Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors llocs per esmorzar a Barcelona
Monsieur Bosc
FOTO: Maria Dias Monsieur Bosc

Els millors llocs per esmorzar a Barcelona

Salat, dolç, de forquilla, japonès, entrepans monumentals... Menja bé de bon matí!

Per Ricard Martín
Advertising

Potser no és l'àpat més important del dia –dir això és com dir per sistema que t'estimes més el papa o la mama– però fer un bon esmorzar és bàsic per viure una bona vida. Aquí teniu una llista feta amb 'carinyo' d'un bon grapat de llocs on podeu anar a esmorzar sense haver-vos de sotmetre a la colonització mental del 'brunch' (que tot i això ens agrada, i també l'hem contemplat) i on teniu garantit començar el dia amb el peu dret.

NO T'HO PERDIS: esmorzars de forquila a Barcelona

Onze esmorzars imbatibles

Cafeteria Palmer

Bars i pubs Cafeteries El Poble-sec

Contra els fornets satànics que et claven set euros per un cafè horrorós i un entrepà de xiclet, la Palmer és sinònim de cafè del bo (Novell gamma alta) i entrepans memorables, de mida XL i preu diminut: pa de primera, del forn Serra, i embotit i bull tel·lúrics, exhibits en peces senceres en un frigorífic metàl·lic. Calents per fora i per dins, amb un got alt de cafè amb llet són el paradís de l’esmorzar.

La llista dels entrepans llueix orgullosa des d'un cartell il·luminat: cap de senglar, sobrassada, salsitxes amb formatge, sardines de llauna... “És un procés fàcil, però s’ha de fer bé. Tot està inventat”, diu en Josep Carrasco. Els seus avis van obrir la cafeteria el 1944 i ell la porta des del 1999. Sòlid i senzill com un cop de roc: de dilluns a dissabte, de bon matí a primera hora de la tarda, entrepans i cafè. Mig Poble-sec esmorza aquí, com qui diu. Punt de trobada ciclista que vol esmorzar de traginer, també. 

Satan's Coffee Corner
Satan's Coffee Corner

Satan's Coffee Corner

4 de 5 estrelles
Restaurants Cafès El Gòtic

En Marcos és un noi de La Rioja nascut en una família de cafeters que volia continuar a la seva manera allò que havia mamat des de petit. I ho ha petat: Satan's Coffe Corner és LA cafeteria d'especialitat de Barcelona. En la barreja hi ha el misteri i el motiu de perquè en Marcos presumeix de fer “el millor cafè de Barcelona”. I també mimen l'esmorzar. Sobretot l'asiàtic. Aquest és un dels pocs llocs de Barcelona on podreu esmorzar japonès, el 'chou syoku' (combinat amb arròs, truita, sopa de miso, per exemple), encara que sempre hi ha una selecció de qualsevol bona teca susceptible de prendre's amb cafè. Muesli, 'pudding' de chia, farinetes, tot el canon de la teca 'hipster'. Fins i tot podeu esmorzar ostres!

Advertising

Lukumas

4 de 5 estrelles
Restaurants Menjar ràpid Vila de Gràcia

Un dels llocs claus per esmorzar a Gràcia: aquesta immaculada cafeteria és punt de reunió del professional liberal, modernet i 'hipster' de bon esmorzar del barri. El greg Pétros Paschalidis hi forneja cada dia, només amb ingredients naturals, la versió hel·lènica de la berlina: la 'lúkuma'. Surten amb molts sabors i farcits, alguns tant sorprenents com la de matija, glacejada amb essència de resina. També fan proves sovint: darrerament hi hem vist 'lúkumas' quadrades o amb 'topping' d'Oreo.

Picnic

4 de 5 estrelles
Restaurants Cuina internacional Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

A Barcelona no diguis 'brunch', digues Picnic. Els caps de setmana, entre les 12 i les 16 h, si vols entrar aquí has de deixar el bolígraf a l'entrada. No hi cap ni un ou, ni que sigui remenat. La Tara (nord-americana) i el Jaime (xilè), han aconseguit quelcom molt difícil: tenir una gentada de clients pròpia de gran grup de restauració partint d'una base casolana. La clau, esclar, és oferir un servei immillorable i una teca a l'alçada de les circumstàncies. Hi trobareu, sobretot actualitzacions 'gastro' dels clàssics de l'esmorzar tardà 'made in USA'. Com per exemple uns deliciosos tomàquets verds fregits (amb formatge feta) o uns ous benedict on tot és a lloc: salsa holandesa impecable, cansalada cruixent i ou al punt. Per la nit la carta agafa un to més autoral i llatí. Les postres són delicioses.  

Advertising
Monsieur Bosc
FOTO: Maria Dias

Monsieur Bosc

Bars i pubs Cafeteries El Poblenou

Em foto el biquini del dia: pa boníssim, que empresona pernil canari, cansalada, cheddar i melmelada de gerds. Celestial. La propietària de Monsieur Bosch, la Florencia Rondón, m’informa que tot el material –menys embotits i formatges– és fet al seu obrador. Rondón, pastissera veneçolana que va estudiar a París i Nova York, explica que Monsieur Bosc “és una cafeteria-pastisseria amb un repertori deslligat de modes”, que es diu així en honor al seu besavi, pastisser i parisenc. Rondón i el seu marit, l’Eulogio Hernández, van obrir fa set mesos, però sembla que hi portin més temps: en un espai delimitat per tres tauletes i l’obrador a la vista, desenvolupen un repertori dolç –amb algun salat– que Rondón fa 25 anys que madura. “No es tracta d’inventar la roda, sinó de fer les coses bé”, valora. Comença a comptar i li surten unes 50 referències: des d’un canònic croissant de mantega francès fins a un milfulls amb crema pastissera, també éclairs, profiteroles o pastís de llimona... Matèria primera excel·lent a preus populars (cafè amb llet del bo a 1,50 €). A l’hora d’esmorzar o berenar no es pot demanar més. 

La Donuteria
© Maria Dias

La Donuteria

4 de 5 estrelles
Restaurants Sant Antoni

Richard Bies, un pastisser nord-americà de raça – va ser cap de pastisseria a Escrivà, entre molts altres llocs– és el forner i propietari de la Donuteria, una cafeteria-obrador de berlines artesanals. Cada dia forneja uns deu sabors diferents, que poden ser tan sorprenents com el de chutney de mango, coco i curri, o el de crema catalana. També en fa alguna de salada, com la de poma, béicon i xarop d'aurò. Són grans i denses, a anys llum del producte industrial. Això en realitat és alta pastisseria aplicada al producte quotidià.

Advertising
Matcha Gracias
Foto: Marc Andreu

Matcha Gracias

Bars i pubs Cafeteries Sant Antoni

El te matxa segueix essent un desconegut per a la majoria de la gent que només vol una cosa bona per tirar endavant amb l’esmorzar i el dia. Matcha Gracias trenca l’aprensió a demanar el got verd de la cafeteria fina: aquest selecte bar és el primer de Barcelona dedicat de manera exclusiva al beuratge intens i verd. Els seus propietaris són una parella de dissenyadors de Moscú, en Gorge i la Dária, que el van obrir el 2020. Què diferencia la seva tassa verda de la d’altres cafeteries? “Només fem servir fulles d’alta qualitat: les joves del capdamunt de la planta, que tenen més nutrients. I venen d’una plantació de Kyoto, en tenim la importació en exclusiva”, assegura.  

A Matcha Gracias hi trobareu matxa en diverses elaboracions –el primer cop, és recomanable el matxa latte– i brioixeria amb el te verd en pols que elaboren ells mateixos. Com un deliciós dònut de matxa amb llavors de cànem i xocolata blanca, i un pastís de creps amb matxa, crema de ricotta i melmelada d’albercoc. El lloc és confortable i obert: si us heu d’esperar a fora, des d’un banc podeu gaudir del ritual de preparació. 

Granja Petitbo
© Maria Dias

Granja Petitbo

Restaurants Mediterrània Dreta de l'Eixample

Pugeu passeig de Sant Joan amunt i atureu-vos a la Granja Petitbó. Poseu un peu a dins i tindreu la sensació d’haver-vos refugiat en un bar noruec calentó mentre a fora hi neva. La Granja Petitbó és un lloc acollidor on esmorzar i berenar pastissos excel·lents acompanyats d’una gran tassa de te o d’un cafè d’aquells que no vols que s’acabi mai. D’estampa per emmarcar o, si ho preferiu, de foto per lluir a Instagram.

Ous Benedict i entrepans vegetals acompanyats de sucs de fruites (ens agrada el de taronja, poma i pastanaga) i també el seu reputat carrot cake i els pancakes amb plàtan i xocolata... ocupen les taules els caps de setmana durant el seu reputat brunch. Al migdia hi fan dinar molt healthy.

Advertising
Ugot
© Maria Dias

Ugot

Restaurants Pastisseries

Una preciositat de lloc davant el qual no funcionen les postures cíniques: Ugot és com el saló de te de la tieta francesa que mai vau tenir. La israeliana Adi Nachson ha omplert un antic magatzem d'ànima, amb una vaixella recopilada durant anys, un terra primorosament restaurat i una miscel·lània de mobles d'antiquari. En diuen bruncherie: hi podeu fer esmorzars potents i bons (ous fets en totes les modalitats possibles), plat del dia curós i de qualitat i pastisseria casolana feta per l'Adi ('Ugot' és pastís en hebreu). I també hi trobareu algun plat israelià, com la shakshuka, potents ous al plat especiats. 

Little Fern

Bars i pubs Cafeteries El Poblenou

Si esteu farts de sentir parlar de futbol i Procés, al Little Fern –cafeteria 'ultracool'– hi trobareu cafè d’especialitat (2,50 €), clientela anglòfona i un repertori de brunch d’alt nivell tothora –fotogènic i alhora casolà, molt ben fet–, amb receptes recollides des de Nova Zelanda fins a Hongria, amb predilecció pels bols de granola casolana i el púding de coco. En Jay, de Nova Zelanda, i la Judith, hongaresa, han viatjat per tot el món tastant esmorzars i han resumit tot un univers de brunch en plats com els 'fritters' de Blat de moro. Uns bunyols de blat de moro dolç amb alvocat, salsa de tomàquets cherry, crème fraîche i melmelada de remolatxa; o un bol Bircher, de poma, canyella, pera picada, crumble de fruits secs i iogurt grec. 

Recomanat

    També t'agradarà

      També t'agradarà

        Advertising