Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Enllumenat de Nadal a la Gran Via de Barcelona
Foto: Vicente ZambranoEnllumenat de Nadal a la Gran Via de Barcelona

Nadal 2020 a Barcelona: així seran les festes aquest any

Sense cavalcades ni la multitudinària celebració de Cap d'Any. Això és el que sabem de com seran les festes a Barcelona

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Si la ciutadania ha hagut de baixar el ritme i no podem reunir-nos més de sis persones, estava clar que el Nadal a Barcelona s'haurà de viure a molt petita escala, sense els grans esdeveniments multitudinaris.

- No hi haurà cavalcades de Reis als districtes ni es farà la gran Cavalcada al centre de la ciutat. No obstant això, Ses Majestats sí que vindran a Barcelona i ho faran, com sempre, a bord del pailebot Santa Eulàlia el 5 de gener, on seran rebuts per l'alcaldessa Ada Colau i altres personalitats. Perquè els petits no es quedin sense viure la màgia que envolta la Cavalcada i puguin lliurar les seves cartes, del 28 de desembre al 5 de gener podran passar pel Parc de Fòrum, on hi haurà una instal·lació de 1.000 m2 on es recrearan les carrosses de la cavalcada i el procés de recepció de les cartes i la preparació dels regals.

- El 26 de novembre serà l'acte d'encesa de les llums de Nadal de tota la ciutat. Es farà des del Born amb un espectacle dirigit per la coreògrafa i ballarina Sol Picó que es podrà seguir en directe per Betevé. Aquest any hi haurà 100 quilòmetres de vies públiques il·luminades. Hi ha nous carrers amb il·luminació, altres es renovaran i, per primera vegada, els 39 mercats municipals tindran il·luminació i decoració en les seves façanes.

Cavalcada Reis
FOTO: ShutterstockCavalcada Reis

- S'ha acabat criticar el pessebre de la plaça de Sant Jaume. O no. Aquest any no s'instal·larà el tradicional pessebre al centre de la plaça, però es farà una exposició per recordar els pessebres dels últims 10 anys a través d'alguns objectes exposats. Els que sí que es podran visitar seran els pessebres tradicionals del Museu Marés i del Monestir de Pedralbes.

- Fins al moment, els únics mercats o fires nadalenques confirmades són la de Santa Llúcia i la de la Sagrada Família, que se celebraran però seguint els protocols de seguretat.

- La fira de Nadal del Port Vell que va ser la gran sensació de l'any passat, en aquesta ocasió canvia de nom i d'ubicació: passa a dir-se Nadal al Port i se celebrarà del 3 de desembre al 6 de gener al Moll de la Fusta. Pràcticament està tot per acabar de decidir, el que sí que està confirmat és que repeteix l'arbre de Nadal gegant i el pessebre aquàtic. Sembla que tant els cavallets com la sínia no s'instal·laran aquest any i la zona amb llocs de regals així com la de restauració, estan encara per confirmar.

- Òbviament, els cotillons i les macrofestes de Cap d'Any han passat a la història i la celebració a l'avinguda Maria Cristina també es descentralitza. Seguint el model que ja li va funcionar a l'Ajuntament durant les festes de la Mercè, la celebració de l'Any Nou es descentralitza i hi haurà petits espectacles pirotècnics en els deu districtes que començaran a les 12 de la nit amb palmeres de llum, una per campanada.

Els Llums de Sant Pau, el que havia de ser el gran esdeveniment del Nadal 2020 a Barcelona, ​​també es va cancel·lar davant la incertesa i les noves restriccions.

NO T'HO PERDIS: Botigues de decoració de Nadal a Barcelona.

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat