Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
  1. Big Kokka
    Big Kokka
  2. Shibui by Shiaadi
    Shibui by Shiaadi

5 restaurants japonesos de Barcelona amb un toc diferent

A més d'oferir bon sushi, aquí les receptes asiàtiques es barregen amb les peruanes i mediterrànies

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Repassem les obertures de cuina japonesa més recomanables i rellevants dels darrers temps: des del nipó d’avantguarda fins a un japonès en una mansió del vell Sarrià.

  • Restaurants
  • Japonesa
  • preu 2 de 4

L'èxit de la petita barra 'nikkei' del soterrani del Palosanto, el Kokka, va portar al Grupo San Telmo a obrir el seu local més ambiciós. Big Kokka ocupa l'espai d'aquell prodigi d'interiorisme que va ser el Big Fish, al Born. I de la barra 'nikkei' n'agafa l'esperit d'encreuament japonès i peruà però amb molts més recursos. I val a dir que amb un 'dream team' culinari: la cuina va a càrrec del xef peruà Juan Otivo (que ha passat per Astrid y Gastón o el Ceviche 103) i la 'sushiwoman' Kyoko Li, qui va ser mà dreta d'Albert Adrià al Pakta. Hi trobareu plats com una albergínia amb ají amarillo i tonyina seca, katsuobushi, que és un prodigi de concreció de sabor i que a ningú pot deixar indiferent, i sushi mestís d’altíssim nivell.

Nomo Sarrià
  • Restaurants
  • Japonesa
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 3 de 4

Expansió seriosa i pacient: el grup Nomo, en el seu desè aniversari, ha inaugurat el seu cinquè restaurant (el tercer a Barcelona). El Nomo Sarrià ve a eixugar un dèficit del barri, el de la fusió japonesa-mediterrània. I tanta és la solvència del xef Naoyuki Haginoya en el tema que no els reca fer servir el terme fusió, tant impopular avui en dia. De fet, Haginoya és un dels cuiners asiàtics que millor entén Catalunya. I això és veu en propostes de plats com els 'makis' de carabiner (acabats amb el suc de la gamba al sushi) i el 'tataki' de moll, amb una frapant presentació que recrea el peix sencer. I el sushi és d'alt nivell.  També és un valor afegit l'immoble: el restaurant ocupa una casa sencera de Major de Sarrià, una finca catalogada del s. XIX on els menjadors s'assimilen a les habitacions i que evita aquell gran risc dels restaurants de gamma mitja-alta, la de caure en l'interiorisme de 'pisto' però impersonal.

Publicitat
Shibui by Shiaadi
  • Restaurants
  • Japonesa
  • Eixample
  • preu 3 de 4

El grup de restauració asiàtica Shiaadi acaba d’adquirir el Shibui, tot un clàssic de la gastronomia japonesa a Barcelona, que va obrir gairebé fa dues dècades. Segons explica el grup de restauració –amb establiments a Cardedeu i Blanes–, la intenció és “modernitzar la gestió i la carta, amb l’obertura a les noves tendències internacionals, i preus continguts i excel·lència, amb menú de migdia a menys de 20 euros”. Hi entren les influències nikkei, però impecables clàssics marca de la casa com el sushi, el wagyu o el bacallà negre no en surten.

99 Sushi Bar
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Japonesa
  • Sant Gervasi - Galvany
  • preu 3 de 4

Un festival. El restaurant d’importació madrileny 99 Sushi Bar instal·lat a Barcelona ha resultat una experiència espaterrant. Les gyozes i el gunkan són delícies subtils. I el wasabi fresc sobre un toro que es desfà a la boca és una troballa. Pel que fa al maki, hauríeu de descobrir el de cranc de closca tova. I si voleu trobar l’equilibri perfecte a l’hora de les postres, demaneu una sopa de yuzu i síndria. Ara, prepareu la cartera: aquest és un temple del sushi per a moments especials.

Publicitat
Teik it
  • Restaurants
  • Japonesa
  • Sarrià - Sant Gervasi
L’eclosió del sushi per emportar fa que sovint ens malfiem de l’asiàtic a domicili. Ara bé, a Teik It podeu fer la vostra comanda sense recança: fan servir productes de qualitat contrastada, i la delicadesa s’aprecia en el resultat final. I encara que en la seva identitat les receptes de sushi imaginatiu no falten, us portaran a casa un sushi clàssic impecable. I a bons preus: una caixa de 34 peces clàssiques de peix (makis, nigiris, ebis...) surt per 27,90 euros. Transparència: a la botiga podeu veure com tallen el peix i fan la mise en place.
Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat