Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Biblioteca Ateneu Barcelonès
© Iván MorenoBiblioteca Ateneu Barcelonès

8 llocs blaus amb encant per celebrar el 'blue monday' a Barcelona

Escrit per
Time Out editors
Publicitat

Coincidint amb allò que el màrqueting ha batejat com a 'blue monday' –el tercer dilluns de gener és el dia més trist de l'any– recuperem aquells elements de Barcelona que ens reconcilien amb el color blau... Que per cert: una altra marca, Pantone, l'ha nomenat color de l'any 2020 com a sinònim de "calma, confiança i connexió, el desig com a fonament fiable sobre el qual construir-se en la nova era".

1. Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Construït el 2004 pels arquitectes Herzog i Meuron i una de les icones arquitectòniques del Fòrum de les Cultures, s'inspirava en Barcelona i en el mar Mediterrani. És vistós per l'ús de materials, els jocs de volums i l'experiència calidoscòpia que vius atravessant-lo i mirant amunt. El 2017 passa a dir-se Museu de Ciències Naturals, però a nosaltres encara ens surt d'anomenar-lo pel color de la seva pell: el Museu Blau.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Foto: web Ajuntament de Barcelona

2. Blau Bcn

Al carrer Londres, 89 hi ha el restaurant del xef Marc Roca. Productes de primera, sense pretensions i amb color propi. Va triar tenyir el local del blau pel que significa: confiança, simpatia, gust de mar i una connexió amb la història de Blau: Roca va obrir primer restaurant a Begur i després, el 2008, va fer el salt a Barcelona.

Blau Bcn
Foto: Facebook Blau Bcn

3. Aigua del Carmen

No és un còctel que et converteix en barrufet, però gairebé: és una de les begudes més populars d'Aigua del Carme i està feta amb suc de llimona, sucre, licor de poma, ginebra i unes gotetes de curaçao blau, el que li dona aquest color fantasiós i fresc.

Aigua del Carmen
Foto: Time Out Barcelona

4. Biblioteca de l'Ateneu Barcelonès

L'Ateneu Barcelonès s'ha de gaudir una tarda a l'any, com a mínim. Apropeu-vos a l'entrada de la biblioteca (cal ser sòci per accedir-hi) i alceu la vista per admirar la paret decorada per Frederic Amat, tota una oda als lectors i al blau.

Biblioteca de l'Ateneu Barcelonès
Foto: Ivan Moreno

5. Sant Antoni Maria Claret, 110

Tot i que ha aparegut com a exemple al llibre 'La Barcelona lletja' (Àmbit), no podem si no reivindicar l'obra de l'arquitecte Mario Catalán Nebot, de façana sinuosa, com una onada, decorada amb gresite. El mateix arquitecte també va signar l'edifici brutalista del carrer de València, 384 (també considerat lleig).

Edifici d'habitatges de Mario Catalán Nebot
Foto: Maria Dias

6. Ohla Hotel

Ens fixem en la paret lateral de l'Ohla Hotel, aquella que ens mira fixament. 'Mur d'ulls' (2011) és obra de Frederic Amat i Isern Associats; la paret blava amb mil ulls ceràmics encastats és una picada d'ullet al modernisme i també una fita per recordar com era el barri abans de l'obertura de la Via Laietana el 1920.

'Mur d'ulls', de Frederic Amat, a l'Ohla Hotel
Foto: Shutterstock. Elena Rostunova

7. Línia blava (L5)

Es va inaugurar el 1959 i cobreix 18,9 quilòmetres de ruta entre 26 estacions. Uneix Cornellà i la Vall d'Hebron passant per la Diagonal, l'Hospital Clínic i plaça de Sants, entre d'altres parades, i és la tercera de les línies de metro amb més viatgers.

Línia blava del metro de Barcelona
Foto: Shutterstock

8. El tramvia Blau

L'enyoreu? L'havíeu agafat mai? Va deixar d'operar el gener del 2018 i sembla que trigarà a tornar el tramvia que cobria el trajecte des de la plaça John F. Kennedy fins als peus del funicular del Tibidabo. Si volíeu un motiu per a la tristesa, potser ja l'hem trobat.

Tramvia Blau
Foto: TMB

 No t'ho perdis: l'arquitectura singular de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat