Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
'Escape Room 2'
Foto: David Ruano / Focus'Escape Room 2'

Els millors descomptes per gaudir d'obres de teatre a Barcelona per la Setmana Mundial del Teatre

La iniciativa inclou obres com 'Escape Room 2', 'Elling' i 'Entrevistes breus amb dones excepcionals'

Laia Jordà Sánchez
Enora Le Roux
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Col·laborador
Enora Le Roux
Publicitat

Aquest març ha estat el mes del teatre català per excel·lència. Després de l'èxit de Cap Butaca Buida, el Sant Jordi del teatre que va omplir 55.583 localitats dels teatres de Catalunya el passat 16 de març, ara, els equipaments escènics de la ciutat es volen tornar a omplir durant la Setmana Mundial del Teatre. Del 20 al 27 de març se celebraran diverses activitats que conclouran amb la celebració del Dia Mundial del Teatre el dimecres 27 de març. El programa inclou diverses xerrades, conferències, col·loquis i també descomptes per anar a veure algunes de les obres de la cartellera barcelonina.

L'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) ha aplicat descomptes a algunes obres com 'Entrevistes breus amb dones excepcionals', al TNC, i 'Mothers a song for wartime', al Teatre Lliure. Aquesta última només tindrà dues úniques funcions (dimecres 27 i dijous 28), coincidint amb la celebració de la diada del teatre. Per aquest motiu, han decidit oferir les entrades amb una reducció del 50%.

A més, ADETCA també ha organitzat altres activitats com una visita guiada pel Teatre Condal el divendres 22 de març; una xerrada sobre l'aproximació al teatre familiar, que se celebrarà al Teatre Goya el dilluns 25; i una sessió de l’Escola del pensament en què es desobeirà l’apocalipsi –sobre les estratègies per sospesar la força de la paraula en la lluita contra el preestablert– a l’Espai Lliure de Montjuïc el dimarts 26. Aquesta activitat serà liderada per la professora de llengua i literatura Cristina Garcia Molina, que a més imparteix classes a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. L’endemà, el dimecres 27 de març, tindrà lloc la presentació del llibre 'Teatre reunit' de Queralt Riera, al Centre de les Arts Lliures l'últim dia del cicle. Les entrades per a les obres i les activitats ja estan a la venda a la pàgina web d'ADETCA.

'Elling'
Foto: David Ruano / La VillarroelDavid Verdaguer, Albert Prat ('Elling')

Per la seva part, el grup Focus ha impulsat una sèrie de descomptes sobre les entrades d'algunes de les obres de la cartellera dels seus teatres com 'Elling', a La Villarroel, i 'Escape Room 2', al Teatre Condal, entre d'altres. A més, també ha impulsat un cicle d'activitats dirigides principalment a totes aquelles persones que vulguin dedicar-se de manera professional al món del teatre.

La Beckett també se suma a la celebració, per això proposa un preu especial de 12 euros per l’obra 'Derecho a pataleta' de Berta Prieto i Lola Rosales els dies 26,27 i 28 de març i un descompte (que es pot aconseguir fins al 31 de març) per l’espectacle 'Casa Calores' de Pere Riera, que s’estrena després de Setmana Santa. A banda, la sala també ofereix preus reduïts en altres properes estrenes: fins al 14 d’abril, per l’obra d’Helena Tornero 'Dona i aspirador(a)', que s’inaugura el pròxim 24 d’abril, i fins al 12 de maig, per l’obra ‘Qui estigui lliure’ de Xavi Buxeda, que s’estrena el 23 de maig. 

El programa d'activitats

Tot i que les activitats organitzades per Focus estan enfocades a aportar experiència a tots aquells que conformaran el panorama escènic barceloní del futur, també hi pot assistir tot aquell que estigui interessat en el teatre i el seu funcionament. La programació inclou diverses xerrades com: la de Carmen Tierz sobre la producció i distribució artística i la de Gisela Juanet sobre el teatre familiar, ambdues al Teatre Goya; i la de Jean-François Prévand sobre la creació dramatúrgica al Teatre Romea. Dins el programa també hi ha un col·loqui postfunció que se celebrarà a l'obra 'Amb claredat augmenta el fred', al Teatre Romea.

Premis de la Crítica 2024

Com veieu, són dies de celebració per les arts escèniques. De fet, el passat dilluns 18 de març es van dur a terme els Premis de la Crítica 2024, uns guardons que s’atorguen per donar suport i difondre l’excel·lència del teatre, la dansa, l’art de carrer, el teatre familiar i els espectacles que atrauen el públic jove. 

Pel que fa a les categories dins les obres de teatre, la de ‘Vúdu (3318) Blixen’, de l’Angèlica Liddell, es va emportar el premi Espectacle de tetare; ‘La nostra ciutat’ de Thornton Wilder, el de millor actriu de repartiment per a Paula Malia; ‘Tots eren fills meus, d’Arthur Miller, el de millor actor de repartiment per a Quim Àvila. Per la seva banda, ‘L’alegria que passa’, de la companyia de Dagoll Dagom, es va endur cinc premis: Musical, Actor i Actriu de Musical (per Eloi Gómez i Àngels Gonyalons), Adaptació/Dramatúrgia i Música original/adaptada. 

NO T'HO PERDIS: Les obres de teatre recomanades de la cartellera de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Primavera

    Últimes notícies

      Publicitat