Festival Gastronòmic a favor de les dones del Nepal

Restaurants
Ocaña
1/2
Ocaña
Ocaña
2/2
Ocaña

Time Out diu

Si només aneu a un sarau benèfic l’any, aneu al festival gastronòmic a favor de les dones del Nepal, de l’associació Nepal Chhimeki Barcelona; a l’Ocaña el diumenge deu de març. Perquè? Doncs perquè com diu un dels cuiners participants, Stefano Colombo, “aquí ningú demana almoina. Per 50 euros tens un tros de festa tremenda, on tothom ha treballat gratis”. Des d’Ocaña, que cedeix el local, fins a tots els cuiners involucrats.

El menú és espaterrant: tàrtar de pebrot escalivat i nyora amb 'crème fraiche' fumada –de Hannes Eberhard, el nou xef de l’Ocaña–, 'momo’s' de pollastre i pa 'naan' al foc de llenya, a càrrec de Max i Stefano Colombo del Xemei, mongetes de Santa Pau amb 'mojo picón' i galtes de tonyina (Enrique Valentí, Marea Alta), 'pakores vegetals' del Magid Alam del Fish & Chips, i una segona tongada que comença amb paella marinera del Joan Escribà del Xiringuito, una molt refrescant brandada de bacallà amb mongeta verda i raifort del Jordi Vilà de l’Alkimia, i sípia amb mandonguilles fetes per un mestre de la matèria, el Fermí Puig (i barra lliure de vins Cuvée fins al final del sopar!).

Rere aquesta fita de 'dream team' hi ha la Marta Tatjer, qui va ser directora del Grec i responsable de que la festa de la Mercè sigui tal com és avui. La directora de Nepal Chhimeki a Barcelona explica que fins el darrer euro del sopar anirà directament a una ONG’ que treballa a la trinxera més extrema del Nepal: “El país està devastat. No hi ha ni carreteres. 2.000 homes marxen cada dia de Kathmandú, i l’economia s’aguanta gràcies a un grup de dones analfabetes”. La tasca de centenars de voluntàries es anar casa en casa, als barris mes pobres del país mes pobre d’Àsia i “ensenyar a les famílies hàbits bàsics d’higiene i vida, com pesar el seu fill o els anticonceptius”. Gràcies a la tasca de Nepal Chihimekki, moltes dones aconsegueixen sortir de la misèria i convertir-se en microempresàries: que en el millors dels casos vol dir tenir un fogonet, una tetera i un tamboret. 

PODEU COMPRAR ELS TIQUETS AQUÍ.

Publicat

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers