Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Fundació Antoni Tàpies
Roberto RuizFundació Antoni Tàpies

L'any Tàpies arriba carregat d'exposicions d'art: així serà el 2024 als museus de Barcelona

Adéu, any Picasso! Hola, any Tàpies!

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

Tàpies havia trobat la inspiració al Barri Gòtic, passant per “les barriades extremes, a Sants, a l’Hospitalet, a les sortides de les fàbriques, dels tallers”. La inspiració el sorprenia “al Museu Romànic”, en els quadres de Miró i en “l’exuberància modernista de la nostra ciutat”. I aquest 2024, nosaltres potser trobarem la inspiració tot celebrant els 100 anys de naixement d’aquest artista barceloní. 

Tàpies treballant
Fundació Antoni TàpiesTàpies treballant

Movem la mà i acomiadem l’any Picasso -pels despistats, la mostra ‘Miró-Picasso' es podrà visitar fins ben entrat el febrer!- i saludem l’Any Tàpies. El tret de sortida el donen les mostres ‘A=A, B=B’ i ‘Tàpies. L’empremta del zen’ i, al llarg de l’any, artistes contemporanis seran convidats a intervenir la Fundació Tàpies. Ho faran els fils de llana vermella de l’artista japonesa Chiharu Shiota i, després, el ghanès Serge Attukwei Clottey revestirà la façana, obra de Domènech i Montaner, amb tessel·les grogues fetes amb material de rebuig. 

Més exposicions que podrem veure el 2024

La Pedrera acollirà les impactants ceràmiques de Miquel Barceló i, del fang, passarem al metall amb les enormes escultures de Susana Solano, hereva de Chillida, a la Fundació Vila Casas. Al MACBA, les escultures seran de formes orgàniques i colors vius, i duran el nom de Teresa Solar. A més, el museu dedicarà monogràfiques a l’artista Jordi Colomer i a Mari Chordà, pintora, poeta i activista feminista. 

Autorretrat Embarassada
Mari ChordàAutorretrat Embarassada

I si parlem de pintura, cal apuntar-se a l’agenda la mostra que el MNAC acollirà sobre Suzane Valadon, pseudònim de la pintora impressionista francesa Marie-Clémentine Valade. També caldrà pujar al museu nacional per visitar 'El mirall perdut', sobre la construcció de l’alteritat jueva durant l’Edat Mitjana. Que l’art medieval no us enganyi: una exposició com aquesta serà, malauradament, més contemporània que mai. 

El mirall perdut. Jueus i conversos a l'edat mitjana
MNACEl mirall perdut. Jueus i conversos a l'edat mitjana

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat