Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Passeig de Sant Joan
Foto: Ana PáezPasseig de Sant Joan

El Passeig de Sant Joan és el segon millor carrer del món

La llista 'The 30 coolest streets in the world' de Time Out International l'ha situat just rere Smith Street de Melbourne, el més ben valorat

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Treu-te del damunt aquest complex d'inferioritat que arrossegues per partida doble (per ser català i barceloní!). Els editors de Time Out International han decidit que el Passeig de Sant Joan és el segon millor carrer del món on viure, només per sota de l'exquisida Smith Street, de Melbourne. Al rànquing dels 30 millors carrers del món –en termes de menjar, diversió, cultura i qualitat de vida– passem per davant de titans mítics com Sunset Boulevard, a Los Angeles, i South Bank a Londres! I com han arribat a aquesta conclusió? 

No és que els compressin amb una tapa gratis. El procés d'elecció és tan curós i complex que rigui's vostè d'una reforma constitucional. Aquest 2021, l'enquesta Time Out Index va demanar a 27.000 habitants de ciutats d'arreu del món quins eren els seus carrers favorits. A partir d'aquestes votacions, a Barcelona en van emergir cinc candidates: Passeig de Gràcia, Enric Granados, Rambla Catalunya, la Rambla, i passeig de Sant Joan. I després d'un serè debat, la redacció de Barcelona va remetre a Time Out Internacional la tria justificada de passeig de Sant Joan com a candidat a millor carrer del món. Tan ben raonada que ha fet plata al pòdium de l'Olimp de les Llambordes! Per què mola tant? La directora de Time Out Barcelona, María José Gómez, resumeix l'opinió i els arguments de la redacció.

1. És un encreuament de camins. I ja se sap que els encreuaments de camins són màgics. La intersecció divideix quatre barris i talla la ciutat de nord a sud. Convergeixen quatre barris diferents en un únic punt, i això imprimeix molt caràcter. 

Foto: Ajuntament de Barcelona/Goroka
Foto: Ajuntament de Barcelona/GorokaFoto: Ajuntament de Barcelona/Goroka

2. És verd i fet a mida del vianant! Quin plaer caminar sense rumb per les seves rengleres infinites d'arbres. La recent reforma de passeig de Sant Joan, a càrrec de les arquitectes Lola Domènech i Teresa Galí, va ser una precursora del procés d'urbanisme verd que està canviant la ciutat, i que els ciutadans que anem en bicicleta i a peu tant agraïm. 

Passeig de Sant Joan
Photograph: MJ Gómez

3. Hi conviuen les noves tendències de menjar i la tradició. Passeig de Sant Joan va ser la zona zero de l'explosió del neovermut i el brunch –amb clàssics moderns com la Granja Petitbo i Chicha y Limoná– i també hi pots trobar establiments de tota la vida que hi conviuen mantrnint una alta qualitat, com el restaurant Sant Joan i el Bar Oller. Qualsevol novetat 'gastro' que aterri a la ciutat intentarà posar-hi el peu.

4. Hi trobareu de tot. No hi ha monocultiu de comerç: si hi passeges amunt i avall, trobaràs el que et faci falta, des de ferreteries i farmàcies, passant per pastisseries tradicionals fins a una botiga de menjar rus, cellers de vi, llibreries, col·legis... Fins i tot un mercat municipal, encara que sigui provisional. 

5. És un enclavament cultural de primer ordre. Així com els articles de luxe defineixen la personalitat de Passeig de Gràcia, la venda de productes culturals marca la del Passeig de Sant Joan. És el vèrtex del mal anomenat triangle friqui de Barcelona, amb institucions del còmic, el manga i la contracultura com Norma, Freaks i ben a prop, la Gigamesh. Ens omple de joia veure-hi cues els dissabtes a la tarda per comprar llibres i còmics! I també té un punt esotèric: sabíeu que a la Biblioteca Arús –especialitzada en maçoneria, obrerisme, anarquisme i Sherlock Holmes– hi ha una rèplica de l'estàtua de la llibertat? 

NO T'HO PERDIS: Els carrers més bonics de Barcelona 

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat