Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Nou Port Olímpic
Foto: Ajuntament de Barcelona

El Port Olímpic tindrà una gran plaça pública de 8.000 metres quadrats

Els treballs formen part del projecte de renovació de tot l'espai que finalitzarà aquest estiu i que coincidirà amb l'inici de la Copa Amèrica

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Des que es va anunciar el projecte de transformació del Port Olímpic a principis del passat 2023, les obres avancen a bon ritme i algunes de les zones noves ja estan obertes al públic, com el nou passeig i l'edifici Mirador de la Nova Bocana. Tot i que els treballs estan presents a diversos punts del Port, una de les zones que més canvis patirà serà el Moll de Mestral, on les obres van començar el maig de 2023 amb l'objectiu de donar un impuls a l'economia blava: afavorir les activitats de divulgació i esports aquàtics recreatius, així com promoure la innovació, la recerca i l'economia circular en l'àmbit dels sectors blaus. Les obres de transformació del Port finalitzaran aquest estiu, una data que coincidirà amb l'inici de les activitats de la Copa Amèrica de vela a Barcelona.

Port Olímpic
Ajuntament de BarcelonaPort Olímpic

Ara, els treballs ja han arribat a la seva última fase i han iniciat el desmuntatge de la rampa d'entrada per a vehicles del carrer Marina per donar pas a una nova plaça pública de 8.000 metres quadrats. Aquesta actuació finalitzarà aquesta primavera, tot i que encara no hi ha una data oficial, i alliberarà 1.000 metres quadrats de superfície i donarà per finalitzada l'actuació sobre el Moll de Mestral. La nova gran plaça tindrà diverses zones d'ombra i d'estada per a tothom, així com pels usuaris del Port, i es preveu convertir en un punt d'atracció al Port Olímpic amb l'acolliment d'activitats obertes al públic i un espai que dinamitzi el teixit esportiu, cívic i empresarial de l'entorn.

Mentre es retira la rampa del Moll de Mestral, el redisseny de les escales d'accés de vianants del mateix carrer Marina també donarà el tret de sortida durant les setmanes vinents. Ambdues accions formen part de l'objectiu de garantir la permeabilitat del Port Olímpic amb el seu entorn, que es van iniciar amb la creació del nou vial per a l'entrada de vianants i vehicles des de l'Avinguda Litoral i amb l'obertura de l'accés que connectarà la nova zona de restauració amb la platja de la Nova Icària.

La Copa Amèrica a Barcelona

Per primer cop a la història de la competició, Barcelona serà l'escenari que acollirà la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela del mes d'agost fins a l'octubre d'aquest 2024. A més de ser la competició més important del món en l'àmbit de la vela, també és una de les més antigues. Per aquest motiu, des que es va anunciar que Barcelona seria la seu de la prova, la ciutat es va posar en marxa per fer justícia a la magnitud de l'esdeveniment i, a més del projecte de rehabilitació del Port Olímpic, també ha inaugurat nous espais com el primer centre de divulgació de la història de la competició i el restaurant Vraba. L'America's Cup Experience es va inaugurar fa uns mesos dins l'emblemàtic edifici IMAX, al Port Vell, un espai que feia gairebé deu anys que estava tancat al públic.

Centre Divulgació Copa Amèrica
Foto: Miriam Garcés

A més de les instal·lacions que s'han creat al voltant de la competició, també s'organitzaran esdeveniments i actes com la cerimònia d'obertura, on actuaran Sílvia Pérez-Cruz i Bad Gyal. Segons es va anunciar el passat mes de gener, el 10 d'octubre el Port Vell acollirà un espectacle que inclourà una actuació de drons, efectes lumínics, música en directe i un gran far efímer que il·luminarà la Sagrada Família.

NO T'HO PERDIS: Aquesta és la llista definitiva dels restaurants que configuraran el Balcó Gastronòmic del Port Olímpic

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat