Aquest bon restaurant en mig d'un poble envoltat de vinyes i on podreu trobar plats de cuina catalana tradicional celebra enguany el seu 40è aniversari. Així doncs, si encara no hi heu estat mai, és un bon moment per descobrir-lo i tastar les seves carns fetes a la llar de foc amb llenya d'alzina. Qualitat i bon tracte, amb la carn com a producte estrella però sense desmerèixer tampoc la resta de plats i unes postres excel·lents.
Els millors restaurants de les comarques de Barcelona
Una selecció Time Out dels fogons més recomanables per fer una escapada gastronòmica i menjar fora de la ciutat
Alt Penedès
Restaurant força jove però amb gran mestratge als fogons. Cuina atrevida que no fa cap lleig als peixos i mariscos, si bé les nostres recomanacions es decanten més per la carn: el magret d'ànec amb préssec o la brotxeta de secret ibèric us deixaran amb bon gust al paladar i bon record d'aquest espai de Torrelavit, on no hi manquen els bons vins i caves de la comarca.
Més de 30 anys d'experiència avalen aquest cèntric restaurant de Vilafranca del Penedès que elabora una cuina variada a base de productes de proximitat. Entre els seus plats trobareu crema de patata amb rossinyols i botifarra, cruixent de peu de porc o bacallà confitat amb cigronet. El restaurant disposa de diversos menjadors, tots ells molt acollidors, que, sumats a les seves receptes, creen un ambient únic per gaudir del menjar penedesenc.
Si sou ciclistes o motoristes i us moveu pel Penedès, aquest és un bon lloc on aturar-s'hi a esmorzar i a agafar forces. Si no és el vostre cas, també és una tria excel·lent per dinar. Espai acollidor, tracte proper, varietat de menús, presentacions elegants, i un menjar basat en la tradició penedesenca i catalana. La carta és extensa, i per tant ens costa fer-vos recomanacions... podeu decantar-vos per exemple per l'anec mut del Penedès rostit amb prunes i pinyons, el fricandó de vedella, o, si no sou gaire carnívors, el mil fulles de salmó amb espinacs i melmelada de figues.
Aquest negoci familiar està avalat per quatre generacions d'antiguitat i els seus plats oscil·len dins de la cuina tradicional: vedella amb bolets, vedella al cava o canelons, amb localismes com ara l'amanida de xató o l'ànec del Penedès rostit amb prunes i pinyons. La Fonda Neus ofereix una alta varietat de menús i una carta amb referències com el foie farcit de codony i tòfona o el bacallà amb ceba confitada i sobrassada. Que no falti el vi o el cava del Penedès.
L'Anoia
Restaurant situat en l'hotel del mateix nom, el Molí Blanc disposa d'una carta selecta i de menús entre setmana i de caps de setmana molt complets, així com una extensa varietat en menús per a grup. I és que un dels seus punts forts són les sales per a celebracions i festes privades. El tipus de cuina és de mercat, moderna i de qualitat.
Un lloc molt vinculat a la vida social de la capital de l'Anoia, l'Ateneu Igualadí, fundat en un llunyà 1863 i que entre l'activitat que avui manté hi ha el Cafè, un espai que de ben segur no serà el restaurant més luxós que trepitjareu a la vostra vida però que té aquell sabor dels llocs històrics, tradicionals. A més a més, el servei és un no parar, i si no us va bé d'anar-hi a dinar també us hi podeu acostar a esmorzar o a fer un cafè.
Una cuina de mercat elaborada sense excessives complicacions però, pensem, amb una excel·lent relació preu-qualitat. Podeu demanar-hi des d'un llom a la mostassa fins a unes gambes a la planxa, o un cruixent de formatge de cabra amb tomàquets confitats. Però potser una de les grans atraccions de l'Amadeus és el mateix edifici, enclavat en un tram de muralla medieval i que conserva les voltes del segle XI i les masmorres, a més a més d'estar decorat amb escultures i pintures del pintor Freixes Vivó, que en va ser propietari.
Magnífic lloc on aturar-se a menjar, ni que només fos per la gegantina presència de la muntanya de Montserrat a tocar mateix del restaurant. Però no només per això paga la pena venir aquí, evidentment, sinó que hi ha altres factors; els mateixos propietaris diuen que és "molt més que un restaurant", i cert que és així, perquè a Vinya Nova tenen horts, bestiar, fan el seu propi oli... Ja us podeu imaginar, doncs, que allò que serveixen a taula, en qualsevol dels múltiples menjadors, és de primera qualitat i proximitat.
Després de formar-se amb cuiners de prestigi, els joves Carles Alcobé i Roger Valls varen decidir emprendre el seu projecte personal. I en va sortir el restaurant Singular, un nom encertat ja que la innovació i les tècniques d'avantguarda faran que, si hi aneu, molt probablement trobeu algunes receptes ben peculiars. Tot i l'experimentació, hi ha també lloc per a alguns plats més tradicionals, i un menú diari a una excel·lent relació qualitat-preu.
Baix Llobregat
Restaurant a primera línia de mar de Castelldefels de llarga trajectòria i molts reconeixements, sota la batuta personal de Miguel Yepes. Ja Xavier Cugat –un dels salons du el seu nom– subhastava aquí quadres quan tornava dels seus viatges per Amèrica. Però deixem la història enrere i centrem-nos en la cuina. Una gastronomia amb el peix i el marisc com a protagonistes, frescos, deliciosos, amb arrossos, fideuades i suquets per llepar-se els dits. Sens dubte, un dels grans restaurants de la comarca.
El restaurant de l'hotel Abba Garden es decanta per la cuina d'autor, creativa, però sense oblidar les arrels mediterrànies del país. La bona decoració, el jardí i les terrasses fan d'aquest restaurant un bon lloc on anar a dinar o a sopar –obre tots els dies migdia i nit– encara que no fem nit a l'hotel.
Bages
Berguerdà
Garraf
Maresme
Osona
Els paradors acostumen a ser sinònim d'allotjaments de qualitat i de menjar de nivell. El de Vic-Sau no n'és l'excepció, i a més a més es troba en un mirador privilegiat, amb el famós embassament als peus i amb les Guilleries al fons. Si no hi feu nit, aneu-hi com a mínim a menjar –restaurant El Mirador– per tal de conèixer aquest indret, meravellar-vos de les vistes, i gaudir de la bona cuina, sigui carn o sigui peix, que serveixen.
La cuina de sempre posada al dia. Així els agrada definir-se a Ca l'Ignasi, aquest restaurant de Cantonigròs amb una quinzena d'anys de trajectòria al darrera, i que té en els productes de proximitat i de temporada, així com en el seu forn de llenya, els seus signes d'identitat i de prestigi. Cuina osonenca i catalana al 100%, amb arrossos, garrinets, xais, pollastres, coques, i molt més per a gaudir d'una bona experiència en aquest racó del Collsacabra.
Un restaurant amb encant, diuen que dels més antics de la ciutat de Vic, ubicat en una casa senyorial del segle XVIII amb frescos a les parets. L'entorn, doncs, hi acompanya. I el menjar? Hi trobareu cuina tradicional actualitzada. El menú és molt complet i hi teniu un munt de plats per escollir, des d'arròs de ceps fins a melós de vedella amb brie, bolets i salsa Porto, o un bacallà amb verdures i salsa de porros. Si us decanteu per la carta i no us ve d'un euro, podeu demanar unes gambes de Palamós o un rap i marisc al suquet de romesco.
Hostal al centre de Rupit que, a més a més de disposar d'una vintena d'habitacions, té un excel·lent restaurant de cuina catalana, amb les carns a la brasa i les estofades com a plats estrella, però amb una carta que va molt més enllà i que, per exemple, també inclou (i indica) un bon grapat de propostes per a vegetarians, com ara un arròs cremós de Pals amb ceps i formatge curat d'ovella per a llepar-s'hi els dits! Ara, si hi arribeu amb gana, atreviu-vos amb el seu menú gastronòmic.
Per als que vulgueu àpats tradicionals, de tota la vida, sense complicacions, però boníssims com els de la iaia o la mama, acosteu-vos a Vidrà i feu cap al restaurant de l'Hostal Serrasolsas. Les carns a la brasa i els guisats són al capdavant de les especialitats, però també us podeu decantar sense por a errar pel conill i per les patates farcides.
Vallès Occidental
La tercera generació de la família Bernils que mena el restaurant El Celler explica que fan "de la humilitat, virtut; vivim de la feina amb la dosi de passió necessària per estar al dia amb les noves tècniques, que, junt amb les nostres arrels, fan de la nostra cuina un aparador de sensacions i records". Pensem que no els manca raó. El Celler és sens dubte una molt bona elecció per menjar bé, una masia amb ambient familiar i amb uns plats excel·lents, amb una carta curta però d'una alta qualitat.
Terrassenc. Estrellat des del 2010. Menut –cinc taules. Discret, fins i tot, en la ubicació. (Per ara...) “De la naturalitat de les coses, emergeix la nostra senzillesa”, fa Artur Martínez. El seu caprici és genètic: el 1952, els avis van obrir una fonda, que els pares van orientar cap al menjar per emportar-se. Des que el nét s’hi va instal·lar, fa una dècada, l’antic bar annex ha esdevingut el restaurant egarenc de moda. Què ven? Arrel i simplicitat: rescata productes vallesans colze a colze amb els productors.
Can Feu és –era– el barri on el 1970 va obrir un bar per als obrers del tèxtil, però, des de llavors, és, també i sobretot, una de les marques excel·lents de la gastronomia sabadellenca. Els Villagrasa –tercera generació, ja– hi practiquen “cuina catalana moderna i de mercat”, tancant la porta a enganys i artificis, i sense disfressar el producte. L’especialitat, el peix salvatge i el marisc; molt, de viver propi. Menú tradicional i carta moderna.
Cuina amb la signatura de Montse Estruch, basada en la tradició de casa nostra però amb àmplies mires, i amb una clara aposta perquè seure a taula es converteixi en un mar de sensacions. D'aquesta manera, al cor de Vacarisses i amb la muntanya de Montserrat al fons presidint-ho tot, podreu gaudir d'uns sabors i unes presentacions exquisides, en un ambient cuidat al detall, ja sigui prenent taula a la sala, a la terrassa o al pati.
El restaurant Heura ofereix cuina de mercat, amb carta segons temporada que ens descobreix les millors combinacions que es poden realitzar amb els productes mediterranis. El local és perfecte per a aquells que busquin evadir-se una mica de la rutina diària i centrar els seus 5 sentits en la degustació de les seves magnífiques creacions. El seu saló amb capacitat per a 80 persones es caracteritza per un ambient agradable, acollidor i serè en què els clients rebran un tracte proper i personal. En la seva extensa carta podrem escollir entre amanides, risottos, carns, peixos o les delicioses garotes gratinades.
Vallès Oriental
Per planificar una escapada perfecte a les comarques de Barcelona
10 propostes per guadir de la natura, la cultura i la gastronomia a prop de Barcelona
Una selecció Time Out d'hotels, pensions, fondes i cases rurals per organitzar una escapada perfecta
També t'agradarà
Alt Penedès Cal Ruget Biohotel Cal Ruget es una masia de principis del segle XX en una finca en la que no falten vinyes, un hort ecològic i un ampli jardí amb piscina. Aquest allotjament té com a punt de partida el respecte al medi ambient i hi trobareu productes ecològics; així, el menjar de proximitat i de temporada és un dels al·licients per visitar-lo. A més, ofereix un bon nombre d'activitats complementàries, com visites al mercat de Vilafranca i a cellers de la zona o sessions sobre cuina biològica. Cava i Hotel Mas Tinell Un hotel de cinc estrelles amb àmplies i cuidades habitacions que donarà un toc d'elegància a la vostra visita a l'Alt Penedès. Si us agrada l'arquitectura us trobareu amb un edifici de disseny inspirat en l'obra de Gaudí que no us deixarà indiferent, i que a més, està molt ben integrat en l'entorn. També podreu visitar els seus cellers, atès que a la finca es produeixen tant vi com cava, i gaudireu d'unes vistes privilegiades de les vinyes. El restaurant és molt recomanable. Casa Torner i Güell En un edifici modernista del 1884 rehabilitat recentment i situat al bell mig de Vilafranca es troba aquest sofisticat hotel de quatre estrelles. Si voleu allotjar-vos al centre del municipi aquest és el vostre lloc, un espai que combina història i disseny amb habitacions molt ben equipades que compten amb les últimes tecnologies pel que fa a domòtica. La Casa Torner i Güell també disposa de cocteleria, d'un restaurant de cuina mediterrània tradicional i d'una
Alt Penedès El Cigró d'Or Al Penedès, el jove xef Oriol Llavina s'ha convertit en un referent de la cuina de mercat tradicional adaptada als nous temps. Podríem dir que els arrossos -de tot tipus- són una de les seves especialitats, però no es queden enrere les amanides singulars amb ingredients de proximitat, els peus de porc ni el gall del Penedès. El cigró d'or es troba en l'altell del Mercat de la carn de Vilafranca, un edifici del segle XIX rehabilitat que, com els plats de Llavina, també té el seu encant. Sant Jordi Ca la Katy Si us agrada la cuina de caire tradicional podeu fer una visita a aquest restaurant, que ofereix xató, ànec mut del Penedès i suquet d'ànec amb llagostins i rovellons, uns plats típicament penedesencs. Hi trobareu un menú diari molt digne i a preus assequibles, que a més té dues versions, en funció del tamany de la ració. El restaurant també compta amb una extensa carta de vins del Penedès que us permetrà maridar a la perfecció menjar i beure. Ca n'Ayxelà Aquest restaurant és prou conegut pels seus banquets i àpats en grup, però també per les seves calçotades, molt anomenades a l'Alt Penedès. L'edifici és una típica masia catalana amb grans espais en un entorn de vinyes. La cuina que hi trobareu és tradicional, amb carns a la brasa, cargols a la llauna, butifarra amb mongetes, etc. La seva ubicació és molt agradable i compta amb jardí i un parc infantil ideal perquè la canalla també gaudeixi de la vostra visita a la comarca. Cal Blai Vinticinc Amb
48 hores a Osona Només amb la capital d'Osona ja hi podríem estar tot el cap de setmana. I de fet hi passarem força hores en aquesta escapada, a Vic. Aprofitarem també aquestes 48 hores per a acostar-nos a d'altres pobles de la Plana, com Folgueroles i Sant Julià de Vilatorta, o agafar la bicicleta o muntar a cavall per conèixer els entorns naturals. 48 hores al Maresme Els hiverns al Maresme són d'allò més suaus, o sigui que ens atrevim a recomanar-vos en aquesta sortida un parell d'itineraris pels boscos de pins i alzines que cobreixen les seves muntanyes. La majoria de propostes que us fem, però, transcorren per Mataró. I als que us agrada el dolç us llepareu els dits, ja que començarem les nostres passes entrant a les pastisseries per a endrapar coca de Llavaneres o neules tradicionals. 48 hores al Vallès Occidental No és un mer coixí de ciment entre el cap i casal i la Catalunya Central amb un esplendorós passat tèxtil. La segona comarca més poblada del Principat i l'única amb dues capitals –siameses i sempre com gat i gos– no amaga, només, quatre pins aprofitables, sinó tot un bosc espès de propostes urbanes i naturals que estalvien als barcelonins haver d'anar més enllà. Doneu-nos la mà en un càlid volt hivernal pel paisatge de 12 de cada 100 catalans. 48 hores al Bages El cor del país... Si fins i tot en té forma, de cor! Si l'entradeta pretengués ser més poètica que pràctica, no hauria arrencat pas amb la suada metàfora cardíaca. El lloc és tan comú –i tan queco– com
Alt Penedès Museu d'Arqueologia de Catalunya a Olèrdola La muntanya d'Olèrdola ha estat un enclavament estratègic amb assentaments de diversa intensitat des de l'edat del bronze (poc menys de 4.000 anys enrere) fins ben entrat el segle XX. Podreu visitar tant el recinte arqueològic com el Centre d'Interpretació, que ocupa part d'un edifici de nova planta. El museu ofereix tant visites guiades com teatralitzades que permeten descobrir, entre altres elements, les tombes antropomorfes i la ciutat medieval, època en que es va construir el castell d'Olèrdola i la ciutat emmurallada. Castell de Penyafort Es tracta d'un conjunt format per les restes de l'antic casal fortificat de Penyafort, un convent i una església. El castell va ser construït cap al segle XI. Tradicionalment s'hi localitza el naixement de Sant Ramon de Penyafort (1185 - 1275), dominicà i canonista, i conseller de Jaume I, canonitzat el 1601. Les visites guiades es realitzen el segon diumenge de cada mes amb inscripció prèvia. Al castell també comença la Ruta dels refugis antiaeris, que es fa el quart diumenge de cada mes, ja que el recinte forma part dels espais relacionats amb l’aviació i la guerra civil. Castell Museu Municipal de Sant Martí Sarroca Conegut com a Conjunt monumental de la Roca, aquest recinte inclou l'església romànica de Santa Maria, edificada el segle XII, el Castell de Sant Martí, construït el segle X, i el museu, que acull diverses col.leccions arqueològiques i etnològiques com un monument fu
Discover Time Out original video