Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

10 plats imprescindibles del Tast a la Rambla

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
i
Maria Junyent
Publicitat

Ja tenim el Tast a la Rambla aquí. Comença el dijous 7 i estarà a la Rambla de Santa Mònica fins el diumenge 10. I la veritat és que val molt la pena: passejant-hi, un té la sensació que aquest és el Primavera Sound de la gastronomia: el lloc de Barcelona on, sI t'agrada menjar, cal anar-hi sí o sí. I enguany ve més saborós que mai: dels més de 40 restaurants i bars de primera línia –amb estrelles Michelin com Nectari, Dos Palillos o Xerta servint plats a 4 €– que hi participen, predomina la cuina catalana i l'asiàtica: és a dir, que aquest any la cosa va de coccions lentes, suc, molts sofregit i sabor. Aneu-hi: si això es fes a Estocolm, els pacífics suecs es picarien per anar-hi. Ara, com que és a la Rambla, entra en funció aquell estrany masoquisme català: "Jo a la rambla no hi vaig". Malament. Perquè per 20 o 25 euros us podeu inventar un menú degustació impressionant. Tot és bo, però nosaltres us hem fet una tria de 10 plats imprescindibles.


1. Mollete de 'soft shell crab'. Els amics del Mano Rota, mestres en el mestissatge de la cuina catalana, Àsia i la cuina llatinoamericana, s'han tret de la màniga un increïble 'mollete' amb cranc tou i papada de porc rostida, fent saltets entre la Xina, Cadis i el sud-est asiàtic. Picantet, divertit i molt refrescant.

Mano Rota


2. Dorada marinada. El Germán Espinosa de la Fonda Espanya és un dels cuiners de la ciutat que conjunta millor l'anar a cara barraca del sabor primordial i la creativitat. Un exemple: una brutal orada lleugerament rostida, amb suc de fricandó escabetxat i favetes, justa guanyadora del concurs de tapes on participen els millors restaurants de la Rambla.

Fonda Espanya

 
3. Arròs d'ànec Coll Verd del Delta. El Xerta és un dels Michelin que participen en la mostra, i el seu arròs marca una diferència. Som davant un d'arròs melós, amarat de sabor golós d'ànec. I ben sec, on el punt grenyal del gra camina pel filferro sense caure a la banda crua. Bravo.

Xerta


4. Parpatana de tonyina Balfegó rostida amb mel. Nando Jubany és a punt d'obrir el restaurant Pur. Aquesta mostra de la carta fa venir les dents llargues: un 'trompe l'oeil' majestuós i primitiu. T'hi abraones pensant que és una llesca de papada del millor dels porcs possibles. Endrapes, gaudeixes amb la sublim melositat i cruixent del greix i la carn, puntuada de mel i agredolç. I aleshores et diuen que és parpatana, la carn que hi ha entre la ventresca i l'aleta.

Pur


5. Kakigori. Sí, em direu, què té d'especial aquest gelat? Si fet i fotut és gel raspat amb xarop de sabors. Doncs que el de l'Ochiai va amb xarop de mango i també amb bocins de mango fresc, i si aixafes i remenes esdevé una delícia lleugera i estival insuperable.

Kakigori

6. Brioix de cua de bou amb maionesa de mostassa. Des de Casa Leopoldo ens apropen un clàssic infal·lible de la seva carta, la cua de bou, acompanyada d'una maionesa de mostassa lleugera i embolicat, tot, amb un panet que es desfà al primer contacte. No fareu servir les dents per res: això es desfà.

Casa Leopoldo

7. Ou poché, fricassée de gamba, cremós de carbassa i Espelette. Des d'A Restaurant, a l'Hotel Neri i capitanejat pel xef Alan Guaird, ens porten una bomba: un ou poché que esclata al primer tacte forquilla, sobre una crema espessa de carbassa i unes delicioses gambes. No es pot demanar més.

A Restaurant

8. Chirashizushi d'estiu. El Dos Palillos aposta per qualitat i senzillesa amb un plat d'arròs de sushi acompanyat d'uns dauets de verat, tamago, xiitake, pastanaga i alga nori ratllada. Sense trampa, saludable i servit amb alegria i barrets xinesos.

Dos Palillos

9. Arròs fregit amb kimchi i papada a la cantonesa. Si encara no coneixeu la proposta asiàtico-catalana de Casa Xica, aquest platet és una excel·lent manera d'apropar-s'hi. Quina intensitat de gustos, i quina contundència!

Casa Xica

10. Dolç de llet, cacau, ametlles i sal Maldon. Guardeu un forat per aquesta monstruositat deliciosa de La Donuteria. Llegint els ingredients pot semblar excessiu, però quan el tasteu us adonareu que la grandesa d'aquest dònut és la proporció àurea dels gustos. Nyam.

La Donuteria

Últimes notícies

    Publicitat