Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Piromusical 2020
Jordi de Temple / Ajuntament de BarcelonaPiromusical 2020

5 coses per fer a Barcelona aquest dilluns

Les millors activitats per gaudir de la ciutat aprofitant que feu pont

Publicitat

Un dia de festa extra s'agraeix, sigui quina sigui la situació i, per tal d'aprofitar-lo al màxim si us heu quedat a Barcelona, us hem fet una llista amb opcions per a tots els gustos i butxaques. Gastronomia, art i passejades a l'aire lliure, en parella, sol, amb la família o amb la canalla. Aquí teniu 5 plans per gaudir del dia festiu a Barcelona amb tot el cos!

NO T'HO PERDIS: Els millors plans gratis que pots fer a Barcelona

Els millors plans per fer aquest dilluns festiu

 • Què fer
 • Ciutat

Guardeu-vos el dilluns 26 a les 22 h a les vostres agendes: serà el dia que el Piromusical clourà la Festa Major de Barcelona, com sempre, des de l'Avinguda Reina Maria Cristina. Aquest any tindrà cinc blocs musicals diferenciats: en primer lloc sonaran melodies italianes i romanes, mentre que el segon bloc parlarà sobre l’empoderament de la dona amb música en clau feminista. El tercer bloc serà a ritme d’òpera per commemorar els 175 anys del Gran Teatre del Liceu, i el següent esdevindrà un crit contra la guerra arreu del món. Per últim, el cinquè bloc serà un final de festa ple d’energia i optimisme. Aquest any anirà a càrrec de la pirotècnica Igual.

Més pirotècnia

L’espigó del Gas, a la platja de la Barceloneta, serà la seu del XXIII Festival Pirotècnic Internacional de la Mercè. Enguany, com Roma és la ciutat convidada, les protagonistes seran dues pirotècniques italianes. Divendres 23 l’espectacle estarà produït per Iannotta Fireworks, una empresa provinent de Nàpols, i dissabte 24, diada de la Mercè, el castell de focs anirà a càrrec de la pirotècnica Morsani de Roma.

 

 • Què fer
 • Exposicions
 • Barcelona

El centre d’arts digitals IDEAL presenta una exposició immersiva de les obres de Dalí on s’explora la idea d’art futurista més desconegut del pintor. “Dalí Cibernètic” exposa a partir de diverses sales interactives i immersives, les obres i dibuixos més rellevants de Dalí combinant intel·ligència artificial, hologrames i realitat virtual. Una nova perspectiva de l’art de l’artista que s’endinsa a l’univers cibernètic. 

La mostra fa un recorregut per diverses sales que posen en context la implicació que tenia Dalí amb la idea d’un art creat per màquines. Les sales d’immersió i de realitat virtual submergeixen als assistents en les seves obres surrealistes des d’aquesta nova perspectiva futurista. Aquesta mirada que ha fet l’IDEAL de la pintura daliniana neix de l’interès del geni surrealista per la cibernètica i els ordinadors. Dalí va ser un pintor interessat en la tecnologia que va treballar amb els primers ordinadors i creia que la creativitat acabaria sorgint de les màquines i que l’art del futur seria cibernètic i tecnològic. 

Amb la col·laboració d’Exibition Hub, Eyesberg i Loop Barcelona, entre d’altres, l’exposició està composta per diverses sales que creen tot l’univers futurista. Per exemple, el vistant podrà gaudir d’una projecció de 30 minuts que recorre les obres de Dalí amb un muntatge que inclou intel·ligència artificial. A més, l’exposició mostra un gran holograma usat per primer cop en una exposició d’art i convida al públic a una experiència de realitat virtual simulant el “viatge pels somnis” del que parlava Dalí. Tot aquest recorregut està acompanyat de sales interactives i informatives sobre el paper de la ciència i la cibernètica a la vida de l’artista.

Publicitat
 • Què fer

La desena edició del festival de fotografia Revela'T, el primer del món en centrar-se exclusivament en l'analògica, té lloc del 9 de setembre al 2 d'octubre en diferents espais de Vilassar de Dalt. Enguany, però, i seguint el projecte d'expansió de Revela'T Circuit, Barcelona també n'acull 9 exposicions. 

La programació de les mostres a la ciutat es reparteix entre la galeria Juan Naranjo, que exposa l’obra d’Inga Knölke, un recorregut poètic per l’antiga frontera de Berlín; la Galeria Valid Foto, amb 'Transeünts' de Joan-Ramon Manchado, retrats que captura en digital i finalitza amb cianotip; Il Mondo Gallery, amb les obres de Maribel Mata i Jaume Buxeda, i el FotoNostrum, on hi ha la primera exposició a Espanya sobre la figura de Richard Avedon. El Museu Marítim de Barcelona exposa 'Bromolis', que reivindica l’obra de metge i fotògraf Joaquim Pla Janini; l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, una retrospectiva de fotografies que Tony Keeler va fer del 1960 al 2020; el laboratori de fotografia Visual Korner, l’obra de Xavier Bas, paisatges de Catalunya, Castella i Aragó; el Cercle Artístic Sant Lluc, la primera exposició individual de l’italià Nils Gabrielsson, i l’espai de coworking Imagin Café, l’obra de Manu Jaime sobre l’esdeveniment més esperat cada estiu a la platja de Sanlúcar de Barrameda, les carreres de cavalls.

Revela'T Circuit també acull altres 12 exposicions a Mataró, Premià de Mar, l'Hospitalet de Llobregat, Torroella de Montgrí, Villanevua de la Serena (Badajoz), Madrid i Burgos. També, per primera vegada, el festival viatja internacionalment i aterra a Algèria. 

Recomanat
  També t'agradarà
   Publicitat