Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right El millor menjar per emportar de Barcelona

El millor menjar per emportar de Barcelona

Emporta't a casa o a l'oficina els àpats més deliciosos de tota la ciutat!

Hepburn Café
©Ivan Giménez Hepburn Café
Per Ricard Martín i Maria Junyent |
Advertising

No sempre tenim temps ni ganes de posar-nos a cuinar a casa nostrai, òbviament, no ens podem permetre anar a un restaurant cada dia (quan sortiu escolliu-ne bé entre els 50 millors). Però això no vol dir que ens resignem a tristos dinars d’oficina, de bullits insulsos i pastes sense salsa. Hem fet una tria del millor menjar per emportar de Barcelona, opcións per a totes les butxaques, gustos i barris: no us salvaran la vida, però sí que us l’alegraran.

NO T'HO PERDIS: els millors pollastres a l'ast de Barcelona

Llegums la Boqueria
La Boqueria
Botigues

Llegums la Boqueria

La Boqueria és el millor mercat del món, sí. Però si intenteu comprar-hi menjar preparat, calceu-vos. La bacallaneria ha esdevingut un 'fish and chips', i les broquetes de dubtosa fregitel·la amenacen la cuina de cullera. Per sort, Llegums Cuits La Boqueria roman com a parada de mercat quintaessencial de menjar per emportar: canelons de festa major, truites excel·lents, macarrons dignes de la millor rostisseria i concessions a la modernitat com uns modèlics yakisoba de gamba fresca, o uns burritos de carn. Per 7 euros, la teca bona i generosa bé val una incursió al migdia.

Emporio Mandarosso
©Ivan Giménez
Botigues, Botiga especialitzada en menjar i begudes

Emporio Mandarosso

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Le Cucine Mandarosso té un colmado italià, L’Emporio, on et pots emportar a casa els plats del restaurant que no estan saltats al moment, com la pasta al forn, la seva aclamada especialitat: per dir un plat, una gran lasanya (plaques fermes que empresonen 'ricotta', carn picada i tomàquet), i altres variants com la lasanya amb pesto, la vegetariana o la blanca. I totes les postres casolanes, que és de domini públic que són del bo i millor de la rebosteria italiana a la ciutat (aquella sublim 'crostata'!), i un arsenal de salses de tomàquet i pasta seca, de la que fan servir ells per cuinar.

Advertising
Super Coffee and Food
Super Coffee and Food
Botigues

Super Coffee and Food

Sorpresa, sorpresa: rere el que sembla una cafeteria d’especialitat, s’hi amaga una botiga de menjar per emportar saludable excel·lent. El local és diminut, però la cuina, a la vista, és enorme. En Justin, un xef sud-africà, s’hi esmerça a l’hora de preparar “cuina de temporada feta des de zero, amb el mínim d’ingredients processats possible”. Per 8,90 hi trobareu un menú de migdia que satisfà, omple i no pesa. Una opció: un hummus de llenties amb crudités i de segon 'babootie', un deliciós pastís de carn especiat. Si hi mengeu 'in situ', us donaran plats, aigua filtrada i molta simpatia.

Les Tres a la Cuina
©Ivan Giménez
Restaurants, Cuina creativa

Les Tres a la Cuina

icon-location-pin Vila de Gràcia

Ja no són les tres, sinó les dues: d’ençà de l’any 2015, la Sara Ramos i la seva mare Paquita Montoya comanden aquest híbrid de restaurant i botiga, tota una institució a Gràcia. Per què? Lluny dels arrebossats pesats i els guisadots, fan “cuina inclusiva”, com diu la Sara: saludable, on sempre hi haurà una opció per a celíacs, una per a vegans i una per a carnívors. Tenen mà màgica per la cuina casolana, sempre amb producte de temporada; per 10 euros, cap a casa amb crema de mongetes i cúrcuma i mandonguilles de vedella amb puré de patata. Postres: mandarina o 'brownie'?

Time Out diu
Advertising
Hepburn Café
©Ivan Giménez
Restaurants

Hepburn Café

Un tresor amagat: el Càtering Hepburn –especialitzat en rodatges i publicitat– té la concessió del restaurant de la UPF de Balmes. “No som un càtering estàndard”, diu la Irene Bosch, “fem el que ens agrada fer”. Petit enorme secret: un menú amb tres primers i tres segons, en un menjador universitari on per 10 euros es menja com en un bouchon de Lió, i a la feina per 6 tens principal, pa i postres. Exemple: una gustosa amanida de pollastre a les fines herbes (d’hort propi) i un impecable 'gratin dauphinois' de segon.

Plat Ring
Plat Ring
Botigues

Plat Ring

Un d’aquells clàssics que mai no us fallaran, bé sigui en franja de migdia o per fer festa grossa. La Dolors Masip i la Lina Garcia, abans dels JJOO van obrir Plat Ring, càtering i botiga de menjar per emportar que ha sabut evolucionar amb el temps. I encara que sovint tendim a malfiar-nos de les llistes llargues, el seu menú (a 7 euros un bàsic de tres primers i tres segons, a 10 una llista amb 15 primers i 15 segons i postres) és infal·lible. Alterna plats lleugers i saludables, com raviolis de 'ricotta' amb espinacs i salsa de moniatos, amb platets de cuina catalana.

Advertising
Gaig a casa
©Ivan Giménez
Botigues

Gaig a casa

Els plats de Gaig a Casa –casa de menjars per emportar que va obrir el xef fa un parell d’anys– tenen “la mateixa matèria primera, el mateix rostit que et puguis menjar al restaurant gastronòmic”, diu. El valor d’aquesta botiga –amb menú 'take away' de dilluns a divendres o per endrapar 'in situ', a 19,50 euros– és que et pots emportar a casa, a preus terrenals, plats que han marcat una osca profunda al subconscient gastronòmic català. Com els macarrons –deliciós cub amb salsa de formatge i secret ibèric–, evolució d’una recepta del segle XIX.

Gaig Ventura
©Ivan Giménez
Restaurants

Gaig Ventura

icon-location-pin Horta - Guinardó

La Natàlia Gaig, filla d’en Carles, explica sense pretensions que la botiga de menjar per emportar d’Horta “no és una simple rostisseria, sinó que implica cinc generacions cuinant el millor producte fresc en la seva franja”. No hi fan grans produccions: des del taulell veureu uns fogons amb cinc olles fent xup-xup. No tota la carta està disponible al dia, alguns plats els heu d’encarregar amb antelació, però no passa res: delícies populars com un fricandó de moixernons o mandonguilles amb ceps són més bones amb dos dies de repòs. Entre setmana, un menú de 9,50, i els caps de setmana, de 12,90 euros.

Advertising
Menja bé
© Familia Cerezo-Perez
Botigues, Botiga especialitzada en menjar i begudes

Menjabé

icon-location-pin El Poblenou

És gener i no tens ni esma per cuinar-te un tàper dels que et faria la mare ni quartos per fer un menú. A Menjabé –a qualsevol de les dues botigues, al Poblenou o al barri del Congrés– hi trobareu plats de l’àvia amb gustet d’amor i d’hores a preus d’amic que t’ajuda: 4,90 el primer i les postres, i 8 el menú complet. Apostes segures a rostits i escalivades. Verdures al forn, un deliciós arròs amb panses i prunes... De postres, iogurt natural amb fruites, préssec amb almívar, flam, gelats. Que dolça que pot ser la setmana si vas ben dinat. També us poden arreglar un dinar de diumenge!

Restaurants, Cuina creativa

Bicnic

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Són les 13 h i camines per l’Eixample, morta de gana. Passes pel Bicnic, el restaurant del xef Víctor Ferrer. Però penses que no tens temps d’entaular-te... Error. Aquí s’han pres la molèstia de fer que la cuina de producte sigui una opció possible per a persones amb pressa. A la barra del Bicnic, el Fast Bar, trobareu la versió ràpida de la seva cuina, que podeu menjar allà mateix o endur-vos a on sigui. Si esteu afamats, opteu pels combis: entrepà de porchetta, burger de mitjana, torrada de tàrtar i torrada vegetal acompanyades de patates, crema o amanida, postres o cafè i beguda per 15 euros.

Time Out diu
Advertising
Botigues, Botiga especialitzada en menjar i begudes

Gregory by Semon

Semon (Ganduxer, 31), l’històric colmado i càtering de l’alta burgesia, va caure en concurs de creditors. El van recollir els propietaris de La Despensa de Laforja, els germans Robles, que acaben d’obrir a la vorera de davant Gregory By Semon. Dècades dirigint Semon s’evidencien en aquest germà petit, botiga i restaurant, que ofereix una tria de sushi excels i poc ortodox, entrepans calents de luxe i aperitius, formatges i embotits d’altíssim nivell. La renovació és estètica, de contingut i preus: podeu menjar-hi sense ser directius de La Caixa. I tot per emportar, esclar.

Masala73
© Masala73
Restaurants, Índia

Masala73

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Abans d’assentar-se a Muntaner van ser nòmades i cuinaven a una Mercedes Benz del 73 que podies trobar als mercats gastronòmics només de seguir l’olor del curri més deliciós. Ara es pot gaudir de la seva cuina assegut –el menú Maharajá és una bona manera de tastar-ne totes les especialitats per 25 euros– o amb una sola mà, per endur i menjar sense pausa. Comenceu pel seu clàssic 'tikka masala', equilibrat en espècies i contundent, acompanyat d’arròs basmati com dicta la tradició. No us oblideu de sucar-hi un bon tros de pa 'naan'.

Advertising
Quin Pollastre!
©Ivan Giménez
Restaurants, Catalana

Quin Pollastre!

icon-location-pin Sant Gervasi - Galvany

Són de les poques rostisseries que ofereixen pollastre ecològic (per encàrrec previ, ep). Però segur que són l’única rostisseria que ocupa l’espai d’un antic prostíbul amb barra americana. Curiositats a banda: a la cuina hi trobareu la Valentina i en Javi (foto), mare i fill. La raó de ser de la casa és un pollastre groc català –destaquen que als seus 56 dies de creixement “és molt més gran que el d’altres locals”– rostit i amorosit amb una salsa on es mescla poma i oli, un deliri tendre i gustós per sucar-hi pa, i en què el pit –la prova de foc– ve carregat de gust (i la guarnició no són patates, sinó pomes al forn, boníssimes). També hi trobareu un repertori clàssic de rostisseria en la millor de les versions, i fet tot amb producte ecològic: escalivada, ensaladilla russa, croquetes i macarrons, presents en un menú de 10 euros –també per menjar 'in situ'– on l’estrella, esclar, és el quart d’au.

Restaurants, Catalana

A Pluma

icon-location-pin Sant Gervasi - Galvany

Aquesta és la visió del pollastre a l’ast de l’Eugeni de Diego, un dels antics caps de cuina d’elBulli. En un local inspirat en les primeres rostisseries que van haver-hi a Barcelona, hi trobareu el que ell anomena pollastres capritxosos: cuinats durant dues hores amb forn Josper, híbrid d’alta cuina d’ast i brasa de carbó. A més, està marinat amb llimona, farigola i altres espècies mediterrànies i acompanyat de patates rostides, banyades en el suc del pollastre. A preus raonables: per menys de 9 euros teniu mig pollastre amb patates (que també poden portar salsa de mole o curri vermell, enlloc d’allioli). Tant per menjar com per emportar, reserveu.

Advertising