Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
TNC - Teatre Nacional
Sergi Larripa / ViquipèdiaTNC

El TNC vol reobrir abans d'octubre amb una obra sobre Pasolini

La nova temporada comptarà amb 27 espectacles i donarà feina a 340 professionals

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

Temps complicats en matèria de previsions de la cultura en viu. Els màxims responsables del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) han presentat avui en una trobada telemàtica amb la premsa algunes de les xifres de la pròxima temporada. En un context d'incertesa per les restriccions d'aforament de les sales i des de la prudència pel que fa a les condicions de seguretat per a espectadors i treballadors, el director artístic Xavier Albertí ha avançat, sense concretar títols, que la dotació pública tindrà 27 espectacles la pròxima temporada, 9 produccions pròpies i 10 coproduccions, una temporada que donarà feina a 340 treballadors, entre personal artístic i tècnic.

La temporada –si les condicions sanitàries ho permeten– s'obrirà l'última setmana de setembre amb una versió del 'Decameró' de Pasolini a la Sala Gran, inici d'una temporada que ha de commemorar el centenari del naixement del poeta italià. L'obra estarà formada per 10 monòlegs i peces curtes d'autors locals com Najat El Hachmi, Cristina Morales i Narcís Comadira, però també internacionals com Dimitris Dimitriadis.

També s'ha avançat, sense gaires detalls, l'espectacle que tancarà la temporada: serà una direcció del mateix Albertí sobre un text de la primera dramaturga viva que estrenarà a la Sala Gran, sense que s'hagi avançat el nom. L'obra tractarà el context del Paral·lel dels anys trenta i el gènere del teatre musical que s'hi va conrear.

El Paral·lel, per tant, serà un dels temes principals que articularà la temporada, al costat de la recuperació de l'epicentre dedicat a autores pioneres que tornarà la temporada vinent, juntament amb muntatges suspesos per la crisi com 'Solitud' d'Alícia Gorina.

Les xifres de la desfeta

Mònica Campos, directora executiva, ha calculat en 2 milions els ingressos perduts des que el teatre va abaixar el teló a mitjans de març, 119 funcions suspeses per la cancel·lació completa de la temporada.

L'equip del teatre ha justificat l'absència de noves produccions en 'streaming' en els últims dos mesos –a diferència d'altres teatres com el Lliure– per no disposar de les eines administratives que, com el cas del portal de contractació de la Generalitat, no han estat operatives fins fa pocs dies.

En tot cas, Albertí ha volgut destacar l'impacte de les activitats proposades al voltant de la lectura de textos, que han superat les 28.000 descàrregues d'obres al web del TNC.

Filmar teatre

A curt termini Albertí ha anunciat un nou programa d'enregistrament en vídeo de les produccions del TNC, "un producte de qualitat", destaca, que servirà per difondre i retransmetre les obres més enllà de les funcions físiques. Un recurs que, en cas d'indesitjables rebrots de la crisi sanitària, pogués servir per portar les obres del teatre públic fins a les llars de tothom.

NO T'HO PERDIS: El Grec apostarà per les companyies locals amb 80 actuacions

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial




Últimes notícies

    Publicitat