Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Nadal a Barcelona
FOTO: Vicente Zambrano GonzálezNadal a Barcelona

Què es podrà fer i què no per les festes de Nadal a Barcelona?

Amb el pla de desescalada aprovat ja podem començar a organitzar un Nadal marcat per la pandèmia

Per
Marc Andreu
Publicitat

La Generalitat ja ha aprovat la guia de reobertura i tornada progressiva a la "normalitat" pels pròxims dos mesos. Un full de ruta que confirma el que ja es preveia: passarem un Nadal de petit comitè i pendents de les restriccions. La situació de pandèmia demana responsabilitat i esforços col·lectius que es tradueixen en un pla de desescalada dividit en quatre trams.

Les festes de Nadal es troben dins del tram 3 que comença, si tot va sobre el previst, el dilluns 21 de desembre i s'allarga fins al 4 de gener. A continuació et detallem tot el que podràs i no podràs fer durant unes dates assenyalades que, en un any normal, serien sinònim de cases plenes gent, viatges per veure la família i festes fins a altes hores de la nit.

El FAQS d'un Nadal peculiar

Quanta gent ens podrem reunir en una casa?

El màxim de persones passa de 6 a 10 però es recomana que no s'ajuntin més dos nuclis de convivència

Podré visitar els familiars que visquin auna altra comarca?

Sí, s'aixeca el confinament perimetral a tot Catalunya, i també les restriccions de mobilitat els caps de setmana.

El toc de queda de les 22h fins a les 6 h seguirà actiu?

Sí, de les poques coses que no canvien en els 4 trams del pla de desescalada és el toc de queda i no existeix cap excepció durant les festes de Nadal. Per tant, si la nit vella o el Cap d'Any et trobes fora de casa teva, caldrà que la celebració s'acabi abans de les 22 h o t'hi hauràs de quedar a dormir.

I si ho celebrem en un restaurant?

Tots els bars i restaurants estan limitats pel toc de queda i a les 21.30 h han de tancar portes. Això sí, l'aforment en el tram 3 ja és del 50% a l'interior. El menjar per emportar el podreu demanar (si us el porten a casa) fins les 23 h.

Podrem comprar els regals de Nadal en Centres Comercials

A partir del tram 3 de la desescalada tots els centres comercials podran obrir amb el 30% de l'aforament, en canvi, en el petit comerç (menys de 800 m2) podrà ser del 50% de la seva capacitat.

Podré anar a celebrar el cap d'any en alguna altre ciutat d'Espanya?

A Catalunya ja no serà vigent el confinemant perimetral, per tant, dependrà de les restriccions que imposin en cada comunitat.

Podré anar al teatre i al cinema?

Sí i l'aforament de tot acte cultural s'augmenta fins al 70% del seu aforament, amb un màxim de 500 persones.

Si sóc dels que mantinc la línia durant el Nadal, puc anar al gimnàs o practicar esport?

Si ho fas en qualsevol instal·lació esportiva a l'aire lliure, no tindràs cap problema, ja que estaran oberts des del tram 1. Això sí, cal tenir en compte que l'aforament en aquestes dates serà del 70%, igual que en els gimnasos i piscines. Tot activitat esportiva en espais interiors serà del 50% de la seva capacitat.

I què passa per Reis?

L'arribada de ses majestats reis d'Orient és l'única celebració nadalenca que ja es troba en la fase 4 de la desescalada, comença a partir del 4 de gener. Tot i que el Procicat ha prohibit les cavalcades a tot Catalunya, sí que s'hi viurà, si tot vabé, amb unes noves mesures. les més destacades que no hi haurà restriccions de mobilitat, podrà haver-hi fins a 6 comensals en una taula d'un restaurant i tot el comerç podrà obrir amb el 70% de l'aforament.

NO T'HO PERDIS: El pla de desescalada, tram a tram

Últimes notícies

    Publicitat