Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Els canelons del Sentit Comú
Foto: Maria Dias Els canelons del Sentit Comú

Restaurants Michelin que et porten el menjar a casa

La més alta cuina de Barcelona s'obre al 'delivery' i al 'take away'

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

El tancament de quinze dies de bars i restaurants (en el millor dels casos) ha abocat a temples de l'alta cuina a una cosa fins fa poc impensable: posar en funcionament una oferta de cuina per endur i a domicili.

Disfrutar, un restaurant amb dues estrelles Michelin i el gran hereu de l'ADN creatiu d'elBulli, ha posat en funcionament un apartat de 'delivery' amb Glovo que reuneix plats del dues estrelles Michelin de Barcelona i del Compartir de Cadaqués, també del triumvirat Xatruch, Casañas, Castro. Són plats com una amanida de tomàquet i maduixes amb sèrum i cruixent de parmesà (15,50 €) o lluç de pinxo amb puré de suquet (19 €), que tiren més pel costat Compartir, el de l'alta cuina tradicional amb un gir creatiu, que per la innovadora i substanciosa avantguarda de Disfrutar. Això sí, us porten a casa el pa xinès farcit de caviar (29 €), èxit de Disfrutar, i un assortiment de snacks creatius per a dues persones (49 €). I em sembla curiós que els esforçats repartidors de la motxilla groga tant et portin una hamburguesa de quatre euros com la cuina més sofisticada cobrant el mateix. 

Disfrutar a domicilio
Foto: DisfrutarDisfrutar a domicilio

En Jordi Artal, estrella Michelin i un dels primers cuiners a establir el menú degustació a Barcelona, l'any passat va canviar el Cinc Sentits d'ubicació: en un local esplèndid i amb millor cuina, la seva segueix essent una experiència d'impacte basada en l'alta cuina catalana d'autor (un fet corroborat per conservar l'estrella amb el canvi de direcció).

"Volia un segon restaurant sense la parafernàlia d’una estrella Michelin i de moment, doncs 'delivery'”

La bona notícia és que ara podem gaudir de la seva cuina sense grans dispendis econòmics: Artal acaba d'engegar el projecte de Sentit Comú:"Havia de ser un segon restaurant dins el Cinc Sentits, sense el preu ni la parafernàlia d’una estrella Michelin”, diu. Quan la normalitat s'assembli a la vella, una esplèndida sala acollirà el Sentit Comú (capteu el joc de les inicials?), de moment ara tenim tota la seva carta disponible per endur i a domicili. I és la seva visió de la cuina catalana tradicional, "dels plats que de petit veia fer a ma germana, als tiets i a la meva àvia"

Foto: Maria Dias
Foto: Maria Dias Foto: Maria Dias

El plat estrella són uns canelons de festa major, a l'estil de la seva àvia Sofia, que fan caure de cul. De carn picada rostida: pollastre –només cuixa!–, cansalada viada i galta, de sabor suau i textura celestial. La clau? Posar-hi una mica de pa amb llet, que ajuda a fer més flonja la carn. Com que els alguns plats s'han de muntar i escalfar en dues passes, t'arriben els canelons amb una beixamel a banda (amb vermut!) i una mescla de tres formatges cruixents. Altres plats de la carta són un melós de vaca vella amb salsa de vi negre i tòfona, croquetes de cua de bou o verdures del Parc Agrari del Llobregat crues, rostides i envinagrades, amb salsa d’herbes fresques i crostons a la brasa. Poca broma: cuina sortida de les mans de tota una estrella Michelin a casa. Per uns 35 euros per cap, ben menjat.

Més opcions de la guia Michelin

Un exemple que indica la importància que està adquirint el 'delivery' i el menjar per emportar a Barcelona és que la Michelin més veterana i ritual de Barcelona, Via Veneto, ha inaugurat un nodrit apartat de plats per emportar i a domicili. I que no només picotegen de la seva espectacular carta, sinó que inclouen noves creacions i clàssics de la cuina catalana. Com per exemple, mandonguilles amb sèpia, o bolets de temporada saltats amb botifarra de la Vallfosca. Per fi us podeu emportar el seu paradigmàtic 'steak tartar' a casa. Reben comandes les 24 h set dies a la setmana al whatsapp 619 587162.

Un altre restaurant recomanat a la Michelin de Barcelona –i que va ostentar durant anys la cobejada estrella– que ofereix menjar per emportar i a domicili és el Nectari. En Jordi Esteve, un altre xef excels amb una enorme sensibilitat per la renovació de la cuina catalana, ofereix dos menús: el Menú Tapeo (a 25 euros, on entren bunyols de bacallà, amanida de ventresca, un caneló de pularda i arròs de muntanya, i postres) i el Menú Gourmet, a 50 €, tres plats d'alt voltatge gastronòmic i postres. Dues ofertes per convertir un àpat a casa en un dia de festa major. Alerta, que cal encarregar el menjar amb 24 hores d'antelació. 

Nectari
© Cristina Reche

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants amb menjar per emportar i a domicili

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat