Els millors hummus de Barcelona

On menjar aquest plat clàssic de l'altra cuina mediterrània, la que va de Grècia fins a l'Orient Mitjà.

Cinc plats d'hummus frescos i sorprenents d'autèntica cuina mediterrània. Res a veure amb aquella cosa precuinada i momificada en àcid ascòrbic que compreu al supermercat.

I si us quedeu amb ganes de descobrir coses exòtiques, no dubteu visitar la millor selecció de cuina picant, o fins i tot altres gastronomies que us estimularan el paladar com la xinesa o la tailandesa.

 

Hummus frescos i saludables

Hummus

El nom del restaurant ja és tota una declaració d'intencions. No enganyen. Aquí trobareu l'autèntic hummus de l'Orient Mitjà, una recepta aparentment senzilla però que en la seva excel·lència pot arribar a satisfer els paladars més exigents. No deixeu de tastar les seves amanides, tan diferents de les nostres, us sorprendran. Tot és vegà, aneu advertits.

Llegir-ne més
Esquerra de l’Eixample

Summak

Ah, la dieta mediterrània, vaporós concepte que, resseguit al mapa, abasta des de la calma gaditana fins a la guerra siriana. No entraré en disquisicions sobre Ancel Keys, el creador del concepte, però sí que val molt la pena anunciar que ha obert el Summak, un libanès libanès (restaurant libanès de propietat libanesa). Aquí, explica en Yann Lassade, un dels socis, tenen un objectiu molt simple: “Oferir el menjar libanès quotidià en un ambient maco i amb molta llum”. En Yann posa èmfasi en el dia a dia, perquè assegura que quan va venir a viure a Barcelona, va “visitar la majoria de libanesos. I tenien un enfocament molt turístic”. Aquí, diu, “res és congelat, i menjaràs el mateix que mengem cada dia”. Oblideu-vos de fantasies aràbigues de mil i una nits i catximbes: el Summak –dit així per l’espècia omnipresent en la cuina libanesa, de color vermell fosc i sabor acidulat– és un restaurant d’ús quotidià, obert a la fantàstica llum de les Drassanes i amb un plantejament planer. I un hummus com poques vegades l'heu tastat.

Llegir-ne més
El Raval
Advertising

Askadinya

La cuina palestina aquí té un superb representant. A Aska Dynia hi trobarem un fresquíssim tabulé, amb julivert, coriandre i menta, amb la sèmola amagada en un bosc de verdor. Tasteu-hi el maqhluba, una mena de paella àrab, i sobretot un hummus superlatiu i un 'muttabal' –crema d'albergínies– molt gustosa, on és un plaer sucar-hi (crudités, no pas el melindro).

Llegir-ne més

El Sifó d'en Garriga

5 de 5 estrelles

La Cuina d’en Garriga ja no està sol. Al seu costat ha brotat un nou espai que connecta amb el restaurant per un passadís mig amagat; un àlter ego juganer, informal i de visita ràpida. Es diu El Sifó d’en Garriga, té la cuina oberta tot el dia i viu en una dimensió on les etiquetes es col·lapsen: és un bar, un cafè, un restaurant, una vermuteria... Bé, bàsicament és una trinxera on refugiar-se a qualsevol hora del dia. Un espai que combina la rajola blanca de tota la vida amb maons a la vista i parets inacabades, d’inspiració industrial. Aquest xoc estètic entre passat i present funciona i genera l’atmosfera casual perfecta per engolir els platets i entrepans del joier. Sí, he dit joier. Perquè cada tapa és un diamant comestible: un rosbif pecaminós, una patata amb sardina fumada de traca, un hummus de pèsols que es menja amb els ulls, un 'mollete' de papada amb kimchi que es volatilitza en segons...

Llegir-ne més
Eixample
Advertising

Tia Santa

3 de 5 estrelles

La filosofia d’aquest restaurant és oferir bona cuina, saludable, saborosa i sostenible. I sorprèn que aquest tríptic d’intencions no sigui un simple anunci de màrqueting, I l’hummus el serveixen molt ben acompanyat per uns cruixents a base de llenties, en lloc de les crudités, un xic tristes (i l'hummus d'alvocat també sorprèn, no us el perdeu!).

Llegir-ne més

Comentaris

1 comments
Lluïsa C

jo afegiria els de l'Oasis a Consell, hi ha el tradicional i un de diferent cada setmana, boníssims!