Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 5 propostes tristes per gaudir del Blue Monday a Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Cold War

5 propostes tristes per gaudir del Blue Monday a Barcelona

El 21 de gener és el dia més trist de l’any i hem buscat plans i espais de la ciutat melancòlics que ens facin plorar a gust

Per Time Out Barcelona Editors
Advertising

Un psicòleg de la Universitat de Cambridge, Cliff Arnal, va publicar l’any 2005 una fórmula força dubtosa segons la qual volia demostrar que el tercer dilluns de gener és el dia més trist de l’any. Una agència de comunicació va aprofitar la dada per fer diners: si voleu combatre la tristesa del Blue Monday, aprofiteu per comprar bitllets d’avió per a les properes vacances. En definitiva, compreu felicitat. Nosaltres, en canvi, volem aprofitar la data per reivindicar la tristesa i la serietat com a estat d’ànim poderós, necessari i motor de canvi. D’aquí aquestes propostes.

NO T'HO PERDIS: 50 coses que has de fer a Barcelona

Cold war

5 de 5 estrelles
Cine Drama

El cineasta polonès Pawel Pawlikowski conjuga una història d’amor dolorosa, èpica, una mena de 'Doctor Zhivago' sorgit de les ruïnes de la Segona Guerra Mundial, una odissea universal cap a l'interior del cor humà que s’allarga dues dècades i quatre països d’una Europa embolicada en fum. Si mai heu viscut un idil·li amorós a distància, amb el maldecap de la desconfiança i l’addicció al telèfon que comporta, us semblarà que aquesta pel·lícula està feta per a vosaltres. Comença l’any 1949, quan la cantant Zula i el pianista Wiktor es coneixen en el lloc més trist que us pugueu imaginar: una acadèmia de música austera en una Polònia devastada que bé podria ser una presó. En Wiktor ha sigut designat per captar una tropa de músics que es dediquin a interpretar himnes de grandesa a la pàtria. La Zula se n'enamora, i aviat es prometen una nova vida a l’altre costat del Teló d’Acer. Els seguirem pels bulevards de París, per l’ambient de les caves fumejants on sona jazz, per diferents indrets de l’antiga Iugoslàvia. Ella, de 20 anys i escaig, té somnis de fama i joventut. Ell, que supera la quarantena, és un seductor amb massa experiència. En aquest gap vital, el conflicte comença a despuntar, de la mà de dos actors (Joanna Kulig i Tomasz Kot) que són tot un descobriment. Sobretot ella, ballant en un club nocturn, viva imatge de l’Anna Karina de 'Bande à part'.   

Parc del Fòrum
©Maria Dias

Parc del Fòrum

Llocs d'interès Sant Martí

Què hi ha de més trist, urbanísticament parlant, que passejar sol pel Parc del Fòrum un dilluns d'hivern? El vent gelat sense aturador, el ciment gris per tot arreu, aquell mar que no ens hi vol, el record d'aquella cosa que va ser el Fórum de les Cultures, el mig any que encara falta perquè la zona s'ompli de música...Ai, sí...

Advertising

[TANCAT] Cosmos

Bars i pubs El Gòtic

A la nostra antiga definició del Cosmos dèiem que podríem seure durant hores en una de les barres metàl·liques veient passar tota aquella fauna humana que, escapada dels anys 70, busca refugi en l’única cafeteria que resguarda l’ambient d’aquella època. Ara ja no ho podrem dir més, perquè el Cosmos se suma a la cada vegada més llarga llista d'establiments emblemàtics que tanquen (molt sovint) per l'increment del preu dels lloguers i que (també molt sovint, massa) són substituïts per franquícies impersonals. Això sí que és trist. 

El transbordament de Passeig de Gràcia

Llocs d'interès Eixample

253 metres de tristesa, resignació i humitat típicament barcelonina. Quan menys t'ho esperes, quan t'has jurat que mai tornaries a trepitjar-lo, t'hi tornes a trobar. Aquelles cares llargues, grogues, cansades. Aquell sostre baix. El subsòl de Barcelona en la seva expressió més lletjota. 

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising