Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cataluña empieza la etapa de reanudación el viernes
FOTO: ShutterstockCataluña empieza la etapa de reanudación el viernes

Així és la inesperada "etapa de represa" que comença divendres a Catalunya

La Generalitat assumeix les competències de la desescalada per iniciar una nova etapa de "transició"

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Catalunya va passar aquest dijous a la fase 3 i, amb ella, es van guanyar coses com la lliure mobilitat per tot el territori català. La decisió d'avançar a la fase 3 va ser aprovada per part de l'Estat després que Salut demanés aquesta anticipació. Doncs bé, ni 12 hores després que Barcelona i Lleida estrenèssin la fase, Quim Torra, president de la Generalitat, juntament amb la consellera de Salut, Alba Vergés, anunciaven que l'inici de la la nova normalitat a tot Catalunya a la mitjanit del dijous al divendres. La notícia arribava per sorpresa, ja que segons el que s'estableix en l'àmbit estatal, no s'aixeca l'estat d'alarma i es comença aquesta anomenada nova normalitat fins al dilluns que ve.

Llavors, què comença a partir de divendres? Segons el decret aprovat per la Generalitat, des de l'entrada a la fase 3 "autoritat competent per gestionar la fase de desescalada", començarà el que han batejat com a "fase de represa". Una nova etapa on, segons Torra, "queda sense efecte" les mesures de la declaració de l'estat d'alarma "i s'aixequen les restriccions de mobilitat.

Les novetats de l'"etapa de represa"

A la pràctica, és un avanç a la nova normalitat, esperada per a tot l'estat a partir del 22 de juny. Amb el decret aprovat, la Generalitat permet a partir del divendres que les mesures del nou escenari s'avancin uns dies i, a més, que incloguin novetats com les restriccions d'aforament, inexistents en la nova normalitat aprovada pel govern espanyol. L'"etapa de la repressa" contempla que fins al proper 25 de juny l'aforament màxim en espais tancats sigui del 50% i, en els oberts, del 75% de la seva capacitat.

A més, la consellera Vergés ha recalcat que "tot es calcularà en funció de la distància" i que el 1,5 metres serà la regla general que ha d'imperar, encara que en el cas dels aforaments dels locals, es recomana calcular-lo de manera que es garanteixin els 2,5 metres per persona. Els dos representants del govern català han insistit en la responsabilitat individual de cada ciutadà i l'obligatorietat de l'ús de la mascareta si no es pot garantir la distància de seguretat. Una altra de les novetats comunicades en la compareixença ha sigut la reobertura de tots els parcs infantils de Catalunya.

NO T'HO PERDIS: Com celebrar Sant Joan a Barcelona

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial

Últimes notícies

    Publicitat