada, el pessebre de la Plaça Sant Jaume no serà una construcció física, sinó que serà una projecció digital que combinarà els elements més tradicionals de casa nostra amb la modernitat tecnològica.

En aquest pessebre interactiu, els ciutadans podran, amb els seus telèfons mòbils, modificar les accions que apareixeran al pessebre i interactuar amb els continguts projectats, dissenyats per Onionlab. Per exemple, podran donar menjar al Tió o escriure la carta als Reis, tot escanejant un codi QR que es projectarà a la façana de l'Ajuntament.

Les tradicions es representaran en quatre escenes de 10 minuts cadascuna, que s’aniran succeint una rere l'altre, i que faran referència a la ciutat de Nadal, a les figures del pessebre (aquesta escena inclourà el naixement amb els personatges de Jesús, Maria, Josep i l'àngel), la gastronomia de Nadal, el Tió i els Reis d'Orient. 

  • La ciutat de Nadal. La primera escena del pessebre digital projectarà fotografies històriques de les festes de Nadal a Barcelona, amb l'objectiu de recordar com han sigut aquestes celebracions a la nostra ciutat al llarg dels temps. A través del codi QR, tothom qui ho desitgi podrà tria una imatge i un efecte visual que vol veure projectada a la façana de l'Ajuntament. Podran escollir entre fotografies històriques del Mercat de Santa Llúcia, els llums de Nadal, el pessebre, el Tió, l'home dels nassos i els Reis d'Orient.
Mapping del Pessebre de Plaça Sant Jaume
Barcelona CulturaMapping del Pessebre de Plaça Sant Jaume
  • Les figures del pessebre. Aquesta escena del 'mapping' és la més tradicional de totes, ja que hi apareixen representades les figures del pessebre com Maria, Josep, Jesús i l'àngel. Els participants, a través del QR, podran seleccionar un avatar i donar-li un nom que apareixerà a la projecció. Així, podran compartir l'escena del pessebre en forma de pastora de gallines, pastor d'ovelles, pescadora, llenyataire, caganer, bou, mula o encarnant algun dels tres Reis d'Orient: Melcior, Gaspar i Baltasar. 
    Mapping del Pessebre de Plaça Sant Jaume
    Barcelona CulturaMapping del Pessebre de Plaça Sant Jaume
  • La gastronomia de Nadal. La tercera escena també és interactiva, permet als participants preparar els plats tradicionals de la gastronomia catalana, escollint un ingredient que es barrejarà amb els dels altres participants. Es podrà preparar escudella, canelons i un tortell de Reis.
    Mapping del Pessebre de Plaça Sant Jaume
    Barcelona CulturaMapping del Pessebre de Plaça Sant Jaume
  • El tió de Nadal. En aquesta escena es projectarà la història del Tió i la tradició que l'envolta. La part participativa consistirà a donar menjar al Tió, fins que la seva panxa s'ompli fins que emeti partícules màgiques de regal. L'aplicació també permet triar una cançó del Tió perquè els nens la cantin mentre l'animació es desenvolupa. Aquesta escena es projectarà fins al dia 26 de desembre, i aleshores se substituirà per la dels Reis d'Orient. 
    Mapping del Pessebre de Plaça Sant Jaume
    Barcelona CulturaMapping del Pessebre de Plaça Sant Jaume
  • Els Reis d'Orient. A partir del 27 de desembre, aquesta escena transformarà la façana de l'ajuntament en un taller de recollida de cartes, on els participants podran enviar la seva carta amb el seu nom, i una la llista de joguines i desitjos, personalitzant-ne el paper i el mètode de transport en què sortirà el regal. 
    Mapping del Pessebre de Plaça Sant Jaume
    Barcelona CulturaMapping del Pessebre de Plaça Sant Jaume

¿Quin és l'horari del pessebre de la plaça Sant Jaume? 

Aquestes escenes es repetiran des de les 17.30 h fins a les 22 o les 23 h, segons el dia. De fet, aquest serà l'horari de projecció del 'mapping digital', de manera que el pessebre de la Plaça Sant Jaume serà només visible durant la tarda.

Aquest pessebre es projectarà, doncs, les tardes del 16 de desembre al 5 de gener, però cal recordar que aquelles persones que desitgin visitar un pessebre físic, podran fer-ho al pati del Museu Frederic Marès o al Monestir de Pedralbes, els dos llocs de la ciutat que acullen pessebres tradicionals aquest Nadal. 

NO T'HO PERDIS: Nadal 2022 a Barcelona: guia completa

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat