Notícies

Aquests són els tres restaurants amb estrella Michelin més barats de Barcelona

Encara és possible menjar d'estrella Michelin a Barcelona sense sobrepassar els cinquanta euros

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Caelis
Foto: Scott Chasserot | Caelis
Publicitat

Queden enrere els anys en què un bon grapat dels restaurants Michelin de Barcelona oferien unes assequibles fórmules de migdia que permetien gaudir d’una experiència d’alta cuina en només una horeta. Segons les dades de l’estudi Restaurant Price Tracker de la consultora Simon-Kucher, el preu dels restaurants a Catalunya va pujar un 6,9 % durant el 2024.

Que el tiquet dels restaurants d’alta cuina s’ha incrementat a Barcelona —encara que no hi hagi un estudi del Gremi de Restauració que expliciti en quina mesura— és una obvietat. Només cal observar l’evolució dels menús degustació: a Barcelona en queden tres o quatre per sota dels 100 euros. A la capital, aquesta situació s’explica per l’encariment de la matèria primera i els subministraments, però sobretot per l’increment imparable del preu dels lloguers i també per la immensa demanda turística, que estreny l’oferta. Tot i aquest context, encara hi ha certs indrets on podem menjar de Michelin sense deixar mitja setmana de sou.

Prodigi, menú a 38 euros

Prodigi restaurant
Foto: Prodigi restaurantProdigi restaurant

L’estrella Michelin més econòmica de Barcelona també és una de les més recents: és el restaurant Prodigi d'en Jordi Tarré, un jove xef guardonat amb la distinció a la cerimònia de finals del 2024. A Prodigi —un nom que és la contracció de Provença, Diagonal i Girona, la seva ubicació— Tarré proposa un menú de migdia amb entrants, primer, segon i postres —a escollir un de dos— que és una ganga: costa 38 euros! (begudes a banda). Són plats plaents de cuina d’autor amb influència catalana i asiàtica, com ara cremós de pollastre amb pell cruixent, pera, mostassa en vinagre i ponzu. I el seu menú degustació, deu passes a 90 euros, és el menú Michelin llarg més econòmic de Barcelona (Lluerna s’enduria el premi si no fos a Santa Coloma).

Hofmann, un luxe assequible

Hofmann (Sarrià-Sant Gervasi)
Scott ChasserotHofmann (Sarrià-Sant Gervasi)

El restaurant de la Sílvia Hofmann, com l’escola, té un valor pedagògic; ofereix diversos menús amb preus entre 56 euros i 91 euros —el menú de migdia setmanal, amb petites obres d’art com un suquet de peix de roca rostit amb perles de patata i celerí, maitake i brioix d’all rostit—, i un menú degustació llarg, deu passes per 110 euros. La pedagogia aquí rau en el fet que puguis conèixer i apreciar l’alta cuina creativa sense pagar un peatge excloent per a la majoria de la humanitat.

Caelis, 20 anys de menú de migdia Michelin

El Caelis de Romain Fornell va celebrar els 20 anys de vida el 2024, amb una merescuda estrella Michelin gairebé des del moment de la seva obertura. I un menú de migdia que en algunes èpoques costava 38 euros! Avui en dia val 65 euros. "El nostre menú de migdia té la mateixa edat que la nostra Michelin i forma part de la identitat del Caelis; el continuaré mantenint contra vent i marea", m’assegura Fornell.

Caelis Barcelona
Foto: Caelis BarcelonaCaelis Barcelona

Consisteix en un entrant (a escollir entre dos), un principal (també entre dues opcions) i, després, una selecció de formatges o unes postres, a més d’un cafè o una infusió. Inclou dues copes de vi. “Això, en qualsevol restaurant bo sense Michelin, ja et puja a aquest preu”, valora Fornell. Són plats creats específicament per al menú de migdia, que canvia cada setmana, i que té una forta identitat francesa. Per exemple: vichyssoise lleugera de porro rostit, burrata i ous d’arengada, o un pithivier de rap amb musselina d’ametlles i suc de bullabessa.

Per cert, un dels seus dos menús degustació, amb 16 passes a 125 euros, també es troba entre els més assequibles de Barcelona. “Jo mateix em dedico a comprar, conec el mercat i em puc permetre aquest preu. De moment, encara és factible treballar així”, explica el xef.

Un xef Michelin per 35 euros, tot inclòs

Fran López, xef amb estrella Michelin a Villa Retiro, s’instal·la tots els dimarts de juliol al Time Out Market amb un menú d’alta cuina a preu amic: 35 € amb beguda inclosa. Una proposta per celebrar com cal el primer aniversari del Market, amb plats d’estrella, però en un ambient distès i sense protocol.

Menú Michelin de Fran López a Time Out Market
Foto: Time Out Market BarcelonaMenú Michelin de Fran López a Time Out Market

El menú comença amb tres aperitius: xatonada sobre pell inflada de bacallà, una ostra amb capipota i un sam d’amanida Cèsar, i una falsa burratina que enganya la vista i sedueix el paladar. Tot seguit arriben un ravioli obert de carpaccio de gambes, un xai melós lacat i, de postres, una escuma de crema catalana. Un festival que és una autèntica ganga: reserva ara!

NO T’HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Últimes notícies
    Publicitat