0 M'encanta
Guarda-ho

Les millors fires gastronòmiques de Girona

Dedicades al formatge, a la botifarra de perol, al vi de l'Empordà... Les coneixeu totes?

© JuanSalvador
Tapa

Si us agrada molt menjar i encara més cuinar productes km0, prepareu l'agenda que les comarques gironines van plenes de fires gastronòmiques que s'han de trepitjar un cop a la vida.

1

XXI Fira de l'Oli i l'Olivera d'Espolla

Arriba la primera gran fira gastronòmica de l'any. La mostra, que tindrà lloc els dies 20, 21 i 22 de gener a Espolla, comptarà amb una exposició i venda de planter, productes, einies i maquinària referents a l'oli i l'olivera, una fira d'artesans de la zona de l'Albera, teatre, una visita guiada al celler cooperatiu Espolla, un concurs de llançament de pinyol d'oliva i, fins i tot, una trobada castellera.

Llegir-ne més
Espolla Fins al Diumenge 22 gener 2017
2

Campanya gastronòmica: 'Temps d'uriços'

Els uriços tornen a envaïr Sant Feliu de Guíxols. De desembre a febrer tindrà lloc, com cada any, la campanya gastronòmica 'Temps d'uriços'. Aquests animals marins (també anomenats eriços, garotes o garoines) tornaran a ser els protagonistes dels plats i menús de molts restaurants.  Enguany, els restaurants participants són: Beach Club, Can Toni Covas, Casino Guixolenc, Cau del Pescador, Chic Hostal, El Dorado Mar, El Ginjoler, El Racó de Sant Pol, El Tinglado, Hot Dog, La Cava, La Pansa, La Proa, L'infern, Marabú, Maria Rosa, Nou Casino la Constància, Sa Marinada, Sant Pol, Taverna de l'Espuela, Taverna del Mariner, Villa Laura i Voramar.

Llegir-ne més
El Ginjoler Fins al Dimarts 28 febrer 2017
3

Garoinada 2017

Uriç, garota o garoina, digueu-ne com vulgueu que el que importa és el gust únic i espectacular d’aquest producte que ens recorda al marisc, les algues i la sal de la mar. Si visiteu Palafrugell a principis d’any, esteu obligats a tastar algun dels menús de la Garoinada, la campanya gastronòmica més antiga de Catalunya amb 25 edicions a l’esquena que els palafrugellencs cuiden com si d’un tresor es tractés. El prohom de Palafrugell Josep Pla, escrivia que no hi ha res millor que menjar garoines amb botifarra negra, alls tendres, pa i vi amb porró, una proposta que trobareu en aquesta campanya i que és només una de les mil i una receptes que s’inventen els restauradors que serveixen els menús. Podeu trobar les garoines servides només amb pa per gaudir del seu gust genuí o bé en arròs, fideus o guisats d’aquests que es cuinen més amb el cor que amb el cap. Enguany, els restaurants oferiran un menú que inclou un entrant de garoines, un primer plat a triar entre un arròs negre de Palafrugell o bé un plat alternatiu diferent en cada restaurant i, de postres, pa amb "xacolata". El preu del menú varia entre els 35€ i 40€, segons el restaurant. Els restaurants participants són: La Xicra i Xadó de Palafrugell, El Balcó de Calella, Hotel Rest. El Far, Hostal La Llagosta, Hotel Rest. Llafranch, Hotel Rest. Llevant i Hotel Rest. Terramar de Llafranc i el Clot dels Mussols.

Llegir-ne més
Restaurant Hotel El Far Fins al Dijous 30 març 2017
4

La Fira del Fesol 2017

Una de les primeres fires gastronòmiques del 2017 serà la 'Fira de Sant Antoni de Santa Pau', la coneguda Fira del Fesol. El pla és d'allò més apetitós: A partir de les 10, els carrers i places de la vila s'ompliran de paradetes. I, poc després, començarà una cercavila amb la xaranga Only Marching Band. Finalment, a les 12 arribarà el moment més esperat: la fesolada. Una degustació de diferents plats elaborats amb fesols de Santa Pau. Tastets com volcanets dolços de fesols de Santa Pau, farcellet de fesols, tartaleta de fesols de Santa Pau i botifarra de perol amb rosta de cansalada o quiche de Fesols de Santa Pau amb Cansalada i alls tendres entre d'altres. Tot acompanyat amb un bon vermut Yzaguirre i iogurts de la Fageda. El tiquet de la fesolada té un preu de 5 euros.

Llegir-ne més
Santa Pau Diumenge 22 gener 2017

Comentaris

0 comments