0 M'encanta
Guarda-ho

Les millors fires gastronòmiques de Girona

Dedicades al formatge, a la botifarra de perol, al vi de l'Empordà i molt més... Les coneixeu totes?

© Lisovskaya Natalia
Menjar gambes

Si us agrada molt menjar i encara més cuinar productes km0, prepareu l'agenda que les comarques gironines van plenes de fires gastronòmiques que s'han de trepitjar un cop a la vida.

1

Porc per la vena! Torna Fiporc

Foodies, teniu l'agenda a punt? Torna una de les fires més importants de les comarques gironines: la Fiporc de Riudellots de la Selva, que arriba a la seva cinquena edició. Una fira no apte per a vegans. Tindrà lloc els dies 17 i 18 de febrer.  Dissabte donarà el tret de sortida amb una pila d'activitats: esmorzars de forquilla de porc, mercat del rebost, una trobada de puntaires, una mostra de fotografies i estris de la matança, diversos tallers (per aprendre a fer hamburgueses, embotir botifarres i fuets, fer greixons, l'elaboració de xocolata del segle XVI al XIX…) i activitats com demostració de maquinària antiga o passejada amb tractors. A més, hi haurà una exhibició castellera amb els Castellers de les Gavarres, els Castellers de Figueres i els Castellers de Rubí.  

Llegir-ne més
Per Time Out Girona
2

Arriba la Fira del Calçot!

Teniu l'agenda a punt? Encara fa fred, però ja comencen a arribar les fires i campanyes gastronòmiques del Gironès i la Costa Brava. El proper diumenge 25 de febrer tocarà al torn a una de les més populars: la Fira del Calçot de Vila-Sacra. La mostra, que tindrà lloc durant tot el dia, comptarà amb degustacions de calçots durant tot el dia, una fira de productes d'alimentació i artesania, un concurs de plantes i flors, un concurs de menjar calçots i diverses activitats infantils com una passejada en poni i fins i tot, exposicions de pintura i fotografia.  Esteu a punt? Els pitets preparats? Bon profit! 

Llegir-ne més
Per Time Out Girona
Advertising
3

La cuina del bacallà a Tossa de Mar

El bacallà ha estat i continua essent un dels ingredients més tradicionals i més versàtils dels plats de Quaresma de la nostra cuina. Del 17 de febrer al 25 de març tindrà lloc, a Tossa de Mar, la setena edició de la campanya gastronòmica de ‘La Cuina del Bacallà’. Els dotze restaurants que participen a la mostra pretenen recuperar aquesta tradició culinària a través d’un menú de tres plats, diferent a cada establiment, on el bacallà serà el principal protagonista. Alguns dels plats que podrem tastar són: la brandada o els bunyols de bacallà; pebrots farcits de brandada; el tradicional cim i tomba de Tossa amb bacallà; el bacallà amb tomata, amb samfaina, l’arròs de Pals amb tripa de bacallà; el llom de bacallà confitat amb romaní i crema d’alls... Enguany participen a la campanya els següents restaurants de Tossa de Mar: Bahia, Bahitossa, ca la Carme, can Carlus, can Pini, Casa Ígor, Mestre d'Aixa i Victòria.

Llegir-ne més
Per Time Out Girona
4

Nova oportunitat per tastar el peixopalo de Sant Feliu de Guíxols

Si això del peixopalo us sona a xino, necessiteu visitar Sant Feliu de Guíxols entre el 14 de febrer i el 29 de març i fer un àpat en algun dels quatre restaurants que participen a les Jornades Gastronòmiques del Bacallà i el Peixopalo proposant menús de vici. El peixopalo és essencialment un bacallà sense salar assecat al sol. Es tracta d’un plat d’origen viquing que va arribar a Sant Feliu de Guíxols arran de l’arribada dels pescadors bascos i portuguesos que recalaven al port de Sant Feliu i que ràpidament es va popularitzar entre els mariners i tapers durant el Segle XIX fins a incorporar-se al receptari de la ciutat.  Tant és així, que ha sobreviscut al temps del temps i cada any per Quaresma la ciutat li dedica una campanya gastronòmica que fusiona les receptes de la iaia amb nous sabors que li donen canya a aquest productàs. No badeu perquè és un plat tan laboriós de preparar que només es serveix mentre duren les jornades gastronòmiques. 

Llegir-ne més
Per Time Out Girona
Advertising
5

A Olot, paga un i gaudeix per dos!

Paga per un i gaudeix per dos. És el lema d'Olotx2, la iniciativa que ofereix un 2x1 en serveis i productes. Una gran oportunitat per gaudir de la gastronomia, allotjaments, comerços i, fins i tot, activitats. L’objectiu? Potenciar les experiències turístiques a la Garrotxa. Tindrà lloc del 23 al 25 de febrer. De quines activitats podrem gaudir? Passejades en burro, en poni, ruta en bicicleta o en cavall, un tour amb segway, fer una visita guiada als principals museus de la Garrotxa (Museu dels Sants, dels Volcans i de la Garrotxa. Més activitats: Una ruta amb DO Olotina per conèixer els elements més autèntics del territori, una visita gastronòmica pels establiments comercials més emblemàtics d’Olot, una visita al volcà o visites diferents granges.  Preferiu una mica de cultura? Podeu anar a veure (i riure amb) Pep Plaza, caminar pel centre d’Olot tot escoltant música en directe en els diferents escenaris, anar al concert teatre 'El Sud del Paral·lel' de Carlos Gramaje (Dagoll Dagom) a la plaça Major. I el diumenge 25 gaudir de Viatjazz a Nova Orleans, un concert de jazz per a grans i petits.  Us va la teca? També podreu pagar per un àpat i menjar-ne dos. A més, els restaurants oferiran el menú en diferents torns i els bars i cafeteries oferiran esmorzars, berenats i tapes al 2x1. Alguns dels restaurants són: Les Cols, La Fageda, Les Olletes, Pizzeria Torino, Sushimore, Hostal la Gruta o Can Xel. Alguns bars: Bar 6T7, L’altre Manolo o Cafè Sport.  Voleu aprofitar per anar

Llegir-ne més
Per Time Out Girona

Comentaris

0 comments