Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Gustavo Dudamel concert platja
Foto: Ajuntament de Barcelona

Gustavo Dudamel dirigirà un concert gratis a l'aire lliure a la platja de Barcelona

L'actuació forma part de les més de 200 activitats de la Regata Cultural que se celebraran per acompanyar l'arribada de la Copa Amèrica a la ciutat

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Fa gairebé un any que Barcelona es prepara per acollir la 37a edició de la Copa Amèrica de vela. La ciutat serà l'escenari per a la celebració d'una de les competicions esportives més antigues del món i, per fer-ho, es va posar en marxa un pla de transformació que ja ha renovat gairebé tot el Port Vell i ha creat el primer centre de divulgació de la competició, entre d'altres. Per preparar tothom per l'arribada dels vaixells, la ciutat ha organitzat la Regata Cultural, un programa que inclou més de 200 activitats culturals, artístiques, esportives, gastronòmiques, de ciència i d'oci, i moltes seran gratis. 

Una de les activitats que més destaca dins la programació són els dos concerts multitudinaris gratuïts dirigits per dos dels millors directors d'orquestra actuals: Gustavo Dudamel i Ludovic Morlot. Els dies 11 i 12 de juliol, la platja de Sant Sebastià acollirà el gran escenari de Clàssica a la Platja, per on passaran més d'un centenar de músics que oferiran dues actuacions a l'aire lliure per a tots els públics. El primer concert tindrà lloc l'11 de juliol, quan Ludovic Morlot tindrà sota la seva batuta l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i l'Orfeó Català, acompanyats per la soprano Serena Sáenz, el baríton Josep Ramon Olivé, la mezzosoprano Rinat Shaham i el tenor Freddie de Tommaso.

Gustavo Dudamel
Gran Teatre del Liceu

Gustavo Dudamel dirigirà el segon concert, el 12 de juliol, protagonitzat pel Cor i l'Orquestra Simfònica del Liceu, i estarà acompanyat per dos solistes de renom internacional, la violinista María Dueñas i el violoncel·lista Pablo Fernández, i tindrà la col·laboració del Cor Infantil de l'Orfeó Català. Tota la ciutadania podrà gaudir del concert on sonaran algunes de les composicions més emblemàtiques de John Williams, com algunes peces de les bandes sonores de Superman, Jurassic Park, Star Wars i Harry Potter.

Altres activitats musicals

A més dels dos concerts de Clàssica a la Platja, Barcelona també acollirà un gran esdeveniment musical. El 15 de juny, el Port Vell serà l'escenari per a la celebració de la 38a edició de la Gran Trobada d'Havaneres 'Barcelona cara al mar'. Aquest any, l'esdeveniment estrenarà nou format i escenari i inclourà actuacions de grups com Crema Catalana, Boira i Ultramar. Uns mesos més tard, el 10 d'octubre, la platja de Barcelona acollirà la cerimònia d'obertura de la Copa Amèrica, que omplirà el Port Vell de música, llums i molts vaixells i on destacarà un far efímer que il·luminarà la Sagrada Família. A més, també es preveu que les artistes Sílvia Pérez-Cruz i Bad Gyal també actuïn a la cerimònia. Ambdós esdeveniments seran a l'aire lliure i oberts i gratis per tothom.

La Mercè, per primer cop al Port Olímpic

Per primer cop a la història de la festa major de Barcelona, la Mercè se celebrarà també al Port Olímpic. El 21, 22 i 24 la programació del Mercè Arts al Carrer impulsarà diverses activitats per a tots els públics al voltant de les arts de carrer. En el marc de la Regata Cultural, els mateixos dies tothom que s'acosti a la platja podrà gaudir d'un espectacle gratuït que il·luminarà el litoral barceloní i que tindrà com a protagonista la importància del mar en la identitat de la ciutat.

regata cultural
Foto: Ajuntament de Barcelona

El programa d'activitats complet

El programa d'activitats de la Regata Cultural inclou, a més de les esmentades, unes 200 activitats com debats, xerrades, espectacles i activitats familiars relacionades amb els mars, la crisi climàtica i l'aigua, entre d'altres, a diversos museus, biblioteques i cinemes de la ciutat. Una altra de les cites destacades és la celebració de la regata més gran d'exhibició de patins catalans de la història, amb uns 300 patins de vela. Per consultar la programació completa, l'Ajuntament de Barcelona ha creat una pàgina web en exclusiva per a la Regata Cultural amb tota la informació sobre el cicle.

regata cultural
Foto: Ajuntament de Barcelona

NO T'HO PERDIS: Qui toca gratis a Barcelona? La millor música de franc a la ciutat

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat