Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
©Bernat Armangué

Noves exposicions de fotografia a Barcelona

Novembre i desembre vénen carregats de bones imatges

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Diverses exposicions de fotografia s'instal·len a Barcelona durant els pròxims mesos. Al novembre arriben el World Press Photo, una exposició plena de polèmica i de realitat que ens colpeja les retines, i 'Deletrix', un projecte de Joan Fontcuberta impulsat pel PEN català, que s'exposarà al Arts Santa Mònica. Al desembre podreu veure 'A cop d'ull', la pròxima exposició del Virreina Centre de la Imatge, i 'Jo faig el carrer', al MNAC, on s'hi exposaran fotografies de Barcelona realitzades per Joan Colom entre 1957 i 2007.

Del 6 de novembre al 8 de desembre, el CCCB acull la novena edició del World Press Photo, la mostra que recull les 143 fotografies guanyadores d'aquest prestigiós premi internacional de fotoperiodisme. Aquest any hi han participat més de 5.000 fotògrafs (235 espanyols) de 124 nacionalitats que han presentat més de 100.000 imatges en les categories de Noticies d'actualitat, Temes d'actualitat, Temes contemporanis, Vida quotidiana, Retrats a l'entorn, Naturalesa i Esports.

La selecció d'aquesta edició compta amb tres guanyadors espanyols, Bernat Armangué, Emilio Morenatti i Daniel Ochoa de Olza. A més, el CCCB és l'únic centre del país on s'hi podran veure els treballs guanyadors de la categoria projectes multimèdia, creada al 2011 i que compta també amb dos guanyadors d'aquí: Pep Bonet i Miquel Dewever-Plana.

Una cita ineludible per tots els que vulguin estar informats del que passa al món.


Del 12 de novembre al 8 de desembre, al Centre Arts Santa Mònica de Barcelona hi podreu veure 'Deletrix', un llibre i una exposició del fotògraf Joan Fontcuberta on es reuneixen diversos exemples de censura en textos escrits al llarg de la història, recordant-nos la importància de lluitar a favor de la llibertat d'expressió.

Durant els últims sis anys, Fontcuberta (Barcelona, 1955) ha anat col·leccionant imatges de textos censurats de diversos autors i èpoques, tot recorrent biblioteques i arxius d'Europa i d'Amèrica del Nord. Prenent com a referència aquesta sèrie d'imatges, Joan Fontcuberta i el crític d'art Manel Guerrero, donen vida a la idea de desenvolupar un projecte artístic sobre la censura amb la implicació directa del PEN Català, una plataforma per a la projecció internacional de la literatura i dels escriptors i escriptores dels territoris de parla catalana.

A partir del 5 de desembre, el Virreina Centre de la Imatge estarà ocupat per l'exposició 'A cop d'ull', on hi seran representats més de 90 fotògrafs, des de consagrats pioners d'aquest art –com ara Francesc Català Roca, Oriol Maspons, Xavier Miserachs– a fotògrafs de generacions més properes. L'exposició, que estarà oberta fins el 23 de febrer, vol mostrar una panoràmica de la producció fotogràfica que s'ha fet a Barcelona durant l'última dècada.

És possible parlar d'una identitat visual a Barcelona? És possible parlar d'una mirada diferent de les pràctiques locals? S'intentarà donar resposta a aquestes preguntes en un espai on conviuen les imatges cap a l'interior de la ciutat (la seva vida cultural, social i política) i la visió exterior, també amb obres d'artistes de diferents països.

De l'11 de desembre al 25 de maig tindreu l'oportunitat de gaudir de les fotografies de Barcelona de Joan Colom al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). A 'Jo faig el carrer' s´exposaran les fotografies realitzades entre 1958 i 1961, quan el conegut fotògraf s´endinsava regularment al "Barri Xino" de Barcelona per copsar de manera furtiva la vida dels seus carrers, els personatges peculiars que hi deambulaven i escenes compromeses del negoci de la prostitució. També s´exposaran els reportatges que va realitzar als barris del Somorrostro i del Born, o els que va dedicar al tema dels braus. L´exposició presentarà, així mateix, les imatges en color, la majoria inèdites, realitzades a partir dels anys 1990, quan Colom torna a la fotografia, que havia abandonat voluntàriament el 1964.

També t'agradarà

Fotografia gratis aquí!
  • Art
  • Fotografia

The Kennedys Exposició fotogràfica que commemora el 50è aniversari de l'assassinat de JFK. Una col·lecció de 40 retrats i fotografies que no han vist la llum en els últims 50 anys, on l'objectiu de Mark Shaw recorre el camí des de la victòria de JFK a les eleccions de 1960 fins al seu assassinat el 1963. Barcelona prêt-à-porter, 1958-2008 'Barcelona prêt-à-porter, 1958-2008. Mig segle d’indústria i moda. Col·lecció tèxtil Antoni de Montpalau' és una mirada retrospectiva a 50 anys de moda que dóna a conèixer la implantació i la consolidació del disseny i la confecció de la roba seriada, que va impulsar i obrir noves perspectives a la indústria tèxtil de Catalunya. Retrat Companys Amb motiu del 72è aniversari de l’afusellament del president Lluís Companys, i per primera vegada, es presenta una exposició retrospectiva dels fons gràfics municipals sobre Lluís Companys al Castell de Montjuïc, on va ser empresonat i afusellat. Retrat Companys ressalta la imatge pública del President recollida pel millor fotoperiodisme català de la primera meitat del segle XX. Es presenten 52 fotografies (1931-1938) de reporters gràfics com Agustí Centelles, Josep Domínguez, Josep Maria Sagarra o Carlos Pérez de Rozas. Més art Exposicions gratis Els diners no són excusa per a deixar de veure art. Si sou dels que no es volen rascar la butxaca, aquí teniu una llista amb les millors exposicions gratuïtes a la ciutat! Museus que obren gratis els diumenges Museu Nacional d'Art de Catalunya El Palau Nacio

Galeries: art gratis
  • Museus i institucions

ADN Joan Gaspar Trama Marlborough Joan Prats Galeria 3 Punts Toni Tàpies H2o Niu Espai Artístic Local polivalent on hi ha de tot: exposicions, activitats musicals, audiovisuals i tallers. És també una ràdio online i una agència d'artistes. Concerts i sessions de DJ de dijous a diumenge. –M.F Nogueras Blanchard

Publicitat
Els museus més curiosos
  • Què fer

Si ja has visitat el Picasso, la Fundació Miró o el MACBA... Quins altres museus t'ofereix Barcelona? Fora dels circuits turístics podreu trobar estranys i meravellosos museus, poc coneguts... 8 museus que mereixen una oportunitat Teatre Museu El Rei de la Màgia Barcelona i l’il·lusionisme van de la mà i una de les millors mostres és el Teatre Museu El Rei de la màgia, on es repassa la relación de la ciutat amb l’art de les il·lusions. Fundat el 1881, és un dels establiments més antics del món dedicats a la l'ensenyança i a la fabricació i venda d'articles de màgia. Museu del Perfum El catàleg del museu ho formen cinc mil peces entre flascons antics i moderns, miniatures, catàlegs, etiquetes i material publicitari antic. La col·lecció es divideix en dues parts. La primera secció mostra tota classe d'ampolles d'ungüents i flascons d'essències en ordre cronològic. Veureu coses com un tub de maquillatge per als ulls egipci o polvoritzadors eduardians i una borsa de flascons que va pertànyer a Maria Antonieta. La segona secció no està ordenada cronològicament si no per marques, amb flascons de Dior o Guerlain, així com edicions especials que van dissenyar artistes com Dalí. Museu de l'Eròtica Cal creuar la llarga perfumeria Regia per arribar a una wunderkammer que relata la his­tòria del perfum, des de l’antic Egipte fins a la perfumeria industrial. Reconeixem l’aigua de colònia 4711, contemplem les produccions de Guerlain –dels pocs mestres perfumistes que continuen en actiu–, C

Museus que obren gratis els diumenges
  • Art

El MNAC, CosmoCaixa o el Museu Picasso són alguns dels museus de Barcelona que tenen entrada gratis el primer diumenge de cada mes. D'altres són d'accés lliure els diumenges a partir de les tres de la tarda. Una bona manera –i econòmica– d'acabar la setmana. Obren gratis... Museu Nacional d'Art de Catalunya El Palau Nacional, edifici emblemàtic de l'Exposició Internacional de 1929, és la seu del Museu Nacional d'Art de Catalunya, que conté peces de totes les arts (escultura, pintura, arts de l'objecte, dibuixos, gravats, cartells, fotografia i numismàtica) i que té la missió d'explicar la magnitud de l'art català, des del romànic fins a mitjan segle XX. L'entrada és gratuita tots els dissabtes a partir de les 15 h i el primer diumenge de cada mes. El museu també fa jornada de portes obertes els següents dies: 11 i 24 de setembre i el 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus. MUHBA Museu d'Història de Barcelona De la plaça del Rei a la catedral hi ha uns 4.000 m2 d'excavacions romanes subterrànies: carrers, viles i magatzems d'oli i vi, que van ser descoberts per casualitat a finals dels anys 20, quan es va aixecar part del Barri Gòtic per construir la Via Laietana. Hi podeu accedir per la Casa Padellàs, un palau de mercaders de l'any 1498, que es va traslladar pedra per pedra fins a la plaça del Rei.L'entrada al museu és gratuita cada diumenge a partir de les 15 h i el primer diumenge de cada mes podreu entrar sense pagar durant tot el dia. A més a més, hi

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat