Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bacallà a El Cercle

La ruta del Bacallà 2015 a Barcelona

Fins al 8 de març, una quarantena de restaurants de la ciutat fan menús amb el bacallà com a protagonista

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Per tercer any consecutiu, torna 
la Ruta del Bacallà de Barcelona, una proposta que aplega una quarentena de restaurants que ofereixen fins al 8 de març plats amb aquest peix tan gustós com a protagonista.

La festa del bacallà es divideix en diverses propostes. Per un cantó, trobem 25 restaurants que presenten menús gastronòmics elaborats amb bacallà curat tradicionalment i maridats amb cervesa Inedit Damm a partir de 20 euros, tant per a l'hora de dinar com a la de sopar. Per exemple, al Semproniana podreu gaudir per 35 euros d'un menú que inclou caneló de remolatxa i brandada de bacallà, crema de moniato amb tòfona, morro de bacallà amb melmelada d'olives negres i tomàquets secs, cruixent de cafè i vainilla i una InneditDamm de 75 cl. Consulteu tots els menús.

L'altre plat fort de la ruta del bacallà és una novetat d'enguany: els platets de bacallà –més grans que una simple tapa– maridats amb IneditDamm, que es podran degustar a quinze restaurants barcelonins. A la vermuteria Lou, per exemple, ofereixen per 3,5 euros una bomba de bacallà maridada amb una cervesa. Recordeu consultar tots els platets que ofereixen els restaurants que hi participen.

També t'agradarà

Cuina mediterrània
  • Restaurants

Barcelona té una de les millors ofertes del món de cuina mediterrània, la més saludable, gustosa i colorista. La prova és aquí. Dos Cielos Aquest restaurant ofereix una cuina de gran altura, elaborada pels bessons Javier i Sergio Torres, des de l'últim pis de l'hotel Me. Cuina molt original amb sabors de països llunyans, amb plats com la crema d'arrels amazòniques amb caviar de Sagú. Premi especial del jurat Time Out 2009. –M.A Platja Ca la Nuri Bon exemple de com el típic restaurant mariner s’ha sabut renovar sense perdre la seva raó de ser. Continuen servint arrossos i cuina marinera, però hi donen un toc modern i refrescant que aconsegueix fer-nos salivar quan encara inspeccionem la carta. Plats entre la tradició i la modernitat que es basen en el producte fresc i de temporada, ja siguin de la mar o de la terra. Gravat a la nostra memòria tenim l’arròs de botifarra negra i garoines... I la terrassa a tocar de la sorra... Aix! Cal Pep Si passeu per la plaça de les Olles segur que veureu un local que sempre és ple i que, fins i tot abans d’obrir, ja té una cua de gent esperant. És simplement Cal Pep, una institució barcelonina imprescindible per a guiris i autòctons. Seieu a la barra i veureu davant dels vostres ulls com l’equip de professionals amb solera us serveixen gamba vermella a la planxa, carxofes fregides, escopinyes al vapor i alguna altra modernitat moderada. A més de passar-ho de conya, estareu formant part de la història recent de la ciutat. Els Pescadors Hi ha

Els 50 millors restaurants
  • Restaurants
  • Cuina creativa

Barcelona és una de les millors ciutats del món per menjar i beure. Això ho sabem la gent que hi vivim, i també els professionals de la gastronomia que any rere any premien els nostres fogons amb distincions que alcen la ciutat en el pòdium de la bona teca internacional. L'oferta és variada, de qualitat, monumental: des del petit bar de tapes de tota la vida, fins als restaurants amb estrelles Michelin. Tot i que el repte és difícil, ens hem proposat seleccionar els 50 millors restaurants, aquells amb els fogons més fiables de la multitud de bones taules barcelonines. No hi donem més voltes: aquí teniu els 50 restaurants que no us fallaran mai. Bon profit Reserva als restaurants recomanats per Time Out Els restaurants que mai no fallen per menjar cuina catalana, italiana, basca, francesa i asiàtica. I també els fogons dirigits pels xefs més en forma de la ciutat Més restaurants recomanats Restaurants mexicans Els millors llocs de la ciutat per assaborir la bona cuina mexicana Reserva als restaurants més populars Casa de Tapes Cañota El Cañota és un bar de tapes marineres d'inspiració gallega amb molt bones referències. Es tracta del germà petit del reputat Rías de Galicia, un dels grans restaurants gallecs de la ciutat i de l'Estat.  Peix i marisc, patates braves, pop a la gallega, amanida russa, canyes de cervesa i vins... L'oferta del Cañota és la de tota la vida però amb l'afegitó d'un puntet juganer de creativitat. Tot de la millor qualitat i en un local desenfadat per r

Publicitat
La millor cuina catalana
  • Restaurants
  • Catalana

Els restaurants que excel·leixen els plats més tradicionals de la nostra gastronomia Cal Boter Restaurant de gran tradició gracienca, amb un tracte excel·lent i un bacallà a la llauna per llepar-se els dits. El menú de migdia és de molta qualitat. Reserveu els caps de setmana, que s'omple com un ou. No hi trobareu cap gran sorpresa, però sí una excel·lent cuina catalana, i varietat de palts de botifarra: esparracada en un trinxat, penjada per assecar o el més comú i gloriós destí: a la brasa. Casa Delfín Casa Delfín es va fer un bon lífting general fa poc temps, en canviar de propietaris. Però hi ha cirurgies que milloren les faccions i quasi no es noten. Ara és un local que, tot mantenint l’aspecte de casa de menjars, és més dinàmic, té una carta tradicional però més diversa i la seva terrassa és un bé de Déu de gent. I, com a tot bon bar-restaurant de barri, fa un horari continuat des de les 9 del matí fins a la mitjanit, ampliat, els divendres i dissabte, fins a la 1 de la matinada. Perfecte per dur-hi aquells amics de fora que s’entesten a tastar la paella a mig matí, en sortir de Santa Maria del Mar. La Cuina del Guinardó Bona cuina tots els migdies en un saló casolà a la primera planta d’una xarcuteria d’exquisits productes. Plats de cullera, l’espatlla d’anyell, la tripa quan n’hi ha, la cua de bou i altres exquisideses es poden assaborir sota la bona recomanació de Santi Velasco, la seva 'alma mater'. Excel·lent carta de vins i caves. Ambient familiar i generós. Ca l'

On compren els xefs?
  • Què fer

Carles Gaig, Carles Abellán, Romain Fornell i Pere Moreno ens expliquen quins són els seus mercats predil·lectes Barcelona pot presumir d’una xarxa de mercats àmplia, variada i de qualitat. Concretament de 39 mercats que tenen productes d’aquí i de l’altra punta del món, frescos, elaborats i també cuinats. I d’un personal que cada dia es guanya la confiança del client. Si a Barcelona podem dir que tenim alguns dels millors cuiners del món és perquè ells disposen d’uns mercats a l’altura. Quins són? Carles Gaig, xef del Restaurant Gaig “La confiança entre el comprador i el venedor és l’èxit dels mercats de Barcelona. A diferència d’altres sistemes de venda, aquí parles directament amb qui et ven un determinat producte”. En Carles Gaig recorda els crits que feien els paradistes quan, de petit, anava amb la mare a comprar al mercat d’Horta. “Guaita, quins calamars que tinc! Acabo de collir la mongeta perona, Maria!”. Al mercat, explica, “hi vas a buscar justament aquestes coses; la caça quan arriba, els bolets quan és època, els primers pèsols de la primavera. Tot allò que perseguim els xefs”, explica. El trobareu a la Boqueria, comprant caça als Capdevila de Distribucions Avinova, sempre a la recerca de la primícia i del millor producte per al Restaurant Gaig. El més vist Barcelona gratis! Sortir sense gastar Els diners no són l'excusa per quedar-vos al sofà de casa sense fer res… A Barcelona (encara) hi ha una bona pila de propostes culturals molt interessants que es poden f

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat