Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Estiu 2021: així farem les vacances

Tot el que podrem fer en unes vacances d'estiu que es preveuen millors que les de 2020, però lluny de la normalitat plena

Escrit per
Miquel Blanes
Publicitat

S'apropa la que és, indiscutiblement, la millor època de l'any: les vacances d'estiu. Després que la temporada estival del 2020 estigués marcada per les restriccions severes, tot apunta que enguany farem passes importants cap a l'anhelada normalitat, sempre que aconseguim mantenir la tendència a la baixa de la taxa d'incidència, això sí. Però no us desanimeu, hi ha motius per l'optimisme, ja que Catalunya manté la previsió de tenir al 70% de la població vacunada al juliol, una fita que afavoriria la immunitat de grup.

Llavors, podrem viatjar aquest estiu? Sí que podrem! I enguany no estarem limitats al turisme nacional. Ara, s'ha de tenir en compte que seguirà havent-hi restriccions i depenent d'on viatgem seran més o menys estrictes. A pesar de tot, les previsions indiquen que el turisme nacional tornarà a tenir molt protagonisme. Segons un estudi de l’agència de viatges en línia eDreams, el 93% dels viatgers prioritzarà una escapada propera davant de viatges de llarg recorregut. El mateix estudi indica que el preu mitjà dels vols aquest estiu serà un 47% més barat que l'estiu del 2019.

Un dels factors clau per a viatjar pels països de la Unió Europa serà el passaport sanitari, un document que informarà les autoritats si estem vacunats, si tenim una PCR negativa o si hem passat el virus. La Comissió Europea (CE) calculava tenir-ho enllestit a juny, però la data s'apropa i les negociacions no han acabat de fructificar, una situació que manté preocupat al sector hostaler. Tant és així que la Federació Intercomarcal d'Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT) va emetre un comunicat per instar la UE i el govern espanyol que acceleressin els tràmits per implantar-lo i garantir l'arribada de turistes.

En qualsevol cas, segons el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, les previsions del Govern són que Catalunya recuperi entre un 50% i un 60% dels viatgers internacionals, respecte a les dades del 2019. En aquesta línia, s'espera recuperar el 50% de la despesa turística, amb una facturació d'entre 11.000 i 13.000 milions d’euros, una xifra que suposaria entre un 12% i un 14% del PIB català.

VOLS IDEES PER VIATJAR? AQUÍ EN TENS PER TRIAR I REMENAR:

- Els 15 llocs d'Espanya que has de visitar

-50 llocs de Catalunya que cal veure un cop a la vida

- Els 17 llocs més bonics que has de visitar de França

-Les millors platges d'Espanya

-10 grans escapades per Catalunya

-Les platges salvatges de Catalunya

-Els pobles més bonics de Catalunya

-10 viatges que has de fer abans de morir

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat