Montjuïc
Foto: Jordi SaragossaMontjuïc

Rutes per començar a córrer per Barcelona

Per entrenar i també per iniciar-vos al 'running' per carrers i parcs de Barcelona

Publicitat

Heu començat a córrer en els últims dies? Necessiteu recuperar la forma física després d'un període sense activitat? Segur que conneixeu gent que surt a rodar pels parcs oberts i ho recomana. Cada vegada hi ha més guies i llibres d'atletes que canten les virtuts de córrer i les curses populars guanyen adeptes. Tan senzill de practicar com el propi gest de cordar-se les vambes, o això sembla. Si la cursa de la Mercè us queda lluny però teniu ganes d'iniciar-vos al running, us proposem cinc rutes per a principiants però també per als que busquen els millors llocs per entrenar a Barcelona.

NO T'HO PERDIS: passejar per Barcelona!


On sortir a córrer per Barcelona?

 • Llocs d'interès
 • Sarrià - Sant Gervasi

El cap de setmana és quan es disposa de temps per fer l'excursió al passeig de les Aigües (la carretera de tota la vida), un destí amb vistes que comparteixen els fondistes més experts i els que s'hi inicien. Es pot començar o acabar al pla dels Maduixers o a la plaça Mireia (a Esplugues de Llobregat). Quan completeu el circuit sencer, que en total s'allarga 18 quilòmetres, considereu-vos preparats per córrer la Cursa de la Mercè (10 quilòmetres).    

 • Esports
 • Sant Martí

Des de l'hotel Vela fins abans del Fòrum, un tram ideal per córrer fins i tot de nit, perquè es troba ben il·luminat. Barcelona té 4.873 metres de platja, des de la de Sant Sebastià fins a la de Llevant, i l'entrenament pot començar des de qualsevol punt del litoral. Perevitar les zones d’alta densitat de la Barceloneta, una bona idea pot ser començar a la platja de Bogatell.

Publicitat
 • Què fer
 • Espais per a celebracions
 • Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou

Llegim el llibre 'Barcelona corre. Rutes per viure la ciutat amb bon ritme', una guia amb 23 rutes i consells pràctics per a corredors. Per proximitat escollim la número 5 (batejada com El Fòrum dels corredors pels autors Pere Bosch i Núria Blanco). La proposta equival als 2.600 metres de l'avinguda Diagonal, entre els carrers Badajoz i Josep Pla; s'han  d'esquivar bancs i bicicletes i segurament coincidirem amb altres runners que aposten per aquest terreny pla, asfaltat i còmode (obvieu el flat).  

 • Llocs d'interès
 • Gràcia

Triem una altra escapada de les que suggereix el llibre i ens decantem per la noctuna, formada pels 5.200 metres que separen la carretera de Collblanc del metro de Joanic? Passarem per la Travessera de les Corts, la plaça Francesc Macià i finalitzarem la ruta a Gràcia, sempre transitant per carrers il·luminats i amb moltes fonts a l'abast.   

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat