0 M'encanta
Guarda-ho

Les millors fires gastronòmiques de Girona

Dedicades al formatge, a la botifarra de perol, al vi de l'Empordà i molt més... Les coneixeu totes?

© 13Smile

Si us agrada molt menjar i encara més cuinar productes km0, prepareu l'agenda que les comarques gironines van plenes de fires gastronòmiques que s'han de trepitjar un cop a la vida.

1

Food Truck Market & Co Salt

Més de trenta food trucks, actuacions musicals i un bon grapat d'espectacles familiars. És el que trobareu a la primera Food Truck Market & CO. a l'Era de Cal Cigarro. La fira està pensada perquè famílies i consumidors hi passin una bona estona i perquè els professionals del sector puguin conèixer l'oferta de serveis per al seu negoci i formar-se en temes tècnics. Divendres 24 de març hi haurà, per exemple, un taller de caramels o concerts de Painomi i Double Chick. I dissabte, a més d'animació infantil i jocs de carrer, tindrà lloc un vermut electrònic a càrrec del dj Marc C.Griso. 

Llegir-ne més
Dissabte 25 març 2017
2

Campanya Gastronòmica Bacallà & Peixopalo

Un any més, torna la campanya del bacallà i el peixopalo! Quan arriba la Quaresma el bacallà s’incorpora (encara més) a les nostres taules el bacallà, un aliment molt important durant segles i a l’actualitat. A través del port de Sant Feliu de Guíxols es va introduir, a la zona del Baix Empordà, el peixopalo (bacallà sec). Un alument molt apreciat per mariners i tapers durant el segle XIX. Avui, recuperat i reinterpretat dins les nostres cuines, torna a la taula amb tot el sabor d’un plat de tota la vida que ens desperta els sentits. Els restaurants que formen part de la campanya són: Les Dunes, Can Nadeu, Can Pope, Can Toni Covas, Casa Teva, Cau del Pescador, Culture, El Ginjoler, La Gaviota, La Pansa, La Proa, Marabú, Murià, Nit i Dia i Sant Pol. 

Llegir-ne més
Cau del Pescador Fins al Dijous 13 abril 2017
3

XXXIII Mercat dels Tortells de Bàscara

Tortells, productes artesanals, mercat d'alimentació i herboristeria… Tot això i més podrem trobar al Mercat dels tortells de Bàscara. Un dia dedicat a aquest meravellós dolç. A més, també hi haurà una taller per aprendre a fer tortells, una exposició de pintures a l'oli d'Adriana Sánchez i sardanes a càrrec de la cobla Santa Maria de Blanes, entre d'altres.

Llegir-ne més
Plaça Major Diumenge 2 abril 2017
4

Campanya Gastronòmica 'La Cuina del Bacallà' 2017

El bacallà ha estat i continua essent un dels ingredients més tradicionals i més versàtils dels plats de Quaresma de la nostra cuina. Del 25 de febrer al 30 d’abril tindrà lloc, a Tossa de Mar, la sisena edició de la campanya gastronòmica de ‘La Cuina del Bacallà’. Els dotze restaurants que participen a la mostra pretenen recuperar aquesta tradició culinària a través d’un menú de tres plats, diferent a cada establiment, on el bacallà serà el principal protagonista. Alguns dels plats que podrem tastar són: la brandada o els bunyols de bacallà; pebrots farcits de brandada; el tradicional cim i tomba de Tossa amb bacallà; el bacallà amb tomata, amb samfaina, l’arròs de Pals amb tripa de bacallà; el llom de bacallà confitat amb romaní i crema d’alls... Enguany participen a la campanya els següents restaurants de Tossa de Mar: Bahia, Ca la Carme, Can Carlus, Can Pini, Casa Igor, Da Giovanni, El Xiringuito, Hotel URH Vila de Tossa, La Cuina de l’Àvia, Marítim, Mestre d’Aixa, Víctor i Victòria.

Llegir-ne més
Can Carlus Fins al Diumenge 30 abril 2017
5

Garoinada 2017

Uriç, garota o garoina, digueu-ne com vulgueu que el que importa és el gust únic i espectacular d’aquest producte que ens recorda al marisc, les algues i la sal de la mar. Si visiteu Palafrugell a principis d’any, esteu obligats a tastar algun dels menús de la Garoinada, la campanya gastronòmica més antiga de Catalunya amb 25 edicions a l’esquena que els palafrugellencs cuiden com si d’un tresor es tractés. El prohom de Palafrugell Josep Pla, escrivia que no hi ha res millor que menjar garoines amb botifarra negra, alls tendres, pa i vi amb porró, una proposta que trobareu en aquesta campanya i que és només una de les mil i una receptes que s’inventen els restauradors que serveixen els menús. Podeu trobar les garoines servides només amb pa per gaudir del seu gust genuí o bé en arròs, fideus o guisats d’aquests que es cuinen més amb el cor que amb el cap. Enguany, els restaurants oferiran un menú que inclou un entrant de garoines, un primer plat a triar entre un arròs negre de Palafrugell o bé un plat alternatiu diferent en cada restaurant i, de postres, pa amb "xacolata". El preu del menú varia entre els 35€ i 40€, segons el restaurant. Els restaurants participants són: La Xicra i Xadó de Palafrugell, El Balcó de Calella, Hotel Rest. El Far, Hostal La Llagosta, Hotel Rest. Llafranch, Hotel Rest. Llevant i Hotel Rest. Terramar de Llafranc i el Clot dels Mussols.

Llegir-ne més
Restaurant Hotel El Far Fins al Dijous 30 març 2017
6

IX Fira de l'Espàrrec d'El Port de la Selva

El primer diumenge d'abril els carrers i les places de Port de la Selva tornaran a omplir-se per celebrar la IX fira de l'Espàrrec. Una jornada que tindrà com a eix central la fira comercial i d'artesania local i, a més, podrem tastar diferents plats i tapes que tenen l'espàrrec com a ingredient principal. La fira també comptarà amb activitats d'animació infantil, tallers i un parc d'inflables, una cantada d'havaneres amb el grup Ultramar i cremat del Cap de Creus, entre d'altres.

Llegir-ne més
Can Pepitu Diumenge 2 abril 2017
7

Festival Strenes 2017: Food Trucks + música

Els ‘food trucks’ és una de les modes més consolidades del panorama actual. Un gran al·licient per a molts festivals i esdeveniments. I l’Strenes, evidentment, no es podia quedar enrere. Els dies 21 i 22 d'abril, coincidint amb els concerts de Dr.Calypso, Gossos, Buhos, Miqui Puig, Marion Harper i Doctor Prats una pila de caravanes s’instal·laran a la plaça Catalunya. Hot dogs, braves a l’alemanya, piadines, empanades, creps, frankfurts i pizzes. L’street food de qualitat guanya terreny! 

Llegir-ne més
Plaça Catalunya Dissabte 22 abril 2017

Comentaris

0 comments