Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Els museus de Barcelona preparen un Nadal ple d'activitats
Foto: Ajuntament de Barcelona

Els museus de Barcelona preparen un Nadal ple d'activitats per a tots els públics

Una agenda amb diversos tallers i visites amb l'objectiu de gaudir un Nadal especial amb tota la família

Per Ainhoa Gutierrez
Publicitat

Després d'aquest any tan atípic ens espera un Nadal molt diferent per a tots. Però no per això hem de deixar de gaudir de l'època més màgica i especial de l'any. I és per aquest motiu que els museus i equipaments culturals de Barcelona han preparat un Nadal ple d'activitats per a tots els públics. Una agenda variada amb diferents tallers, visites i activitats pensades per a la canalla, però també per al públic adult. Això sí, sempre seguint la normativa i els protocols de seguretat corresponents. 

Born Centre de Cultura i Memòria

El museu del Born ha preparat diverses activitats i tallers infantils: 

  • 23 de desembre: 'Que pugi el teló'
  • 24 de desembre: 'El cometa de Nadal de 1704'
  • 30 de desembre: 'Arqueòlegs al Born'
  • 31 de desembre 'La ciutat de xocolata'

A més, al Museu de la Xocolata es prepararan dos tallers més pels dies 22 i 29 de desembre: 'Un Nadal de xocolata' i 'Taller de neules i torrons'.

Museu Etnològic i de Cultures del Món 

El Museu Etnològic i de Cultures del Món ha programat aquests tallers:

  • 20 de desembre: 'Estels i garlandes amb fibres vegetals'
  • 27 de desembre: 'Feltre en família'
  • Del 29 de desembre al 3 de gener podràs gaudir d'un divertit joc familiar japonès gràcies a l'activitat 'Fukuwarai, riguem i atrapem la felicitat'. 

Museu d'Història de Barcelona (MUHBA)

Al Museu d'Història de Barcelona podeu visitar les exposicions 'Flashback', situada a la Casa Padellàs de la plaça del Rei, i 'Interrogar Barcelona', al MUHBA Oliva Artés. Si les restriccions ho permeten, els dies previs a Nadal i al gener tenen previst organitzar diverses visites guiades per la ciutat. 

Fabra i Coats: Centre d'Art Contemporani de Barcelona 

El centre de Sant Andreu té actives dues exposicions: 'To, llengua, boca, una retrospectiva de Wandelien van Oldenborgh' i 'Coses que les coses diuen'. 

Museu del Disseny  

Aprofiteu la visita al Museu del Disseny per veure la recent exposició 'Modernisme, cap a la cultura del disseny', que se suma a les altres mostres permanents, i 'Emergència! Dissenys contra la COVID-19' que acaba el 10 de gener. 

La Capella

Fins al 10 de gener, a La Capella teniu l'exposició 'Esdevenir immortal i després morir', comissariada per Caterina Almiralla. 

Arxiu Històric de la Ciutat i Arxiu Fotogràfic de Barcelona

En aquests dos espais podreu gaudir de dues exposicions, obertes fins al mes d'abril. A l'Arxiu Històric teniu 'Documents de la Barcelona històrica' i a l'Arxiu Fotogràfic podreu aprofundir en la història del Poble Espanyol a través de l'exposició 'Un viatge fotogràfic. La construcció del Poble Espanyol'. A més, els dos arxius disposen de diverses exposicions virtuals a les seves webs. 

Castell de Montjuïc 

Mentre esperem que es recuperin les visites guiades, podeu visitar el Castell de Montjuïc de manera individual. 

La Virreina Centre de la Imatge

Fins al febrer, a la Virreina Centre de la Imatge podeu visitar les exposicions de 'Dies d'ira. Comunisme llibertari, gitanos flamencs i realisme d'avantguarda'; 'Pensaments en bucle. Boris Groys'; 'Projectes (1983-2020)' i 'Puber'. 

Museu Frederic Marès i Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Encara que no s'hagi instal·lat aquest any el famós pessebre de la plaça Sant Jaume, al Museu Marès i al Monestir de Pedralbes podreu visitar els pessebres més tradicionals. A més, preveuen oferir noves activitats tant per al públic familiar com per al públic més adult.

El 17 de desembre, el Monestir de Pedralbes oferirà un concert de Nadal amb peces de Vivaldi, Caldara i Scarlatti, i a la nova Sala de les Diversions del Marès teniu l'exposició temporal de 'Vols pujar a les golfes del museu?'. També al Marès, podeu visitar les dues mostres relacionades amb els actes de commemoració del centenari de la mort de Francesc Layret, obertes fins al 14 de febrer. 

Xarxa de Centres Cívics de Barcelona

Els Centres Cívics tampoc descansen i ja tenen preparades diferents activitats de cuina, escultura i cinema japonès, que podeu anar consultant a la seva web. 

NO T'HO PERDIS: Nadal 2020 a Barcelona: guia completa

Últimes notícies

    Publicitat