Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Viader
Foto: Granja ViaderUn suís a la Viader

Granges clàssiques a Barcelona: encara mullem el xurro al suís

Melindros, xocolata desfeta i suís, per esmorzar i berenar

Publicitat

Poques coses hi ha més barcelonines que entrar a una granja a esmorzar o a berenar. Molt millor que una 'relaxing cup of café con leche' és asseure's en qualsevol d'aquests locals amb solera, prémer el botó de pausa i sucar el melindro dins un acollidor suís. Les granjes ja fa dècades que ja no tenen vaques, però les antigues lleteries segueixen seduïnt el Barceloní, i de pas el turista. Recordeu que ni Ruiz Mateos va poder enfonsar el Cacaolat! Si, hi ha cafeteries fenomenals, però les granges són locals carismàtics: la gent es mata per convertir una antiga granja en restaurant.

NO T'HO PERDIS: La millor xocolata de Barcelona

  • Restaurants
  • Cafès
  • El Raval
Hi ha hàbits, costums, tendències que, afortunadament, mai no passen de moda. Una d'elles és, en aquesta Barcelona a vegades poc identificable, regalar-se un esmorzar o un berenar en una de les granges històriques de la ciutat. És la pàtria del Cacaolat i la seva xocolata – sobretot el suís!– no tenen competidors: la xocolata ben espessa, i la nata muntada al punt exacte. L'encant del local, els cambrers de tota la vida i el pintoresc quadre que conforma la clientela fan que el cafè també prengui un regust nostàlgic i evocador. Especialitats, apart del suís: iogurts de producció pròpia, crema catalana, xurros, pastes i pastissos. Els làctics aquí són incomparables, perquè pasteuritzen la seva pròpia llet, que els arriba de Cardedéu.
Granja La Pallaresa
  • Restaurants
  • Cafès
  • El Gòtic
Les cues de gent us indicaran on estan les millors granges de Petritxol. Una és La Pallaresa, que ofereix esmorzars i berenars superlatius des del 1947. No hi ha cap dubte que la clàssica xocolata a la tassa i un suís d'antologia són els grans protagonistes d'aquesta antiga lleteria. Encara que val molt la pena endinsar-se en els plaers tel·lúrics del postre làctic: podeu optar per tastar un mató de Pedralbes, similar a la crema catalana, o descobrir la menja blanca, un postre d'origen medieval a base de llet, sucre i crema d'ametlles (recordareu un gag de Monty Python d'un partit de tennis entre un escocès i una menja blanca!).
Publicitat
Dulcinea
  • Restaurants
  • Cafès
  • El Gòtic
Transformada de taverna a granja, a La Dulcinea hi preparen una xocolata excel·lent. Els més golafres la podreu acompanyar amb ensaïmades i croissants. El servei, masculí, va vestit amb uniforme de pantaló negre i camisa blanca, una concessió a la serietat de tota la vida en un local que us portarà als sabors de la vostra infantesa: crema catalana, arròs amb llet, pastís de poma, xocolata a la tassa i moltes delícies més. I la veritat, té el seu mèrit mantenir impecable un local que va obrir el 1830.
La Xurreria Sant Andreu
  • Restaurants
  • Cafès
  • Sant Andreu
Xurreria amb mig segle d'història i punt de trobada pels veïns de Sant Andreu i gent de tot arreu que hi van atrets per la seva xocolata desfeta i els seus xurros i porres casolanes (s'hi formen cues!). Alerta que ja no és diu Marisa: la incombustible María Luisa Fernández es va jubilar, i ara hi ha nous propietaris. Però també tenen una àmplia experiència en el sector del xurro, i ofereixen els mateixos serveis que l'anterior: xurros fet a mà i xocolata desfeta bons, bons, amb l'addició d'entrepans freds i calents, orxata i granissats de fruita natural.
Publicitat
Xocolateria La Nena
  • Restaurants
  • Cafès
  • Gràcia
La Nena manté tot el que s'espera de les granges de la nostra infantesa: rajola de ceràmica, marbre, taules de marbre clar i una barra plena de delicadeses dolces, com pastissos casolans fets amb sucre moreno, croissants, ensaïmades i galetes per acompanyar la xocolata. Ah! Hem dit xocolata? Aquest és un dels pocs llocs de Barcelona que elaboren la xocolata amb llet fresca, que serveixen en tasses grosses fins dir prou.
Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat