Bomba
© Iván MorenoBomba
© Iván Moreno

Les millors bombes de Barcelona

10 bars i restaurants on tastar les receptes més gustoses de la típica patata arrebossada farcida de carn

Publicitat

Originària de Barcelona i més concretament del barri de la Barceloneta, la bomba és la tapa més coneguda de la ciutat. Diuen que la seva recepta és secreta i que només uns quants afortunats coneixen quin és l'ingredient que fa que agradin a tothom. Aquí descobrireu els establiments on les preparen amb més amor de tot Barcelona.

  • La Barceloneta
  • preu 1 de 4
La Cova Fumada
La Cova Fumada

La bomba de la Barceloneta “és en realitat la bomba de La Cova Fumada”, explica el Josep Maria Solé, tercera generació d’un establiment on fa 61 anys la seva àvia, Maria Pla, va inventar aquesta delicatessen. La va popularitzar el Magí, pare del Josep Maria, que amb una combinació de carisma, gràcia, una contundent salsa picant i una recepta secreta, va crear la llegenda. Què té la bomba de La Cova Fumada? “Et diré el que no té: puré de patates de sobre i altres salvatjades que es poden veure pel barri”, diu el Josep Maria.

Preu: 2 €

  • La Barceloneta
  • preu 1 de 4

La María Jesús Otero, propietària de La Bombeta des de fa 40 anys, assegura amb orgull que “vam ser els segons a fer bombes”, després de La Cova Fumada. La recepta no és seva, però, sinó dels anteriors propietaris, que van cedir-la generosament als nouvinguts, els quals la guarden tancada amb clau en el més estricte secret. Només hem pogut saber que ells la fan amb carn de porc, que consideren una excentricitat fer-la amb vedella i que moltes coses han canviat a La Bombeta en els últims 40 anys, moltes. Però mai la bomba. Preu: 3,40 € (2 bombes)

Publicitat
  • Esquerra de l’Eixample
  • preu 1 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

La història de la magnífica bomba del Senyor Vermut és irresistible. Quan el Jordi, el seu propietari, va decidir obrir una vermuteria a l’Eixample, una de les primeres coses que va fer va ser anar-se’n de tapes amb la seva cuinera, la Maricel, filipina. La xef va quedar tan fascinada amb aquesta contundent pilota de patata i carn (aquí la fan de porc i vedella) que l’endemà va presentar al Jordi la seva adaptació, que ha esdevingut la tapa estrella (amb permís de les braves) d’aquest local que mai no falla.

Preu: 2,50 €

  • Ciutat Vella
  • preu 2 de 4
L'Òstia
L'Òstia

Que la Barceloneta és com un poble ho demostra el fet que el Jaume Muedra, propietari d’aquesta taperia moderna, és nét dels fundadors de La Bombeta, i que, preguntis a qui preguntis, tothom et llança una mirada críptica quan demanes com fan la bomba, el Sant Grial particular dels cuiners del barri. La de L’Òstia és esplèndida, la seva recepta és secretíssima i és exactament la mateixa d’aquella bomba que feien fa dècades els avis del Jaume a La Bombeta. Si la vida us porta a L’Òstia, tasteu-hi també el calamar. És deliciós.

Preu: 1,75 €

Publicitat
  • Marisc
  • La Barceloneta
  • preu 2 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
La Barraca
La Barraca

Les seves paelles són una meravella a l’altura de la seva vista i tenen tapes ja mítiques com unes braves delicioses. És el cas de la seva petita bomba, una tapa que combina vedella i porc amb un sofregit de tomàquet i ceba, s’arrebossa amb pa ratllat i se serveix acompanyada de salsa brava suau i allioli.

Preu: 3,20 € (2 bombes)

  • Mediterrània
  • La Barceloneta
Can Ganassa
Can Ganassa

Aquest clàssic de la Barceloneta, amb una agradable terrassa ubicada en una plaça tranquil·la i encantadora, va canviar de propietaris fa aproximadament un any i va fer un gir a la carta sense tocar, afortunadament, una bomba mítica 100% vedella que se serveix amb una salsa picant i allioli. Tapes clàssiques com aquesta i unes braves molt bones acompanyades de salsa bolonyesa conviuen amb creacions de tarannà més contemporani, com ara la vieira a la planxa amb botifarra negra sobre cruixent de fruita seca.

Preu: 1,70 €

Publicitat
  • Catalana

L’únic exemple upper Diagonal de la llista és la bomba d’aquesta antiga taverna de Sant Gervasi, que va reobrir fa quatre mesos de la mà de tres germans que volien combinar les tapes clàssiques amb d’altres més modernes (tenen un entrepà de 'porchetta' molt popular) en un local amb encant. I és que menjar-se una bomba en una antiga taverna ara 'hipster', davant de la col·lecció de clauers que pengen de les parets (herència de l’antic propietari) a Balmes-Mitre demostra que, afortunadament, Barcelona encara ens pot sorprendre.

Preu: 3,90 €

  • Cuina creativa
  • La Barceloneta
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

Els restaurants clàssics de la Barceloneta conviuen amb d’altres de nova creació que mantenen, però, el receptari tradicional del barri. És el cas d’aquest local obert fa poc més d’un any, d’aire cool i contemporani, que té un trio de mini bombes de botifarra amb molt èxit entre la parròquia. Tapes com aquesta, les braves i l’ensalada russa conviuen amb plats amb un toc més glamurós, com ara l’ou cuit a baixa temperatura amb cremós de patates, bolets i foie gras, que demostren que tradició i modernitat poden ser grans amigues.

Preu: 2,80 €

Publicitat
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4

La bomba en pot és una versió sui generis de la bomba clàssica de la mà d’un xef aficionat a les marcianades delicioses, Jordi Herrera (Manairó), que fa uns mesos va agafar el timó d’aquest restaurant de la Barceloneta, germà petit del mític Can Ramonet. La bomba del segle XXI es fa íntegrament amb vedella, s’arrebossa amb panko (un pa ratllat japonès més lleuger i cruixent), es menja amb cullera, arriba a taula tapada i es destapa al moment per donar lloc a un espectacle que val la pena gaudir.

Preu: 2,10 €

  • La Barceloneta
  • preu 4 de 4
Arola
Arola

Sergi Arola és aquell xef que va arribar de l’Hospitalet per comunicar al món que les braves també poden ser alta cuina, i ho va fer des d’un dels espais amb més encant de Barcelona, reservat només per a butxaques solvents: el seu restaurant de l’Hotel Arts. La seva bomba d’ànec confitat amb salsa hoisin i puré de patates amb un toc anisat, arrebossada amb farina i panko, demostra que Arola i els seus s’han après molt bé com funciona l’ordre establert, conscients que és l’única manera de carregar-se’l.

Preu: 5,50 €

Més tapes boníssimes

Bars per a tots els gustos i butxaques

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat