0 M'encanta
Guarda-ho

Sense foc: 5 llocs per menjar fresc a Barcelona

Si esteu tips de tanta cocció, hauríeu de tastar aquestes 5 propostes de restaurants on els plats en cru tenen un protagonisme destacat

Fregits, brasa, vapor, hi ha moltes maneres de cuinar però només una us permet tastar els aliments en tota la seva dimensió original, la cuina en cru, una especialitat que cada cop té més adeptes gràcies a la popularitat de tradicions gastronòmiques com la japonesa, la d'Orient Mitjà o, fins i tot, la peruana. Totes practiquen una cuina fresca amb plats que us sorprendran per les seves inesperades preparacions. Avui mengem en cru!

Raw Bar

3 de 5 estrelles

Al Poblenou més ocult serveixen cebiches, tàrtars i amanides, tot primorosament orquestrat pel polifacètic Xefo Guasch (arquitecte, pintor, restaurador, animador cultural...) que ha instal·lat, en una agradable cantonada, una petita joia de cuina sense necessitat de foc, és a dir, tot en cru. Dotat d’una àmplia i ben ubicada terrassa, a Raw Bar es pot gaudir d’una proposta variada i original, amb barreja molt rica de diferents cultures. Una idea que ja feia temps que rumiava en Xefo (creador i ànima d’emblemàtics llocs com ara Rita Blue, Margarita Blue i Rita Rouge) i que ha pogut posar en pràctica gràcies a la col·laboració del jove xef Eduard Tola, experimentat en cuines de països que aquí eren ignorades i que ara estan furiosament de moda, com la mexicana o peruana.

Llegir-ne més
El Poblenou

Hummus

El nom del restaurant ja és tota una declaració d'intencions. No enganyen. Aquí trobareu l'autèntic hummus de l'Orient Mitjà, una recepta aparentment senzilla però que en la seva excel·lència pot arribar a satisfer els paladars més exigents. No deixeu de tastar les seves amanides, tan diferents de les nostres, us sorprendran. Tot és vegà, aneu advertits.

Llegir-ne més
Esquerra de l’Eixample
Advertising

Saboc

3 de 5 estrelles

El aliments canvien radicalment el seu sabor i textura segons la temperatura i el tipus de cocció. Partint d'aquesta premissa, a Saboc agrupen els plats de la carta, no pas per primers o segons, sinó per graus de cocció: crus, a baixa temperatura, als fogons i a la planxa. I encara que tots els plats siguin en petit format, la intenció és d'alta cuina. Exemples: un ou a baixa temperatura deliciós o una tendríssima falda de vedella.

Llegir-ne més
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Carpaccio Cut

El carpaccio no és més que un tipus de tall, i aquí en saben. Un punt d'originalitat per a una filosofia de tall on qualsevol aliment és susceptible de ser preparat a cop de ganivet. La seva cuina ens proposa sortir del típic plat de carpaccio de vedella servit amb parmesà, tot i que també en tenen. Entre la seva carta trobarem carpaccios de confit d'ànec i de llamàntol i, fins i tot, entrepà de carpaccio (!?).

Llegir-ne més
Eixample
Advertising

Moscarola

Prop de la plaça Molina, trobem el Moscarola, un establiment que ha de defugir tothom a qui no li agradi el formatge. Serveixen embotits i altres conserves, però aquí el rei és el formatge. Més de 50 varietats de formatges, disposades amb saviesa, i també patés i fumats. Tot és artesanal i se serveix acompanyat, si ho voleu, de fruits secs i melmelades. Per empassar-vos aquests magnífics lactis, deixeu-vos aconsellar. Encara que sembla el contrari, els millors vins per beure amb formatge són els blancs, netegen el paladar i l'esperit per poder tastar-ne un altre.

Llegir-ne més
Sarrià - Sant Gervasi

Comentaris

0 comments