Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Tast a la Rambla torna a Barcelona a finals de setembre

Del dijous 30 de setembre al 3 d'octubre reunirà 26 dels millors restaurants i pastisseries de Barcelona

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

A poc a poc tornen a Barcelona les fires i congressos que formen part de la seva identitat i que són al moll de l'os d'allò que en diuen 'city branding', és a dir, la marca de ciutat (i que són el que fa que tanta gent ens visiti). D'aquestes, una de les més estimades pel local és el Tast a La Rambla, la setmana gastronòmica del carrer principal de la ciutat. Una bona notícia: es tornarà a celebrar del 29 de setembre al 3 d'octubre (amb quatre dies de durada, i no cinc com van anunciar a principis de mes). I en la seva setena edició -la del 2020 es va posposar- han aconseguit reunir una oferta de restauració gens menyspreable: 20 dels millors restaurants de Barcelona, i sis pastisseries excel·lents.

Les dates d'aquest esdeveniment –que en edicions anteriors va reunir una quarantena llarga dels millors restaurants de la ciutat– coincidiran amb les de les Festes del Roser, la festa major del passeig. Roser Torras, directora de GSR -la agència coorganitzadora de l'esdeveniment amb els Amics de la Rambla- explica que "durant quatre dies, la Rambla de Barcelona tornarà a ser l'epicentre gastronòmic del món, i aquesta edició del Tast retrà homenatge a tota la restauració de Barcelona, que ha passat per un tràngol"

La principal novetat és la disposició de recinte: un espai perimetrat que ocuparà tota la Rambla de Santa Mònica, amb un aforament de 2000 persones, i quatre accessos d'entrada i sortida. Hi haurà 7 espais amb taules altes per menjar amb comoditat, distància de seguretat i gel hidroalcohòlic. El consum se seguirà pagant amb fitxes i cada plat costarà entre 4 i 5 euros.

Planòl de Tast a la Rambla 2021
Foto: GSRPlanòl de Tast a la Rambla 2021

Però el que interessa al públic és l'alineació dels restaurants. I aquest any, tot i el format reduït, no és poca cosa. A la zona de cuina tradicional, destaca la presència de nous restaurants com Besta -amb una empanada cruixent de tonyina vermella- o Can Culleres, amb rovellons saltats amb botifarra de perol, botifarra 'eco' i rovell trufat, i Ca La Nuri -imprescindible de l'arròs - cobreix aquesta categoria amb un arròs melós d'ànec i bolets.

En apartada de tapes i platets, Apluma oferirà aletes de pollastre, el Bar Alegria 1899 de Tomàs Abellán una truita trufada, i el Teòric Taverna Gastronòmica una clotxa –pa de pagès farcit de teca saborosa–, per posar tres exemples. I a la zona de cuina d'autor, destaca el kebab de xai de Dos Pebrots, el caneló rostit amb encenalls de foie i essència de tòfona del Nectari i la pizza arrabiata de Can Pizza (i no ens oblidem del mollete Chickoa de Paco Pérez). L'alineació pastissera per postres és espectacular: L'Atelier, Canal, Escribà, Ochiai, Balaguer i la Gelateria Da Gallo.

El territori convidat en aquesta ocasió serà Lanzarote, que protagonitzarà tres ponències de la mà dels cellers El Grifo, Los Bermejos i Vulcano, les tres de Lanzarote. Serà a l'Aula de Tast, un espai al final de la Rambla de Santa Mònica on es podrà accedir sense reserva prèvia i entrada gratis per veure ponències i participar en tallers com: macerar pollastre amb generositat a l'estil Paco Pérez (divendres 1 a les 17.45 h) o com fer el 'carrot cake' més esponjós de el món (diumenge, 3, a les 13.15 h).

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona 

Llegeix el número de setembre amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat