Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els 12 millors plans per a un diumenge electoral a Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

El señor de los anillos: La comunidad del anillo

Els 12 millors plans per a un diumenge electoral a Barcelona

Primer de tot, vota, però pots aprofitar que ja ets al carrer per fer un munt de coses

Per Andreu Gomila
Advertising

Aquest diumenge, 27 de setembre, els catalans estem cridats a les urnes per tercer cop en cinc anys. Durant la campanya, hem vist coses com aquesta o com aquesta, però això no vol dir que la jornada electoral sigui un circ ni una d'aquelles eleccions (us en recordeu?) en què semblava que ens hi jugàvem poc. Tots els partits que concorren a les urnes han assumit el carcàcter plebiscitari dels comicis. Hem de triar, bàsicament, si volem independitzar-nos d'Espanya o no. Poca broma, doncs, amb la data... I, com que sereu al carrer, aquí teniu unes quantes raons per conquerir-lo de debò, encara que la previsió del temps digui que plourà. Oi que no teniu por?

Eleccions

1. Primer de tot, vota!

No ho tornarem a dir, però aquest 27-S és molt important. I creiem que el primer que heu de fer és anar al vostre col·legi electoral i exercir el vostre dret. Poques vegades us haureu jugat tantes coses en unes eleccions. Després si no t'agrada què ha passat, no et queixis. Haguessis votat el 27 de setembre de 2015. El futur del teu país és a les teves mans!

2. Esmorza com un campió

Restaurants

Segur que la vostra mare us ha dit en més d'una ocasió que l'esmorzar és l'àpat més important del dia. Malauradament els hi fem poc cas, a les mares. Ja sigui perquè no tenim temps o perquè no hi estem acostumats, molts de nosaltres no li donem als esmorzars el valor que es mereixen. S'ha de començar la jornada amb calories i energia, diuen, per això us proposem sis opcions per sadollar la forquilla matinera i quatre locals on us podreu menjar uns entrepans que us ompliran de vitalitat de bon matí. Reivindiquem els bons esmorzars! En una jornada electoral com aquesta, en què anirem a dormir, heu de començar bé el dia!

Advertising
Jardins Jacint Verdaguer
© Maria Dias

3. Busca un espai verd amb encant

Què fer

Barcelona és plena de parcs i jardins de tota mena. Alguns d'aquests espais de tranquil·litat i natura estan una mica amagats. Hi ha dignes de passar-s'hi tot un dia i d'altres més senzills. Us volem redescobrir els jardins amb més encant de la ciutat, llocs que van més enllà del simple parc per passejar el gos. Espais, en definitiva, on s'hi respira un ambient especial o que contenen peces d'art que són part de la nostra història. Un bon lloc per reflexionar si hem votat bé. O, si encara no ho heu fet, decidir a qui li doneu el vot.

vermut musical
Ⓒtveephoto

4. Fes un vermut amb música

Restaurants

Pensàveu que les millors festes són a la nit? Això és cosa del passat, amics. Quan arriba el fred i els dies s'escurcen, comencem a buscar els rajos de sol com si fóssim llangardaixos, i els vermuts musicals es converteixen en 'the place to be' per a tots aquells que volen aprofitar el dia. Delecteu-vos amb aquests autèntics oasis dins de la ciutat, on podreu gaudir de sessions de DJ, música en directe i bon ambient mentre acontenteu la panxa amb bona teca i millor beguda. L'oferta és ben variada tant pel que respecta a la ubicació, l'ambient o les propostes musicals. Aquí en teniu uns quants. Tothom a fer el vermut el dia de les eleccions!

Advertising
Freedonia
©Ivan Moreno

6. Busca un lloc on comentar la jugada

Què fer

Vivim moments històrics i intensos. La política ha baixat al carrer i s'ha instal·lat en les nostres converses amb amics, companys i familiars. Debatre es pot fer en qualsevol lloc, però hi ha espais que per tradició, tarannà o programació ens conviden a seure-hi per intercanviar opinions. Aquesta és una selecció de 15 llocs (bars, associacions culturals, restaurants i ateneus) on podreu fer tertúlia en un ambient adient.

Advertising
Advertising

9. I si perds...

Què fer

Des de la caiguda de Barcelona davant les tropes borbòniques, el 1714, la ciutat ha presenciat unes quantes derrotes més en els últims 300 anys. Des de la pèrdua de la fira Bread & Butter el 2009, la lluita dels petits botiguers contra la liberalització dels horaris comercials o la recent polèmica dels taxistes amb l'aplicació Uber, seleccionem 10 casos, situacions o persones que han estat derrotats a la ciutat. Ja se sap que el més important és participar...

Recomanat More from Christmas

    More from Christmas

      També t'agradarà

        Advertising