Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Esmorzars de forquilla

Esmorzars de forquilla

Els millors bars i restaurants de Barcelona per començar el dia amb energia i calories!

Gelida
Per Ricard Martín |
Advertising

Segur que la vostra mare us ha dit en més d'una ocasió que l'esmorzar és l'àpat més important del dia. Malauradament els hi fem poc cas, a les mares. Ja sigui perquè no tenim temps o perquè no hi estem acostumats, molts de nosaltres no donem als esmorzars el valor que es mereixen. S'ha de començar la jornada amb calories i energia, diuen, per això us proposem opcions per sadollar la forquilla matinera i locals on us podreu menjar uns entrepans que us ompliran de vitalitat de bon matí. Reivindiquem els bons esmorzars!

NO T'HO PERDIS: els millors brunch de Barcelona

Restaurants, Catalana

Gelida

icon-location-pin La Nova Esquerra de l'Eixample

On menjar unes bones galtes de porc a les vuit del matí? El Gelida és una 'rara avis' a l’Eixample esquerre, un reducte de la bóta de Gandesa i l’esmorzar traginer. A les set en punt ja tenen una bona part de la seva carta de 40 plats funcionant. Capipota, fricandó o bacallà a la llauna són algunes opcions dignes d’un estibador o d’algú que senzillament necessita un esmorzar de campions.

Time Out diu
Can Vilaró, cervellets
© Maria Dias
Restaurants, Catalana

Can Vilaró

icon-location-pin Sant Antoni

Menjars casolans. Ja són pocs els llocs que poden definir-se així, com Can Vilaró. Un històric, un clàssic, un autèntic. Ubicat davant el renovat i majestuós Mercat de Antoni, el Sisco i la Dolors reben diàriament com a casa tota una legió de clients fidels que ja saben què escollir. Pel calendari, es podria dir que és un autèntic lloc de cuina de mercat, però agrada més l’etiqueta, menys usada i més concreta, de menjars casolans. Autèntica pàtria de l'esmorzar de forquilla, les fronteres entre dinar i sopar es desdibuixen quan endrapes, a quarts de deu del matí, un bon capipota amb cigrons. 

Time Out diu
Advertising
Restaurants, Catalana

La Pubilla

icon-location-pin Gràcia

La forquilla matinera té el seu millor aliat en la proximitat d’un mercat. Just al davant del de la Llibertat, La Pubilla combina l’aspecte de cafeteria més impol·luta que feréstega amb el plat traginer. Un bon esmorzar aquí, servit a partir de quarts de nou, pot consistir en un plat de bacallà o una cassoleta de morro i pota, que pot anar acompanyada amb fesols i ceba confitada.

Time Out diu
Camera
Restaurants, Mediterrània

Granja Petitbo

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Molts són els locals que s’han posat la pell de cafeteria nòrdica i brunch, però pocs l’han feta efectiva al nivell de la Granja Petitbo. Aquesta antiga vaqueria disposa, a l’hora d’esmorzar i també per dinar, de petites delícies com el Misteriós, una cocotte –petita olla metàl·lica– d’ous remenats ecològics, xampinyons, formatge i pa torrat. Entrepans superlatius i pastissos casolans i sorprenents.

Time Out diu
Advertising
Restaurants, Bar d'entrepans

Bar Can Ros

icon-location-pin Gràcia

Una bodega de tota la vida per fer-hi un esmorzar de forquilla d'aquells ben energètics. També és ideal per dinar unes bones mandonguilles o un capipota ben potent. Entrepans senzills però fabulosos: dubto que trobeu un entrepà de bacon amb formatge millor que el seu. Amb pa de barra excel·lent del proper forn Europa, la carn cruixent però greixosa i formatge del bo. I l'entrepà de mandonguilles és un clàssic que tant us arregla un dinar ràpid com un esmorzar lent. 

L'Artesana
FOTO: Maria Dias
Restaurants, Catalana

L'Artesana

icon-location-pin El Poblenou

l’Artesana –Pau Pons (ex-Gresca), Hèctor Barbero (ex-Mas Pau finalista a Cuiner de l’Any 2018) i Romina Reyes (Monvínic)–, un dels millors menús de migdia de Barcelona i una carta de tradició posada al dia espectacular. “Com que ja estem fent la mise en place de bon matí –explica Pons–, ho aprofitem per oferir una petita oferta d’esmorzar de forquilla”. Petita? L’entrepà de galta de porc guisada amb envinagrats és un regal que crea addicció (3,60 €), i comparteix apartat amb altres meravelles flonges, com l’entrepà de rosbif amb maionesa i mostassa o el d’albergínia fumada amb formatge. I us hi podeu clavar una tripa amb cigrons de campionat (van ser quarts al concurs de callos d’Oviedo). Treballen tot el dia des d’una cuina a la vista, però tant els fa. “Si has treballat en un forat i ara tens llum, les hores no importen”, diuen

Time Out diu
Advertising
Pinhan Café
© Maria Dias
Restaurants, Turca

Pinhan Café

icon-location-pin Sant Gervasi - Galvany

Un petit cafè turc d’aires chic i intencions healthy va obrir al bell mig del Turó Parc i es va traspassar. La Sojaila, la nova propietària, va reduir la carta a la meitat sense renunciar a part de l’empremta de l’establiment primigeni. Per esmorzar, entrepans amb pa 'simit', plats d’ous i l’esmorzar típic de Turquia: un plat combinat amb formatge, olives marinades, tomàquet, cogombre, pebrot, crema de sèsam, melmelada, pa, mel i mató, fruits secs i fruita. 

Time Out diu
Restaurants, Catalana

Bodega Massana

icon-location-pin Horta - Guinardó

En un carreró d’Horta, davant d’una prunera florida, hi ha una porteta que dona accés a un tresor de celler, tota una institució del barri des de fa més de 80 anys: la Bodega Massana. La botarellotge amb dotze aixetes –amb varietats poc habituals– us rep des de darrere la barra on no paren de despatxar vermuts i canyes, cargols picants, botifarres amb seques i tota mena de menges esplèndides a preus assequibles. A l'hora d'esmorzar, això és la bota de Sant Ferriol: botifarra, botifarrons de ceba, cansalada viada, xistorra... entrecot! Tot acompanyat amb ous ferrats de granja del Penedès, seques o patates al caliu! 

Advertising
Restaurants

La Cova Fumada

icon-location-pin La Barceloneta

Els anys passen, però aquest racó de la Barceloneta segueix essent un recer privilegiat per a la gana matinera. El secret és tan senzill com complicat: un producte senzill però tractat amb el màxim respecte, unes sardines a la brasa que fa una estona eren a la barca. A partir de les nou del matí, eufòria amb carxofes a la brasa, capipota o un guisat de popets de platja d’una tendror inexplicable.

Restaurants

Bodega Montferry

icon-location-pin Sants - Montjuïc

Aquesta taverna clàssica, recentment reoberta per bloguers apassionats per la bóta i la tapa, aplica la seva filosofia en uns esmorzars en què sobresurten els entrepans, que per la seva dimensió mereixen el qualificatiu d’esmorzars de forquilla: el de botifarra esparracada amb daus d’albergínia o el de tonyina de la bona amb formatge i tomàquet sec són algunes de les sorpreses que us hi esperen.

Els entrepans més calòrics

Restaurants, Argentina

El Santo del Born

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El darrer convidat a l’escena dels entrepans de luxe a Barcelona omple un forat que calia omplir: el de la carn argentina. A part de poder-hi menjar una milanesa –entrepà de vedella arrebossada amb enciam i maionesa– com Déu mana, us podeu entaforar un sandvitx de brinça, un tall melós i tendre amb chimichurri i mesclum, tot ben lligat. O un entrepà d’entrecot!

Time Out diu
Restaurants, Menjar ràpid

Carrot Café

icon-location-pin El Poblenou

Xavier Uñó va treballar set anys de maître al Via Véneto i també una bona temporada en restaurants d’entrepans als Estats Units. La combinació d’aquests dos mons l’ha portat a obrir el local d’entrepans definitiu de Sant Martí i un dels millors de Barcelona. Tots vénen de gust, però queda marcat al paladar la delicadesa del de tonyina a la planxa, algues i maionesa de wasabi. I tenen pastrami!

Time Out diu
Advertising
Restaurants, Bar d'entrepans

Conesa Entrepans

icon-location-pin El Gòtic

No oblidem que l’entrepà de frankfurt forma part, des de fa temps, de la nostra cultura culinària (també per celíacs). Un clàssic viu dels entrepans a casa nostra. I encara més d'ençà que aquest històric bar d'entrepans va actualitzar les seves instal·lacions: ara és un xic més comfortable, encara que la sensació de pressa sempre hi és (encara que això fa que gaudeixis més l'entrepà). Això és una cua amb la planxa al final, aneu-hi d'hora. Tasteu el de carn d'olla i salsa de la Marta, tot un guisat entre pans. No ens enganyem: aquí la cosa va d'entrepans calents i contundents (com el pamplonica, xistorra amb formatge i mostassa!) però tenen 50 referències amb molt de mos 'veggie-friendly' i sense gluten.

Restaurants, Bar d'entrepans

El Pepito

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Havia de passar. La tendència a l’entrepà gurmet ha fagocitat també el 'pepito', el clàssic entrepà de vedella. Aquí, amb el teló de fons d’un interiorisme digne de restaurant freqüentat per jugadors del Barça, el pepito passa per davant de l’hamburguesa i té nom de senyor de Barcelona (Gonzàlez, Puig), enriquit amb receptes molt meditades. Una cocció d’alta cuina el deixa tendríssim, i evita el pervers efecte mossegada/estirada.

Time Out diu
Advertising