Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Menjar gambes
© Lisovskaya NataliaMenjar gambes

Les millors fires gastronòmiques de Girona

Dedicades al formatge, a la botifarra de perol, al vi de l'Empordà i molt més... Les coneixeu totes?

Escrit per
Time Out Spain editors
Publicitat

Si us agrada molt menjar i encara més cuinar productes km0, prepareu l'agenda que les comarques gironines van plenes de fires gastronòmiques que s'han de trepitjar un cop a la vida.

Maridatge entre vi, formatges i ceràmica
  • Restaurants
  • Menjar

El Terracotta Museu, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i l’Espai del Vi organitzen, el proper 15 de juny, l’activitat Ceràmica i vi: 2.500 anys d’història, una proposta tècnica i sensorial que neix amb la voluntat de recuperar, reivindicar i posar en valor l’antic maridatge entre la tradició ceràmica i la viticultura. A l’Empordà, la producció i comercialització del vi es varen introduir des d’Empúries, ben a prop de la Bisbal d’Empordà, fa més de 2.500 anys. L’activitat s’iniciarà amb la part més acadèmica, una taula rodona on arqueòlegs, enòlegs i productors de vi explicaran el passat, el present i el futur del vi elaborat en ceràmica: des de la seva arribada fa més de 2.500 anys fins a les noves tècniques d’elaboració que reintrodueixen la ceràmica com un recipient idoni per a la fermentació del most. Seguidament, els assistents hauran d’activar els sentits per tal de poder experimentar una innovadora proposta sensorial que tindrà lloc a l’interior d’un dels antics forns del Museu. En aquest espai de dimensions reduïdes es barrejarà música, llum i imatges amb el tacte, els gustos i els aromes de la terra, les vinyes i el vi. Per acabar, el sentit del gust prendrà el protagonisme amb un tast de vins elaborats en àmfores i servits en copes de ceràmica, que s’acompanyaran d’un tast de formatges de la Casa Martell de Fonteta.  L’aforament és limitat, així que tots aquells que vulguin participar s'han d'inscriure prèviament trucant al 972 642 067. El preu de l'activitat és

VinyaSons: Música, vi i gastronomia
  • Què fer
  • Ciutat

La sisena edició del VinyaSons Ametller Origen presenta 12 noves experiències. 12 experiències que barregen música, vi i gastronomia. Des del 29 de juny fins al 10 d’agost. Una experiència única, que oferirà un maridatge gastronòmic amb els vins i caves de cada celler. A més, cada nit hi haurà la millor selecció dels productes.  En aquesta nova edició, els assistents podran gaudir de la màgia de la música en directe i degustar alguns dels millors vins i caves de cellers emblemàtics del Penedès, Alella, l’Empordà i el Bages, acompanyats d’un menú gastronòmic elaborat especialment per a cada ocasió. La programació musical de la nova edició del VinyaSons Ametller Origen aposta per les veus femenines més potents del moment, que sonen amb força als escenaris catalans i internacionals entre les quals hi ha Judit Neddermann, Gemma Humet, Paula Valls i Núria Graham. A més, s’aposta per nous talents com Magalí Sare de Quartet Mèlt i Marina Tuset. Els grups vocals també tenen un paper destacat en la nova programació de VinyaSons Ametller Origen, entre els quals hi ha els guanyadors de la segona i la tercera edició del concurs Oh Happy Day! de TV3 In Crescendo i Quartet Mèlt. A més, el pianista i compositor Marco Mezquida també actuarà en dues ocasions, una d’elles en companyia de la coreògrafa Sol Picó. 

Publicitat
Tossa de Mar inicia la campanya gastronòmica dels fideus a la cassola
  • Què fer
  • Ciutat

Durant tot el mes de juny, 14 restaurants de Tossa, que formen part del col·lectiu que potencia la cuina tossenca, participaran a la 9ª edició de la campanya gastronòmica dels Fideus a la cassola. Un plat que ha estat present des de sempre a les llars de Tossa,  i que cada mestressa cuinava amb la seva pròpia recepta, seguint la tradició familiar i en funció dels productes de temporada que tenia a l'abast. Els restaurants que s'han adherit a la campanya d’enguany proposen un menú de tres plats amb un entrant, un plat principal de fideus a la cassola a escollir entre un mínim de dues varietats diferents, uns postres, i aigua, vi o refresc. Algunes de les opcions que s'oferiran són, entre d'altres: fideus a la cassola amb cloïsses i escamarlans; amb calamar, sèpia de Tossa i escórpora; amb cabra de mar; amb sèpia i carxofes confitades; amb costella ibèrica i ceps; fideus negres amb calamarsets i cloïsses; fideus de “senyorito”; fideus mar i muntanya a la cassola; fideus amb lluerna; amb marisc; amb verdures de temporada; amb botifarra; amb llamàntol i cloïsses; fideus a la brasa de carbó.... Els establiments que participen en aquesta 9ª edició són: Bahia, Ca la Carme, Can Carlus, Can Pini, Capri, Castell Vell, L’Ajustada, Marina, Mestre d’Aixa, Sa Barca, Sa Muralla, Santa Marta, Victòria i Víctor.

Jornades gastronòmiques de la sèpia a l'Escala i Torroella i l'Estartit
  • Restaurants
  • Menjar

La sèpia és un dels productes més deliciosos que pareix el mar de casa nostra. Gràcies al Projecte Sèpia s'ha assegurat la supervivència d'aquesta espècie a la Costa Brava donant com a resultat les Jornades Gastronòmiques de la Sèpia, que aquest mes de juny celebren la seva segona edició amb menús més que suculents. 19 restaurants de Torroella i l'Estartit i 14 de l'Escala participen en aquesta campanya amb propostes gastronòmiques de qualitat com arròs de Pals amb sèpia i llagosta, sèpia amb carxofes i purè de poma de l'Empordà o raviolis de marisc amb tàrtar de sèpia. Els menús van dels 15 als 50 euros i hi ha restaurants que fan versions dels plats per emportar. Juntament amb la cuina pròpiament dita, s'impulsaran tallers de neteja i cuina de la sèpia que es combinaran amb un bon vermut.

Publicitat
Primavera de tapes a Platja d'Aro
  • Restaurants
  • Menjar

La tapa està més de moda que mai i cada cop són més els municipis de la Costa Brava que li rendeixen culte. És el cas de Platja d'Aro que impulsa fins el 24 de juny la primera Primavera de Tapes. 20 restaurants de Platja d'Aro i s'Agaró han pujat al carro de la campanya servint una tapa i una canya, una copa de vi o una aigua per només 3'5 euros. Entre les propostes inventades pels restauradors hi podreu trobar tapes d'allò més creatives com filet de gla 'Joselito' amb patata confitada al romaní, ous estrellats amb paleta ibèrica, croqueta de pop amb maionesa de pimentón de la vera o coca de roast beef. La Primavera de Tapes neix després de l'èxit de la primera Tardor de Tapes, que va deixar patent el nivell dels restauradors locals i que ha aconseguit engrescar la gent a sortir de casa i fer ruta gastronòmica pel municipi. Us hi animeu?

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat