Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors llocs per esmorzar a Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Monsieur Bosc
FOTO: Maria Dias Monsieur Bosc

Els millors llocs per esmorzar a Barcelona

Salat, dolç, de forquilla, japonès, xinès, mexicà... Menja bé de bon matí!

Per Ricard Martín
Advertising

Potser no és l'àpat més important del dia –dir això és com dir per sistema que t'estimes més el papa o la mama– però fer un bon esmorzar és bàsic per viure una bona vida. Aquí teniu una llista feta amb 'carinyo' d'un bon grapat de llocs on podeu anar a esmorzar sense haver-vos de sotmetre a la colonització mental del 'brunch' (que tot i això ens agrada, i també l'hem contemplat) i on teniu garantit començar el dia amb el peu dret amb alguns dels millors dolços.

NO T'HO PERDIS: esmorzars de forquila a Barcelona

Onze esmorzars imbatibles

Satan's Coffee Corner
Satan's Coffee Corner

Satan's Coffee Corner

4 de 5 estrelles
Restaurants Cafès El Gòtic

En Marcos és un noi de La Rioja nascut en una família de cafeters que volia continuar a la seva manera allò que havia mamat des de petit. I ho ha petat: Satan's Coffe Corner és LA cafeteria d'especialitat de Barcelona. En la barreja hi ha el misteri i el motiu de perquè en Marcos presumeix de fer “el millor cafè de Barcelona”. I també mimen l'esmorzar. Sobretot l'asiàtic. Aquest és un dels pocs llocs de Barcelona on podreu esmorzar japonès, el 'chou syoku' (combinat amb arròs, truita, sopa de miso, per exemple), encara que sempre hi ha una selecció de qualsevol bona teca susceptible de prendre's amb cafè. Muesli, 'pudding' de chia, farinetes, tot el canon de la teca 'hipster'. Fins i tot podeu esmorzar ostres!

Picnic

4 de 5 estrelles
Restaurants Cuina internacional Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

A Barcelona no diguis 'brunch', digues Picnic. Els caps de setmana, entre les 12 i les 16 h, si vols entrar aquí has de deixar el bolígraf a l'entrada. No hi cap ni un ou, ni que sigui remenat. La Tara (nord-americana) i el Jaime (xilè), han aconseguit quelcom molt difícil: tenir una gentada de clients pròpia de gran grup de restauració partint d'una base casolana. La clau, esclar, és oferir un servei immillorable i una teca a l'alçada de les circumstàncies. Hi trobareu, sobretot actualitzacions 'gastro' dels clàssics de l'esmorzar tardà 'made in USA'. Com per exemple uns deliciosos tomàquets verds fregits (amb formatge feta) o uns ous benedict on tot és a lloc: salsa holandesa impecable, cansalada cruixent i ou al punt. Per la nit la carta agafa un to més autoral i llatí. Les postres són delicioses.  

Advertising
Monsieur Bosc
FOTO: Maria Dias

Monsieur Bosc

Bars i pubs Cafeteries El Poblenou

Em foto el biquini del dia: pa boníssim, que empresona pernil canari, cansalada, cheddar i melmelada de gerds. Celestial. La propietària de Monsieur Bosch, la Florencia Rondón, m’informa que tot el material –menys embotits i formatges– és fet al seu obrador. Rondón, pastissera veneçolana que va estudiar a París i Nova York, explica que Monsieur Bosc “és una cafeteria-pastisseria amb un repertori deslligat de modes”, que es diu així en honor al seu besavi, pastisser i parisenc. Rondón i el seu marit, l’Eulogio Hernández, van obrir fa set mesos, però sembla que hi portin més temps: en un espai delimitat per tres tauletes i l’obrador a la vista, desenvolupen un repertori dolç –amb algun salat– que Rondón fa 25 anys que madura. “No es tracta d’inventar la roda, sinó de fer les coses bé”, valora. Comença a comptar i li surten unes 50 referències: des d’un canònic croissant de mantega francès fins a un milfulls amb crema pastissera, també éclairs, profiteroles o pastís de llimona... Matèria primera excel·lent a preus populars (cafè amb llet del bo a 1,50 €). A l’hora d’esmorzar o berenar no es pot demanar més. 

Lukumas

4 de 5 estrelles
Restaurants Menjar ràpid Vila de Gràcia

Un dels llocs claus per esmorzar a Gràcia: aquesta immaculada cafeteria és punt de reunió del professional liberal, modernet i 'hipster' de bon esmorzar del barri. El greg Pétros Paschalidis hi forneja cada dia, només amb ingredients naturals, la versió hel·lènica de la berlina: la 'lúkuma'. Surten amb molts sabors i farcits, alguns tant sorprenents com la de matija, glacejada amb essència de resina. També fan proves sovint: darrerament hi hem vist 'lúkumas' quadrades o amb 'topping' d'Oreo.

Advertising
La Donuteria
©MariaDias

La Donuteria

4 de 5 estrelles
Restaurants Sant Antoni

Richard Bies, un pastisser nord-americà de raça – va ser cap de pastisseria a Escrivà, entre molts altres llocs– és el forner i propietari de la Donuteria, una cafeteria-obrador de berlines artesanals. Cada dia forneja uns deu sabors diferents, que poden ser tan sorprenents com el de chutney de mango, coco i curri, o el de crema catalana. També en fa alguna de salada, com la de poma, béicon i xarop d'aurò. Són grans i denses, a anys llum del producte industrial. Això en realitat és alta pastisseria aplicada al producte quotidià.

Little Fern

Bars i pubs Cafeteries El Poblenou

Si esteu farts de sentir parlar de futbol i Procés, al Little Fern –cafeteria 'ultracool'– hi trobareu cafè d’especialitat (2,50 €), clientela anglòfona i un repertori de brunch d’alt nivell tothora –fotogènic i alhora casolà, molt ben fet–, amb receptes recollides des de Nova Zelanda fins a Hongria, amb predilecció pels bols de granola casolana i el púding de coco. En Jay, de Nova Zelanda, i la Judith, hongaresa, han viatjat per tot el món tastant esmorzars i han resumit tot un univers de brunch en plats com els 'fritters' de Blat de moro. Uns bunyols de blat de moro dolç amb alvocat, salsa de tomàquets cherry, crème fraîche i melmelada de remolatxa; o un bol Bircher, de poma, canyella, pera picada, crumble de fruits secs i iogurt grec. 

Advertising
Kai Xuan
© Ivan Giménez

Kai Xuan

Restaurants Xinesa

“Hi ha molts xinesos que s’aixequen a les sis del matí i no s’han acostumat a menjar un croissant i un cafè amb llet”, explica el Kai Zhou, del restaurant Kai Xuan. En aquest restaurant hi fan l’esmorzar xinès de veritat, amb peces que com qui diu només fornegen ells a Barcelona: el 'xiaolongbao', un brioixet de massa gruixuda farcit amb verdures o carn, i el 'baozi', el mateix però en versió gegantina. Especialment addictiu és el 'da bing', massa de blat fregida i farcida de carn i verdura, assimilable a la pizza.

Ugot

Restaurants Pastisseries

Una preciositat de lloc davant el qual no funcionen les postures cíniques: Ugot és com el saló de te de la tieta francesa que mai vau tenir. La israeliana Adi Nachson ha omplert un antic magatzem d'ànima, amb una vaixella recopilada durant anys, un terra primorosament restaurat i una miscel·lània de mobles d'antiquari. En diuen bruncherie: hi podeu fer esmorzars potents i bons (ous fets en totes les modalitats possibles), plat del dia curós i de qualitat i pastisseria casolana feta per l'Adi ('Ugot' és pastís en hebreu). I també hi trobareu algun plat israelià, com la 'shakshuka', potents ous al plat especiats. Els esmorzars aquí són un plaer.

Advertising

La Cuina d'en Garriga

4 de 5 estrelles
Restaurants Eixample

Què és La Cuina d’en Garriga? Doncs allò que hauria de sovintejar més a Barcelona. Un lloc sense estridències on el comensal gaudirà de plats sense trampes i on la base és un producte excel·lent i a un preu apte per a la classe mitjana. Això també s'aplica a l'esmorzar de traginer: si sou de la divisió cuqui i els llocs d'esmorzar de forquilla 'hardcore' us fan yuyu (Can Vilaró, Gelida...) aquí podreu gaudir d'uns ous extraordinaris amb cansalada Maldonado (de la millor del món) amb presentacions i coccions impecables. O els mateix ous de Calaf amb foie elaborat per la casa.

B Lounge

Restaurants Cuina internacional El Raval

El B Lounge, restaurant del Barceló Raval, té una vessant noctàmbula impagable –bona cuina, espai ampli, original, i un mirador a dalt de tot, de 360 º únic a la ciutat. Ara bé, a l'hora d'esmorzar també tenen un roc a la faixa de proporcions considerables: el seu 'brunch' dominical, cada diumenge de 12 a 16 h, té un bon DJ, sí. Però el més important és que l'oferta tancada és molt atractiva: per 25, teniu un "tot el que puguis menjar" però amb teca de qualitat i que pot ser saludable si la combines bé: bàgels, embotits, quiche, fruites, formatges... Però també pastissos i dolços. Si em demaneu, la millor opció és posar-se tebi dels tres grups alimentaris 'hipsters' (pastrami, ous 'florentine'' i 'carrot cake') i pujar al mirador a fer-los baixar amb un Bloody Mary.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising