Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Somni Restaurant
Foto: Somni Restaurant

El plat favorit dels catalans del 2023 no necessita coberts (i es va crear a Barcelona)

El guanyador ha estat escollit al concurs Plat Favorit dels Catalans 2023 amb més de 1.300 vots

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Ni els calçots, ni la botifarra, ni el pa amb tomàquet, el plat preferits dels catalans aquest 2023 és... el biquini. A Barcelona hi ha una gran oferta d'entrepans de pa de motlle que està triomfant entre les noves generacions, un èxit que també ha arribat a la darrera edició dels premis Plat Favorit dels Catalans 2023. El concurs va obrir el període de votacions el 23 d'octubre i el va tancar el dimecres 8 de novembre amb un total de 10.000 de vots.

La Bikineria
Foto: © La Bikineria

El biquini que defensava Joan Gurguí, de la Bikineria, s'ha imposat en la final del concurs amb 1.336 vots als altres tres finalistes. L'hamburguesa ha estat el segon més votat amb 1.145 vots, mentre que el frànkfurt s'ha endut la medalla de bronze amb 525 vots i el 'serranito', que ha quedat en quarta posició amb 227 vots. Al resultat de l'enquesta popular, també s'ha afegit la valoració del jurat format per: Marc Ribas, xef de la Taverna del Ciri; Òscar Broc, periodista gastronòmic; Judith Càlix, directora de CUINA; Pep Palau, director del Gastronomic Forum Barcelona; i Anna Llacher, editora d'Abacus Media.

El concurs va néixer l'any 2016, una primera edició que va guanyar l'escudella i carn d'olla, i que ha continuat fins avui en dia. Ara, el biquini s'afegeix a la llista de guanyadors de les edicions anteriors on apareixen el pollastre i capó del Prat (2017), la coradella de Molins de Rei (2018), el cebiche (2019), els cargols a la catalana (2020), el fricandó (2021) i la botifarra amb seques (2022).

NO T'HO PERDIS:  Els millors restaurants de cuina catalana de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de menjar barat

    Últimes notícies

      Publicitat