Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Set plats que has de menjar al Tast a la Rambla

Fem una tria (tastada) de set dels 26 millors restaurants i pastisseries de Barcelona que reuneix el Tast a la Rambla

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

D'acord, enguany el Tast a la Rambla, que es celebra del 30 de setembre al 3 d'octubre, 'només' reuneix 26 institucions de la cuina i la pastisseria de Barcelona, en lloc de la quarantena llarga habitual d'anys anteriors. Però el que no es conforma amb aquesta oferta és perquè directament veu l'ampolla mig buida. Les restriccions d'aforament fan que deambular entre parades sigui fluid, i els fruits del teu passeig sempre seran agraïts i saborosos. Enguany, qui escriu s'ha firat aquests set plats. 

1. Taco vegetarià de Virens 

Tast a la Rambla / Virens
Foto: Time OutTast a la Rambla / Virens

El xef Rodrigo de la Calle s'ha empescat un taco de 'cochinita' vegà on la carn de porc se substitueix per 'carn' de proteïna vegetal feta a base de pèsols, amb un 'mole' amb cactus i coronat per ceba confitada. És refrescant i gustós, i s'aprecia que és un guisat fet a foc lent. O sigui que un cop acomplida la ració de verdures del dia ens tirem en planxa a...

2. El mollete Chickoa

Tast a la Rambla / Chickoa
Foto: Time OutTast a la Rambla / Chickoa

En Paco Pérez ha preparat un plat d'allò més generós i saborós. Som davant un 'mollete' de cuixa de pollastre desossada i marinada en herbes de l'Empordà, que passa unes bones 12 hores al buit a baixa temperatura. I després planxat amb mozzarella (desconec si de les búfales empordaneses), una maionesa d'herbes, ruca i uns cacauets que li donen el record un xic exòtic de 'bao'. Suau, contundent, però alhora ple de matisos. Esclar que amb entrepà així, qui necessita fusions? 

3. Empanada cruixent de tonyina vermella del Besta

Tast a la Rambla / Besta
Foto: Time Out

Trobem a la part Tradicional del Tast, curiosament, un dels plats més aventurers. El jove xef gallec Manu Núñez ha redefinit una empanada gallega en aquesta piloteta. El farcit de 'l'empanada' –amb massa de patata, farina i midó– és tonyina crua marinada, en lloc del tradicional sofregit. I el pebrot verd no és dins, sinó que el trobem en la maionesa que la corona. La gràcia és que la mossegues, és cruixent i freda: la textura és oposada al sabor de l'empanada gallega, però reconstrueix el sabor d'una altra manera. Boníssim. 

4. Croquetes de pollastre, pernil ibèric i de tardor del Tapas24

Tast a la Rambla / Tapas 24
Foto: Time OutTast a la Rambla / Tapas 24

En Carles Abellán va portar la tapa a l'alta cuina de Barcelona, i a la vegada va gurmetitzar la tapa popular via Tapas 24. És impossible no abraonar-se davant la visió d'aquest trio de croquetes (sí, n'hi van tres, però no he pogut resistir la temptació de clavar-me'n una abans de fer la foto). Tot el que li podeu demanar a una croqueta: cremositat, i producte abundant entre la beixamel, a més d'un arrebossat celestial. La de pollastre rostit a la catalana és Nadal en una croqueta.  

5. La clotxa del Tèoric

Tast a la Rambla / El Teòric
Foto: Time OutTast a la Rambla / El Teòric

Una clotxa era un pa de pagès omplert d'escalivada, sardines, olives, arengada i tot el que un camperol de les terres de l'Ebre pogués arreplegar per passar tota la jornada al camp. Aquesta icona del menjar rural apareix i desapareix en l'alta cuina sovint. La darrera aparició és de la mà de l'Oriol Casals del Teòric, taverna gastronòmica: l'ha refinada en un mos de pa d'oliva negra amb ceba i all escalivat, que va coronat per un tàrtar de sorell en salmorra i després fumat. Un deliciós 'ngiri' de pagès, si em permeteu. 

6. La truita trufada del Bar Alegria 1899

Tast a la Rambla / Bar Alegria 1899
Foto: Time OutTast a la Rambla / Bar Alegria 1899

I acabem amb una barbaritat que no requereix gaires explicacions: el Bar Alegria d'en Tomàs Abellán anima el 'cotarro', si em permeteu l'expressió, amb un generós pinxo de truita de patates on tot és a lloc: la ceba caramel·litzada, l'ou –de Calaf, els millors del món– regalimant cruet i un aroma de tòfona que ho impregna amb mesura. Una petita joia: és tastar-la i et venen ganes de refregar-li per la cara als indigents palatals que imploren o amenacen per una truita sense ceba. 

7. El con Reus de l'Atelier

Tast a la Rambla / Bar Alegria 1899
Foto: L'AtelierTast a la Rambla / Bar Alegria 1899

He dit, acabem? No es pot acabar aquest menú degustació sense unes bones postres. El con Reus de l'Atelier és un salt mortal fet gelat: un gelat de pellofa d'avellana de Reus fumada, de textura 'soft' que está contingut per un con de croissant, amb un toc de praliné i caramel d'avellana. Tant hedonista com experimental. Però que et faci replantejar-te les fronteres del gelat i la pasta no vol dir que no en gaudeixis com un nen. 

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona 

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat