Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Carrer Margarit, Poble Sec.
Foto: Maria DiasCarrer Margarit, Poble Sec.

La renda disponible de les llars de Barcelona es va disparar un 11,6% durant el tercer trimestre de 2023

Durant el 2023, la capacitat adquisitiva de les llars també va superar amb un 2% la de prepandèmia

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona ja es recupera a poc a poc de les conseqüències de la pandèmia. La renda disponible de les llars barcelonines (RDL) durant el tercer trimestre de 2023 va augmentar un 11,6% amb relació al mateix període de 2022. Aquesta dada no només supera l'any anterior, sinó que també significa que la capacitat adquisitiva de les llars supera el nivell anterior a la pandèmia. Aquestes són dues de les dades que ha recollit l'Informe de la Renda trimestral de les llars de Barcelona de l'Oficina Municipal de Dades, que també mostren que la taxa de variació interanual de la RDL de Barcelona és una mica superior a la dinàmica del conjunt de l'economia espanyola, un 10,6%.

Si comparem la situació actual de la RDL a Barcelona i la d'abans de la pandèmia, es constata que, en termes nominals, des del tercer trimestre de 2021 i al llarg de tot el 2022 i el 2023, s'ha arribat i s'ha superat el nivell de renda prepandèmia, un 18% superior. A més, amb relació a la composició dels recursos de les llars, l'informe mostra que la Remuneració d'Assalariats i les Prestacions Socials registren taxes interanuals positives, del 7,9% i del 8,1% respectivament, mentre que les Rendes Mixtes, que inclouen els rendiments del treball de professionals i autònoms, els lloguers i les rendes de la propietat, presenten una taxa del 20,4% derivada, en part, per la dinàmica de les rendes de la propietat.

L'increment dels preus també té un efecte directe en la capacitat adquisitiva de les llars i, segons l'informe, malgrat la inflació i les seves circumstàncies la ciutat en els tres trimestres de 2023 s'ha assolit, de manera molt lleugera, la capacitat adquisitiva d'abans de la pandèmia, amb un valor 2% per sobre de la capacitat adquisitiva anterior a la crisi generada pel COVID-2019.

L'habitatge a Barcelona, cada cop més car

La inflació ha afectat molts sectors com el de l'alimentació, el tèxtil i el de la restauració, tot i que un dels més afectats ha estat el de l'habitatge. Aquest encariment no només s'ha notat a Barcelona, sinó també a la resta de Catalunya, on una habitació en un pis compartit ja costa 582 euros de mitjana. La xifra augmenta si parlem de Barcelona, amb 614 euros de mitjana, una dada que la consolida com la ciutat més cara per compartir habitatge.

Davant la pujada dels preus del lloguer, que va fa setmanes que va assolir nivells rècord, el govern va anunciar que la limitació dels preus dels lloguers es posarà en marxa a tota Catalunya durant el mes de febrer. La mesura afectarà 140 municipis catalans, entre els quals es troba Barcelona. 

NO T'HO PERDIS: Millors coses per fer a Barcelona al gener

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat