Menjars casolans. Ja són pocs els llocs que poden definir-se així, com Can Vilaró. Un històric, un clàssic, obert d'ençà prinicipis de segle, que els pares d'en Sicu Vilaró van agafar l'any 1967. Hi trobareu cuina catalana tel·lúrica, i amagats en un racó de la carta (però sempre presents) plats de menuts que són pura arqueologia gastronòmica: fetge amb ceba, lletons amb mongetes, galtes de be amb all i julivert... I turmes! Què coi són? Contesta, sorneguer, en Sicu: "Collons de toro arrebossadets. Boníssims". Sí, allò que en castellà en diuen criadillas. Algú s'atreveix?
Tot i l'onada de 'cuquisme', sucs premsats en fred i menjar saludable que es envaeix, a Barcelona encara podem trobar alguns fenomenals exemples de plats tradicionals fets amb menuts. És la cuina dels nostres pares i avis: bona, barata i substanciosa. Vegeu –i sobretot tasteu– aquests sis platassos menuts i deliciosos, que hom diria que són arqueologia gastronòmica. Però són a la cantonada de casa vostra, amagats rere el menú del dia o al fons de la pissarra.