0 M'encanta
Guarda-ho

La millor xocolata de Girona i la Costa Brava

Pastissos, bombons, cookies, gelats, postres... Seleccionem els locals de Girona i la Costa Brava on trobareu el millor cacau

© Shulevskyy Volodymyr
Xocolata

Gironins! Voleu submergir-vos en un autèntic festí d'or negre? Dirigiu-vos a algun d'aquests locals i poseu-vos les botes amb les millors xocolates de la ciutat!

Pastisseries i botigues

Xocopunt

"Som una botiga de xocolata amb obrador propi i moltes idees" així es defineixen els de Xocopunt, una botiga nascuda d'una passió: la de la Mariona, una arquitecta reconvertida en xocolatera. Xocopunt, situada en plena Plaça Catalunya, és una botiga dedicada única i exclusivament a la xocolata on hi podem trobar xocolata a granel, flors i plantes de xocolata, bombons, piruletes, tauletes de diferents intensitats, caramels de xocolata i, fins i tot, xocolata personalitzada per a qualsevol ocasió: aniversaris, caps d'any, festes…   

Llegir-ne més

Gluki

El paradís dels addictes a la xocolata. Xocolates Gluki neix, oficialment, l’any 1953 tot i que l’empresa ja existia des de 1870 a Olot. Les primeres xocolates, de fet, van rebre el nom de Xocolates Costa i Xocolates Nuri. La producció i el disseny del packaging s’ha anat adaptant als canvis de la societat, però la Gluki mai ha perdut l’essència: producció de qualitat, fórmules centenàries i mètodes artesals i sense conservants ni colorans ni potenciadors del sabor. I el més important: continua essent una empresa familiar. L’única diferència és que els tres vailets que abans miraven com els pares feien la xocolata, han passat a fer-la ells. És impossible sortir de la Gluki sense una caixa de bombons sota el braç.

Llegir-ne més

Pastisseria Can Xapa

Can Xapa, a Bordils, és un secret molt ben guardat que mereix deixar de ser-ho. Instal·lada dins un castell del segle XIII, els amos us ensenyaran de gran l’obrador i el jardí interior de la pastisseria si hi aneu quan no tenen massa feina. Hi trobem una producció d’inspiració molt francesa, amb l’impressionant pastís Saint Honoré com a protagonista, i altres receptes més contemporànies, com un pastís de gintònic.  L’estrella de la casa, però, és la xocolata a granel. La fabriquen en teules d’un quilo i mig que s’esmicolen en trossets de cacau al 85% i fruits secs garapinyats. Anar-ne a buscar mereix un passeig en bicicleta des de Girona, i a més així en podreu menjar amb la consciència més tranquil·la, o sense cap mena de remordiment: a Can Xapa es comprometen a fer servir només el sucre mínim necessari en tots els seus productes. 

Llegir-ne més
Advertising

Pastisseria Bomboneria Reverter

La Reverter és un bon exemple de pastisseria que prospera tot i la bogeria anticalories que assota la nostra, d’altra banda, molt ben alimentada societat. La botiga, situada al burgès Eixample gironí, conserva la màgia d’altres temps mentre exhibeix productes ben innovadors: unes sorprenents patates fregides dolces (són de xocolata blanca i negra) i el producte estrella, la Coca d’Ermessenda, inspirada en la figura de la primera abadessa de monestir de Sant Daniel. I és que l’obrador de la pastisseria està situat al costat d’aquest monument mil·lenari, a l’entrada de la Vall de Sant Daniel, un bosc on la ciutat s’hi endinsa sense avisar i que acull centenars de fonts i algunes de les herbes aromàtiques que Reverter fa servir en les seves receptes. A l’obrador hi han acabat posant un petit mostrador i una cafetera, doncs el tràfec de ciclistes i runners a la caça d’un croissant no para de créixer a cada cap de setmana que passa.  

Llegir-ne més

Pastisseria Crumb

Perdeu el cap pels pastissos de la Fàbrica? Doncs aquí teniu els artífex de bona part de les meravelles d'aquesta cafeteria: Pastissos Crumb. L'artífex d'aquest obrador, instal·lat al carrer Saragossa de Girona des de finals de 2015, és Flor Raimundo. Una argentina que després d'estudiar a l'escola Gato Dumas de Rosario i fer un stage al Celler de Can Roca i a la mítica Bubó de Carles Mampel va decidir fer realitat el seu somni. Crumb serveix, principalment, a diversos hotels, bars i restaurants de la zona però també ofereix servei de càtering amb pastissos personalitzats i,-gran notícia-, encàrrecs a particulars. Es tracta, tal com podeu sospitar per la trajectòria de Raimundo, d'una reposteria original, deliciosa, delicada i extraordinàriament maca. Petites joies que ens entren pels ulls i, poc després, pel paladar. És molt difícil triar només un pastís o sigui que en recomanarem dos: el de 100% xocolata (mousse de xocolata amb un cor cremós de xocolata, cruixent d'avellanes i base sablé de cacao) i el 'Sunshine' amb xocolata blanca i vainilla. I, pels més hipsters, no podem deixar de recomanar-vos el carrot cake. 

Llegir-ne més

Montse, L'Artesana

Si fa uns anys la llenceria fina cridava l’atenció de l’aparador d’aquest establiment ubicat a les Voltes d’en Rosés, el que salta a la vista ara no són les calces ni els sostenidors, sinó els xurros! Montse L’Artesana –la segona generació d’una família que s’hi dedica des de fa més de 30 anys– ofereix diverses varietats de dolços: des dels clàssics xurros amb xocolata i amb sucre, passant pels bunyols de l’Empordà, xuixos farcits de dolç de llet i de crema i, fins i tot, patates xips banyades amb xocolata. Se us fa la boca aigua, oi? Doncs penseu, ara, en una tassa de xocolata desfeta en la petita i acollidora terrassa entre la Rambla i la plaça dels Raïms (la més petita de Girona i d’Europa). Ho haguessin tingut les generacions i generacions de gironins que travessaven diàriament la Cort Reial per anar al Conservatori de Música, ubicat just al costat, convertit ara en Centre Cívic!

Llegir-ne més
Advertising

Xocolateria L’Antiga

Recordeu la Juliette Binoche servint tasses de xocolata fumejant a la pel·lícula ‘Chocolate’? Doncs això mateix, a Girona, té un nom: L’Antiga. Un lloc d’aquells on sembla que el temps ni avança ni retrocedeix, però per a bé. Perquè allò que ja té encant per si mateix, no cal recargolar-ho. Amb més de cent anys d’antiguitat i una estètica sense pretensions, estiu i hivern, dins i fora, s’hi poden trobar esmorzars i berenars de colles d’avis i àvies, famílies i jovent. La calidesa d’aquesta granja de taules de marbre i peus de ferro forjat passa per l’olor d’autèntic cacau desfet, els suïssos, la nata, els melindros i la coca de l’àvia. Combatre la humitat dels carreus de les voltes de la plaça del Vi amb una de les millors xocolates desfetes de la ciutat és un imprescindible de Girona!

Llegir-ne més

Granja Bescuit

La Granja Bescuit va ser fundada a mitjans dels anys 80 per dos matrimonis gironins. En Josep i la Maria, i la Montse i en Quim. Junts van decidir obrir una cafeteria diferent i original davant de l’escola La Salle. L’any 1993 la granja va canviar de propietaris i va passar a mans d’en Toni i la Vicky però va continuar mantenint la seva essència: bons dolços i bon ambient. I, tot i que actualment la carta s’ha ampliat i ja fan menú diari, de cuina catalana i de proximitat, la gran especialitat continuen essent els pastissos: Postres artesans a mig camí entre la modernitat i la tradició. El gran protagonista, però, és la xocolata amb xurros. Qui l’ha tastat no en té mai prou! El nom de Bescuit, per cert, prové dels dolços de Can Graupere de La Bisbal, que en Josep i la Maria servien amb el cafè a la dècada dels vuitanta.

Llegir-ne més

Els millors pastissos de xocolata

El Racó d'en Pep

Si no sabeu dir que no a un bon dolç, no us podeu perdre el pastís de mousse de xocolata amb crema de llet i cacao. De ben segur que us farà salivar! De fet, el responsable d'aquesta petita joia xocolatera i propietari del restaurant, en Pep, ens admet que és l'únic pastís que no pot treure de la carta: és el preferit del seu fill! I de bona part de la clientela. 

Llegir-ne més

Pastisseria Crumb

Perdeu el cap pels pastissos de la Fàbrica? Doncs aquí teniu els artífex de bona part de les meravelles d'aquesta cafeteria: Pastissos Crumb. L'artífex d'aquest obrador, instal·lat al carrer Saragossa de Girona des de finals de 2015, és Flor Raimundo. Una argentina que després d'estudiar a l'escola Gato Dumas de Rosario i fer un stage al Celler de Can Roca i a la mítica Bubó de Carles Mampel va decidir fer realitat el seu somni. I, de pas, el dels gironins xocolaters amb aquesta una delícia de 100% xocolata que porta: mousse de xocolata amb un cor cremós de xocolata, cruixent d'avellanes i base sablé de cacao. Nyam! 

Llegir-ne més

Massana

Una idea, un plat. Així neix la cuina creativa al Massana, de la mà dels ingredients de temporada de més qualitat, vinguin d’on vinguin, però que permetin plasmar el concepte que es vol transmetre. Tota una declaració d’intencions mereixedora d’una estrella Michelin des del 2007. El pastís que ens ocupa avui, elaborat amb diferents textures de xocolata i avellana, també se la mereix. Ideal pels que perden el cap per la xocolata amb llet o la Nutella. Està per llepar-se'n els dits!

Llegir-ne més
Advertising

Pastisseria Can Xapa

Can Xapa, a Bordils, és un secret molt ben guardat que mereix deixar de ser-ho. Instal·lada dins un castell del segle XIII, els amos us ensenyaran de gran l’obrador i el jardí interior de la pastisseria si hi aneu quan no tenen massa feina. Elaboren, principalment, pastissos d'inspiració francesa, com l’impressionant pastís Saint Honoré i altres receptes més contemporànies, com un pastís de gintònic. L’estrella de la casa, però, és la xocolata a granel. La fabriquen en teules d’un quilo i mig que s’esmicolen en trossets de cacau al 85% i fruits secs garapinyats. La nostra recomanació: la Sacher. Tasteu-la i ens ho expliqueu. 

Llegir-ne més

Bubbles Gastrobar

La seva carta està farcida de tapes, però tenen molt poc a veure amb el concepte tradicional. La cuina de disseny i innovadora del Bubbles transforma la idea de les tapes en un seguit de sorpreses gastronòmiques que no podeu deixar escapar. Una d'elles és, sens dubte, l'estat de xoc. Un pastís de xocolata que farà les delícies dels addictes a la xocolata. 

Llegir-ne més

Cafeteria Tornés

Després d’anys d’estendre diàriament les aromes més llamineres al carrer de la Creu, aquesta pastisseria de referència ha obert un espai de perdició prop del parc del Migdia on hi trobareu tot el que els ha fet tan coneguts: alta qualitat en un increïble ventall de pastissos, pastes de te, xocolateria, bunyols, panellets o rebosteria de producció pròpia per llepar-se’n els dits. Elaboren uns quants pastissos de xocolata, tots boníssims, però si ens n'hem de quedar amb un optem per la fantàstica rosa del desert. És la joia de la corona. Una cullerada cruixent que ens transporta a un món nou de sabors. 

Llegir-ne més
Advertising

La Piccola

Pizzes, pasta fresca i seca i risottos, el trio per excel·lència de qualsevol restaurant que es declari italià fins a la medula. A la Piccola de Girona ho trobareu tot. La carta de postres, però, no té res a envejar a la resta. El tiramisú està per llepar-se'n els dits i el pecat de xocolata amb crema de llimona hauria d'estar prohibit. És addictiu! 

Llegir-ne més

Fleca Elías Boulanger

L'origen d'aquesta fleca el trobem abans de la Guerra Civil, l'any 1932, quan l'avi d'en David i l'Isidre van fundar el primer forn de pa al barceloní barri de Sants. L'any 2007, però, van decidir donar un canvi de rumb a la fleca i elaborar pans varietals de cada zona de cultiu, amb les diferències que aporta cada terra, clima i planta. Elaboren, també, un petit ventall de brioxeria que té el pa de pessic com a absolut protagonista. I amb raó, perquè els hi surt d'allò més bo i esponjós. Si hi aneu, heu de tastar el pastís de xocolata negra. No us deixeu endur per les aparences: sí, és un pa de pessic amb una mica de xocolata per damunt, però no necessita res més. Està per llepar-se'n els dits. 

Llegir-ne més

Els millors croissants de xocolata

Fleca Can Baldiri

Can Baldiri no és, només, una de les fleques amb més història de Palafrugell,-va ser fundada l’any 1856-, també són els creadors d’uns dels millors croissants de les comarques gironines. Tant de mantega com de xocolata. Sense exagerar. Potser perquè, actualment, més de 150 anys més tard del seu naixement, continuen pastant i elaborant el pa de manera artesanal i matenint, sempre, la fórmula familiar. De fet, l’any 2014 l’Ajuntament li va concedir el Diploma al Mèrit Ciutadà per la seva trajectòria. Si hi aney, a més d’un parell o tres de croissants (si estan acabats de fer tocareu el cel) no podeu marxar sense tastar el pa de pagès. Impressionant.

Llegir-ne més

Cafeteria Tornés

Després d’anys d’estendre diàriament les aromes més llamineres al carrer de la Creu, aquesta pastisseria de referència ha obert un espai de perdició prop del parc del Migdia on hi trobareu tot el que els ha fet tan coneguts: alta qualitat en un increïble ventall de pastissos, pastes de te, xocolateria, bunyols, panellets o rebosteria de producció pròpia per llepar-se’n els dits. I, evidentment, croissants de xocolata. Esponjosos, embriagadors i amb les puntes ben cruixents. Es desfà a la boca. Prepareu-vos per obrir l’arca del tresor i... adéu, dieta!

Llegir-ne més

Antiga Casa Bellsolà

Qui no coneix Can Bellsolà? Creada l’any 1901 per Pere Bellsolà, aquesta fleca,-situada inicialment al desaparegut carrer Canaders, es va convertir en la llavor d’un imperi que va portar la marca Bellsolà a recórrer mig món: Europa, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud i el Carib. Des de 2003, i amb el nom d’Antiga Casa Bellsolà, la fleca ha tornat als orígens de la mà de Mireia Oliveras (la dona de Robert Bellsolà) i aposta per oferir un pa de qualitat, artesanal i elaborat amb les millors matèries primes. Un pa i una fleca que et transporta al passat. Però anem al que ens ocupa: el croissant de xocolata. Una autèntica joia esponjosa que fa les delícies dels addictes a la xocolata negra i, alhora, als amants del croissant de mantega.

Llegir-ne més
Advertising

Santagloria

La família Santagloria porten més de 150 anys dedicant-se al pa i a la brioixeria artesana. L’objectiu, des del 1963 que van obrir la primera Santaglòria és unir experiència i innovació, tradició i avantguarda. Un univers dolç on els croissants conviuen amb els cronuts i els xuixos amb els holes. Com ells mateixos diuen, “la unió dels millors ingredients fa la força”. Actualment formen part de la plataforma de restauració FoodBox. Un imprescindible: el croissant de xocolata. Bona textura, bona massa i ideal pels addictes a la Nocilla o Nutella. 

Llegir-ne més

Casa Moner

Flaireu, flaireu! És l’olor que desprèn el mostrari de pastes, pastissos, coques, merengues i pans de tota mena de la cafeteria Moner pel carrer Migdia –una de les quatre que tenen a Girona- i que us obligarà a entrar com a autòmats, seure i demanar. Els productes de primera qualitat us ompliran els sentits: que si un croissant, unes ulleres, una magdalena, un entrepà, un ‘capuccino’, un vienès, un bombó, una xocolata calenta, un suís, una infusió... Temptador, oi? Doncs el croissant de xocolata negra no podia ser menys: farcit i, a més, amb xocolata a les banyes. Això sí: no és gens empalagós, al contrari: el gust és suau i delicat.

Llegir-ne més

Pastisseria Can Xapa

Can Xapa, a Bordils, és un secret molt ben guardat que mereix deixar de ser-ho. Instal·lada dins un castell del segle XIII, els amos us ensenyaran de gran l’obrador i el jardí interior de la pastisseria si hi aneu quan no tenen massa feina. Hi trobem una producció d’inspiració molt francesa, amb l’impressionant pastís Saint Honoré com a protagonista, i altres receptes més contemporànies, com un pastís de gintònic.  L’estrella de la casa, però, és la xocolata a granel. La fabriquen en teules d’un quilo i mig que s’esmicolen en trossets de cacau al 85% i fruits secs garapinyats. Anar-ne a buscar mereix un passeig en bicicleta des de Girona, i a més així en podreu menjar amb la consciència més tranquil·la, o sense cap mena de remordiment: a Can Xapa es comprometen a fer servir només el sucre mínim necessari en tots els seus productes.

Llegir-ne més
Advertising

Comentaris

0 comments