Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Telefèric
© Telefèric Telefèric

Menja a meitat de preu amb aquestes aplicacions!

Per
Ricard Martin
Publicitat

Ara fa una temporada, parlàvem d'un supermercat 'online' de menjar amb petites tares tares. Productes molt concrets que venien a preus ridículs. Doncs ja podem parlar de dues aplicacions per localitzar restaurants, bars i cafeteries que ofereixen, a preu rebentat, menjar que d'altra banda acabaria al cubell de les escombraries: TooGoodToGo i WeSaveEat. Mirem com funcionen i busquem un parell d'exemples pràctics.

Les dues funcionen d'una manera molt similar. A TooGoodToGo, tries un restaurant de la llista, t'esperes a què sigui l'hora de tancament del local, t'hi acostes –et demanen que portis una bossa– i t'emportes la comanda que has comprat prèviament via app. A la seva llista hi ha restaurants que no estan gens malament: entre ells, el vegà Sopa, els hot-dogs de The Dog is Hot o el punt de pintxo gastronòmic Telefèric. Parlo amb a aquests darrers, i el director, en Gerard Sucarrats, m'explica que «cada dia, entre setmana, tenim dos packs per emportar. I sempre, sempre es venen». L'oferta és molt cridanera: són cinc pintxos rebaixats de 12,50 a 4,19 €. A vegades són menjar sobrant, altres no: «A vegades he venut coses que encara no he cuinat», diu. Mai et pots menjar la comanda a la barra, sempre és per emportar. I t'has d'esperar fins les 21.30 h, hora d'inici de la recollida. La geolocalització és fàcil, i hi ha una bona pila de locals per triar en cada barri.

Sopa Barcelona
Sopa Barcelona
FOTO: © Telefèric

I WeSaveEat? Doncs funciona exactament igual, però amb menys varietat. Tenen una cinquantena de locals a tota Barcelona, encara que predominin les franquícies de cafeteries i el menjar ràpid (encara que també hi ha llocs delicatessen, com l'Épicerie, o la molt recomanable botiga de menjar per emportar, Ballarín, a tocar Vallcarca.

Parlo amb la Cecilia Karpp de La Fábrica Empanadas, al Gòtic, que m'anuncia un descompte espaterrant: tres empanades per emportar, rebaixades de vuit a tres euros. El 60 %, vaja. «Posem a la venda les empanades que tenen tares d'aspecte, amb les vores trencades o que potser s'han abonyegat un xic. Però en tot cas el producte sempre és bo», assegura. I prossegueix que «per nosaltres això és com regalar: perquè vens a meitat de preu i al cim amb una comissió. Però si no féssim això, anirien a les escombraries, o al menjador de les mongetes (religioses, no pas llegums) de la cantonada». No tenen massa comandes, diu, però sempre tenen l'oferta de les tres a tres euros: si no han sortit empanades tarades, uns en trobareu de perfectes.

Val la pena, fer servir aquestes aplicacions? No són la panacea ni la solució a la fam. Però sí una manera simpàtica de posar un pegat al brutal malbaratament de menjar als restaurants: Espanya és el setè país que més menjar tira a la brossa de la Unió Europea, més de 7,7 milions de tones de menjar van a parar a les escombraries cada any. Aquesta és una manera de caçar àpats decents al vol a preus regalats.

En contra: no pots escollir què menges i sempre ho hauràs d'anar a buscar ben tard: al Sopa, per exemple, has d'anar a buscar el dinar a les 16.30 h. Les dues empreses cobren una comissió per cada comanda arrabassada a la brossa. Però sí: això és economia col·laborativa real, i no trepitja els drets laborals de ningú, vaja.

I si no vols fer malabarismes, aquí tens la llista dels 50 millors restaurants de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat