I Buoni Amici Aquest superb restaurant del xef friülès Daviano Neri acaba de complir deu anys. Ho han celebrat amb magnificència amb un festival basat en la tòfona blanca, que en Daviano obté directament des d’Itàlia i proclama que els restaurants haurien de mostrar la seva certificació d’origen. En Daviano procedeix de la regió italiana del Friül, Venècia Giulia, a la frontera amb Eslovènia i Àustria, i amb la Montse es van instal·lar a Barcelona el 1982, quan va obrir el seu primer restaurant, Il Doce, més enllà del pont de Vallcarca, del qual els seguidors de la cuina italiana tenim excel·lents records. Mandi Mandi 'Mandi mandi' és la salutació típica del Friül, d'on són originaris en Miki, el xef, i la Noemí, l'encarregada de la sala, que porten aquest restaurant de gran calidesa i excel·lent acollida, en el qual es pot gaudir del menjar d'aquesta zona privilegiada del nord d'Itàlia. Els friülans són gent que en saben molt, de la bona taula, i que són molt exigents amb la beguda. Una manera pràctica de confirmar-ho és visitant aquest petit local i encertar amb la polenta o qualssevol de les pastes que prepara en Miki. En el camp de la polenta, el plat estrella és el 'frico', un menjar d'origen camperol preparat amb patates i enriquit amb formatge Montàsio i mantega. Bacaro No és un restaurant italià. No és, tampoc, una trattoria italiana. És una taverna veneciana i porta el nom amb què anomenen aquests llocs a la ciutat dels canals, Bacaro. Els venecians són diferents de
Qui no ha tingut ganes alguna vegada d'entrar en una casa aliena? És fàcil imaginar-se, davant d'una façana majestuosa, les obres d'art que s'amaguen darrere dels murs i el ferro forjat. Un desig que, fins a cert punt, es pot satisfer amb la iniciativa de Campari. Aquesta marca d'aperitiu italià s'ha proposat reinventar l'afterwork d'estil italià a Barcelona, i ho volen fer amb la iniciativa Casa Campari, que una vegada al mes obre les portes de cases privades al públic que vulgui prendre's una copa després de la feina.
I això té molts més al·licients que veure la sala d'estar del veí, esclar. Cada afterwork exposa vint objectes icònics del disseny italià, fins a arribar a les cent peces.

Després de la gran acollida del primer afterwork de Casa Campari, el dia 26 de juny es va celebrar la segona festa en un palauet del centre de Barcelona amb la mateixa fórmula de l'èxit: combinar les icones del disseny italià amb un nou còctel i un espai privilegiat, cases de Barcelona que obren les seves portes a un aforament limitat i amb uns amfitrions de luxe.
Els afortunats que van participar en aquest nou afterwork, així com en els propers, van tenir l'oportunitat de veure noves icones del disseny italià, des dels anys 50 fins ara, i gaudir del Campari tònic, un còctel molt refrescant fet amb una part de Campari, quatre parts de tònica i una rodanxa de llima, servit en una copa baló.
Ja podeu inscriure-us en les tres pròximes dates: 17 de juliol, i 4 i 25 de setembre. Així que si vols formar part d'aquests afterworks exclusius, has d'entrar a la pàgina de Facebook de Campari i així aconseguir una invitació per a tu i els teus amics (hi ha invitacions per a tres i quatre persones). No perdeu el temps perquè les entrades són limitades! Podeu seguir les notícies i novetats relacionades amb Casa Campari tant en Twitter com en Facebook i en el seu compte de Instagram.