Barcelona té una de les millors ofertes del món de cuina mediterrània, la més saludable, gustosa i colorista. La prova és aquí. Dos Cielos Aquest restaurant ofereix una cuina de gran altura, elaborada pels bessons Javier i Sergio Torres, des de l'últim pis de l'hotel Me. Cuina molt original amb sabors de països llunyans, amb plats com la crema d'arrels amazòniques amb caviar de Sagú. Premi especial del jurat Time Out 2009. –M.A Platja Ca la Nuri Bon exemple de com el típic restaurant mariner s’ha sabut renovar sense perdre la seva raó de ser. Continuen servint arrossos i cuina marinera, però hi donen un toc modern i refrescant que aconsegueix fer-nos salivar quan encara inspeccionem la carta. Plats entre la tradició i la modernitat que es basen en el producte fresc i de temporada, ja siguin de la mar o de la terra. Gravat a la nostra memòria tenim l’arròs de botifarra negra i garoines... I la terrassa a tocar de la sorra... Aix! Cal Pep Si passeu per la plaça de les Olles segur que veureu un local que sempre és ple i que, fins i tot abans d’obrir, ja té una cua de gent esperant. És simplement Cal Pep, una institució barcelonina imprescindible per a guiris i autòctons. Seieu a la barra i veureu davant dels vostres ulls com l’equip de professionals amb solera us serveixen gamba vermella a la planxa, carxofes fregides, escopinyes al vapor i alguna altra modernitat moderada. A més de passar-ho de conya, estareu formant part de la història recent de la ciutat. Els Pescadors Hi ha
Per tercer any consecutiu, torna la Ruta del Bacallà de Barcelona, una proposta que aplega una quarentena de restaurants que ofereixen fins al 8 de març plats amb aquest peix tan gustós com a protagonista.
La festa del bacallà es divideix en diverses propostes. Per un cantó, trobem 25 restaurants que presenten menús gastronòmics elaborats amb bacallà curat tradicionalment i maridats amb cervesa Inedit Damm a partir de 20 euros, tant per a l'hora de dinar com a la de sopar. Per exemple, al Semproniana podreu gaudir per 35 euros d'un menú que inclou caneló de remolatxa i brandada de bacallà, crema de moniato amb tòfona, morro de bacallà amb melmelada d'olives negres i tomàquets secs, cruixent de cafè i vainilla i una InneditDamm de 75 cl. Consulteu tots els menús.
L'altre plat fort de la ruta del bacallà és una novetat d'enguany: els platets de bacallà –més grans que una simple tapa– maridats amb IneditDamm, que es podran degustar a quinze restaurants barcelonins. A la vermuteria Lou, per exemple, ofereixen per 3,5 euros una bomba de bacallà maridada amb una cervesa. Recordeu consultar tots els platets que ofereixen els restaurants que hi participen.