Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els millors restaurants italians de Barcelona fan menú degustació a partir de 35 euros

La segona edició de la ruta italiana 'Italia con Gusto' amplia fins a 16 els restaurants participants

Escrit per
Mireia Servitje
Publicitat

Et vols sentir com a Itàlia però sense moure't de Barcelona? Diuen que, a vegades, la millor manera de viatjar és amb el sentit del gust. I potser amb aquesta idea va néixer aquest recorregut gastronòmic per les regions italianes a través dels restaurants de Barcelona. La proposta del recorregut, anomenat 'Italia con Gusto' es basa en el producte italià d'origen i compta 16 restaurants que ofereixen menús tancats (entre els 35 i els 45 €) per acostar el gust d'Itàlia a tot aquell qui vulgui, sense sortir de la ciutat. 

El seu format és de recorregut gastronòmic obert al públic i els 16 restaurants que hi participen enguany són: el Xemei (Vèneto), l'Algrano (Piemont), la Bella Itàlia (Campània), el Quin Bar (Campània), el Contracorrent (Sicília), el Can Sardi (Sardenya), el Fastuc (Sicília), el Gravin (Pulla), el Zaza Cuina i Vi (Emília Romanya), el Radicio (Sicília), el Galú (Sicília), Le Cucine Mandarosso (Altavilla Irpina), el Raffaelli (Toscana), el Le Romane (Roma), L'Osteria del Contadí (Sardenya) i el Restaurant CASA SEAT

Can Sardi
Foto: Can Sardi

L'èxit de l'edició anterior, celebrada el setembre del 2021, ha fet possible que dels quatre restaurants que van participar l'any passat se'n passi a setze, i amb aquesta ampliació, els amants de la gastronomia italiana podran pràcticament recórrer Itàlia de nord a sud.

Aquests restaurants oferiran un menú degustació que oscil·larà entre els 35 i els 45 euros, compostos per tres plats i postres (amb les begudes a part) que, combinats, permetran als comensals conèixer totes les regions culinàries d'Itàlia: des del Vèneto fins a la Toscana, passant per la Campània o el Piemont, entre d'altres. 

Per exemple, per citar una de les propostes, Max Colombo del restaurant Xemei, ens acostarà al Vèneto amb el bacallà 'mantecato', els 'gnocchetti' o el fetge a la veneciana. D'altra banda, Gabriele Milano del restaurant Algrano elaborarà les receptes més icòniques de la regió del Piemont, com els pebrots escalivats amb salsa 'bagna' o els raviolis farcits de bleda i ricotta amb sàlvia, mantega i salsa de carn.  

Galù
ALEX FROLOFFGalù

Els setze restaurants ofereixen aquests menús del 14 al 27 de novembre, per dinar o sopar indistintament. Ara bé, cal reservar amb antelació directament a cada restaurant. A més, fora d'aquests menús i de manera opcional, s'ofereix una acurada selecció de vins de la regió, escollits per cada restaurador perquè siguin el complement perfecte d'aquesta experiència gastronòmica.

Italia con Gusto s'emmarca a la 'Settimana della Cucina Italiana nel Mondo', una setmana que se celebra a escala internacional i que posa el focus en els ingredients, per tal de mostrar que tenen una dieta que no només és sana sinó que també és sostenible. 

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants italians de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat