Les millors fires gastronòmiques de Girona

Dedicades al formatge, a la botifarra de perol, al vi de l'Empordà i molt més... Les coneixeu totes?

© Lisovskaya NataliaMenjar gambes

Si us agrada molt menjar i encara més cuinar productes km0, prepareu l'agenda que les comarques gironines van plenes de fires gastronòmiques que s'han de trepitjar un cop a la vida.

1

Primera campanya de la Cullera i el Bacallà a Platja d'Aro

Qui diu que el bacallà és un plat de Quaresma? Del 13 d’abril al 13 de maig els restauradors de Platja d’Aro li rendeixen homenatge amb la inèdita campanya de la Cullera i el Bacallà. Un total de 16 restaurants prepararan delicioses receptes amb aquest peix salat com a protagonista en uns menús que costaran entre 22 i 35 euros i que constaran d’un entrant, un plat de bacallà i postres a més de pa i una copa de vi o cervesa. Entre els diversos plats de bacallà que es poden degustar, hi trobareu creacions explosives com bacallà confitat amb muselina de pera gratinada, morro de bacallà a la graella amb salsa de pebrots del piquillo o bacallà amb múrgoles a la crema. Mmmmmmmm!

Llegir-ne més
Per Time Out Girona
2

L'Empordà, cuina i salut

La dieta mediterrània està més de moda que mai. Tot i que el fast-food ens encanta, tenim clar que el que realment mola és l'slow. Que les baies de Goji i les algues són molt bones, però els productes km0 - que podem trobar ben a prop de casa-, encara són millors. De tot això i més tractarà L'Empordà, cuina i salut. Una fira gastronòmica que posa en valor els beneficis per la salut d'una alimentació conscient i de qualitat. La fira, que tindrà lloc els dies 28, 29 i 30 d'abril a Torroella de Montgrí, es dinamitza amb diferents activitats i sectors: expositors, conferències, tallers , degustacions, espectacles infantils, etc. Algunes de les xerrades són sobre horts urbans, barretes energètiques i antibiòtics, entre d'altres.

Llegir-ne més
Per Time Out Girona
Advertising
3

Roses acull la Ruta de la Tapa

Una tapa i una copa de vi DO Empordà per 2,5 euros. És la clau de la Ruta de la Tapa de Roses, que enguany arriba a la tercera edició. La iniciativa, que compta amb la participació de més d'una setententa de restaurants, tindrà lloc fins el 15 d'abril. Però no només es tracta de menjar i beure per pocs cèntims, el públic participant tindrà una butlleta on cada establiment estamparà un segell. Qui ompli les nou caselles existents i voti la seva tapa favorita, podrà optar al sorteig d'un àpat per a dues persones a l’establiment participant en la campanya que esculli i un lot de vins DO Empordà cedit pel Consell Regulador de la Denominació d’Origen  Empordà. Una bona manera de conèixer la riquesa gastronòmica de Roses.

Llegir-ne més
Per Time Out Girona
4

Fer el vermut a Palamós

Què hi ha millor a la primavera que prendre el sol a la terrasseta d’un bar o restaurant i picar alguna cosa? A Palamós creuen que aquesta proposta és insuperable i és per això que els mesos d’abril i maig una vintena de restaurants de la vila participaran a la primera campanya del vermut. L’objectiu és atreure visitants abans no arribi l’estiu i fer el servir el vermut per ensenyar les cartes de tot el que pot oferir la vila pel que fa a la restauració, el turisme i els comerços, que coincidint amb la campanya obriran els diumenges al matí.  Per amenitzar-vos el vermut, hi haurà diverses actuacions musicals a l’aire lliure que faran que no vulgueu marxar de les terrasses ni amb aigua calenta. Ben pensat, Palamós és un excel·lent lloc per quedar-s’hi a dinar, així que podeu aprofitar la visita per descobrir els seus magnífics restaurants!

Llegir-ne més
Per Time Out Girona
Advertising
5

Torna la Food Truck Market de Salt

Qui diu que per passar el dia de food truck en foodtruck hem d’anar a la Costa Brava? Els propers 13, 14 i 15 d’abril arriba la 2ª Food Truck Market & Co. de Salt, una fira que consta de dos espais: D’una banda hi ha l’Espai Market on hi podrem trobar una àmplia oferta dels esmentats food trucks amb productes i especialitats diverses, concerts i activitats familiars . A la fira també hi haurà un espai anomenat ‘Empresa’ que comptarà amb la presència de diferents empreses de productes i serveis que configuren el sector (fabricants, packaging, dissenyadors de marca i comunicació, homologadors, etc). Aquest espai, es complementarà amb la jornada tècnica del divendres, on s'oferiran una sèrie de tallers i conferències sobre temes d'interès per aquells foodtruckers i emprenedors que vulguin iniciar-se en el sector. La fira tindrà lloc al Pla de Salt. 

Llegir-ne més
Per Time Out Girona
6

5 propostes que no et pots perdre del Mercat de les Herbes de la Ratafia

Agafeu el calendari. Els propers 5 i 6 de maig tindrà lloc, a Santa Coloma de Farners, la 5ª edició del Mercat de les Herbes de la Ratafia. Un punt de trobada de referència d’experts en tradicions remeieres, etnobotànica, els usos de les plantes en la salut, la cuina o el benestar. El mercat acollirà un total de 35 activitats al voltant del món de les herbes de la ratafia i, com sempre, hi haurà un mercat amb paradetes de productes locals i artesans on comprar plantes, herbes assecades, remeis naturals, cosmètica natural, etc… 5 propostes que no et pots perdre del Mercat de les Herbes 1- El concert d’Ovidi4, format per David Fernàndez, la vocalista Mireia Vives, el músic Borja Penalba i el poeta David Caño, encapçala el cartell de les propostes culturals amb l’espectacle poeticomusical Cuidem-nos, per resistint, insistint i persistint. L’entrada és gratuïta i serà el dissabte 5 de maig a les 22:30 hores a la Plaça Farners. 2- Un maridatge amb flors silvestres mediterrànies i vins de Catalunya amb Evarist March, del Celler de Can Roca, i Carles Aymerich, millor sommelier de l’Estat espanyol 2009. 3- El col·lectiu Compartir Dóna Gustet, oferiran una ‘paella xinxollada’. Si voleu saber de què es tracta: dissabte 5 de maig a partir de les 19:00 hores. 4- La cuinera Laia Ferrer oferirà tallers gastronòmics de tast,  cuina d’aperitius amb herbes i cuina amb plantes tradicionals en desús. 5- Sortida guiada per conèixer la vegetació ruderal de Santa Coloma de Farners i fer una

Llegir-ne més
Per Time Out Girona
Advertising
7

La cuina de l'arròs de Pals celebra 25 anys

L’arròs és dels pocs productes gastronòmics que existeixen que genera consens i agrada absolutament a tothom. D’entre tots els arrossos, el de Pals és mundialment famós i per això cada primavera li dediquen una campanya gastronòmica que aquest 2018 compleix 25 anys. Del 6 d’abril al 13 de maig, 16 restaurants de Pals oferiran menús complets amb la seva versió d’arròs preferida. Des del clàssic arròs a la cassola, passant per l’arròs amb peix de roca i romesco o un suculent arròs amb costella de porc i múrgoles. Tot maridat amb vins i caves dels cellers Castell de Peralada. Les jornades contemplen també activitats al voltant de l’arròs, com visites guiades, cursos de cuina o una ruta en trenet pels arrossars.  

Llegir-ne més
Per Time Out Girona

Comentaris

0 comments