Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Ja és obert el Mercat d'Autors: set grans cuiners sota el mateix sostre

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Casa Ametller acaba d'obrir les portes del seu projecte més ambiciós: el Mercat d’Autors, un establiment de carrer Numància, 57 (cantonada amb Berlín) de 2200 m2. A més de venda de producte fresc, reuneix sota el mateix sostre les cuines de Nandu Jubany, Hideki Matsuhisa, Josep Maria Kao, els germans Max i Stefano Colombo i el pastisser Christian Escribà.

Cadascun d'aquests xefs hi ofereix un ventall especialitats cuinades  en viu i en directe, i amb producte fresc, que de moment només es poden comprar per emportar o a domicili, però que quan la situació ho permeti també es podran menjar al mateix mercat. Segons Josep Ametller, director general d’Ametller Origen, “aquest nou projecte, que neix dels nostres valors més profunds com són la qualitat del producte des de l’origen, és una aposta ferma per la gran cuina que es fa al nostre país i que vol fer-la més propera al consumidor, tot facilitant-li un punt d’accés directe que permeti veure tant el procés d’elaboració a les cuines com el producte final, amb totes les garanties de seguretat". És a dir, que tot el que es produeix al Mercat d'Autors es cuinarà des de zero "i a la vista, en contraposició a totes aquestes cuines fosques que cuinen per als serveis d'entrega a domicili", assegura. 

Així, la carta de Nandu Jubany, propietari de Can Jubany, amb estrella Michelin, “permetrà gaudir dels sabors de tota la vida, autèntics, sincers”, en paraules del xef, “per poder-los compartir al voltant d’una bona taula”. Com un pollastre a l’ast "com no l'heu tastat mai o costelles de porc a l'ast, rostides a l'ast girant com el pollastre, fetes amb mel, suc de rostit, llard de porc i soja. M'agradaria que els nens recordessin les meves croquetes quan fossin grans com recordaven les de la iaia", riu Jubany. 

Una altra Michelin, el xef japonès Hideki Matsuhisa, propietari del restaurant Koy Shunka, aporta una carta molt variada on poder tastar des dels seus clàssics edamame fins a diverses opcions de nigiri, sashimi o chirashi.

Hideki Matsuhisa prepara sushi
Hideki Matsuhisa prepara sushi Foto: Ametller Origen

El pastisser Christian Escribà, juntament amb Patricia Schmidt, pastisseria d'alt risc, ofereixen unes elaboracions senzilles, saludables i basades en el producte de proximitat, que variaran cada dia al Mercat d’Autors, però on no hi faltaran les maduixes amb xocolata i Peta Zetas, les merengues o els bombons ganache. "Ens agrada el terme pastisseria mediterrània", matisa Escribà.

Josep Maria Kao, propietari del restaurant Shangai, transmetrà la millor tradició de la cuina xinesa al Mercat d’Autors amb una proposta on s’hi poden trobar diverses versions dels fideus udon i yakisoba, l’arròs cantonès o els dumplings, entre altres plats.

I els germans venecians Max i Stefano Colombo, fundadors de Xemei i factòtums de la millor pizza, porten a Ametller Origen una àmplia selecció de pizzes, sense oblidar plats i ingredients com la lasanya, la burrata o la mozzarella de búfala.

Les pizzes dels Colombo ja hi són
Les pizzes dels Colombo ja hi sónFoto: Ametller Origen

Completa aquest 'all-star' de la cuina de Barcelona l’obrador de pa ecològic de Jordi Morera, World Baker 2017, i una cantonada de le magnífiques empanades argentines i creatives de Las Muns. Els clients podran triar, compra i remenar aquesta oferta físicament o via e-commerce: el centre de Numància disposa de tecnologia capaç de preparar comandes en 8 minuts. Tot aquest procés es coordina des d’un centre de 400 m2 ubicat a la planta superior, que també permet la preparació de comandes per lliurar en només una hora o durant el mateix dia. 

NO T'HO PERDIS: Restaurants de Barcelona que fan menjar per emportar

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat