Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Menja a meitat de preu amb aquestes aplicacions!

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Ara fa una temporada, parlàvem d'un supermercat 'online' de menjar amb petites tares tares. Productes molt concrets que venien a preus ridículs. Doncs ja podem parlar de dues aplicacions per localitzar restaurants, bars i cafeteries que ofereixen, a preu rebentat, menjar que d'altra banda acabaria al cubell de les escombraries: TooGoodToGo i WeSaveEat. Mirem com funcionen i busquem un parell d'exemples pràctics.

Les dues funcionen d'una manera molt similar. A TooGoodToGo, tries un restaurant de la llista, t'esperes a què sigui l'hora de tancament del local, t'hi acostes –et demanen que portis una bossa– i t'emportes la comanda que has comprat prèviament via app. A la seva llista hi ha restaurants que no estan gens malament: entre ells, el vegà Sopa, els hot-dogs de The Dog is Hot o el punt de pintxo gastronòmic Telefèric. Parlo amb a aquests darrers, i el director, en Gerard Sucarrats, m'explica que «cada dia, entre setmana, tenim dos packs per emportar. I sempre, sempre es venen». L'oferta és molt cridanera: són cinc pintxos rebaixats de 12,50 a 4,19 €. A vegades són menjar sobrant, altres no: «A vegades he venut coses que encara no he cuinat», diu. Mai et pots menjar la comanda a la barra, sempre és per emportar. I t'has d'esperar fins les 21.30 h, hora d'inici de la recollida. La geolocalització és fàcil, i hi ha una bona pila de locals per triar en cada barri.

Sopa Barcelona
Sopa Barcelona
FOTO: © Telefèric

I WeSaveEat? Doncs funciona exactament igual, però amb menys varietat. Tenen una cinquantena de locals a tota Barcelona, encara que predominin les franquícies de cafeteries i el menjar ràpid (encara que també hi ha llocs delicatessen, com l'Épicerie, o la molt recomanable botiga de menjar per emportar, Ballarín, a tocar Vallcarca.

Parlo amb la Cecilia Karpp de La Fábrica Empanadas, al Gòtic, que m'anuncia un descompte espaterrant: tres empanades per emportar, rebaixades de vuit a tres euros. El 60 %, vaja. «Posem a la venda les empanades que tenen tares d'aspecte, amb les vores trencades o que potser s'han abonyegat un xic. Però en tot cas el producte sempre és bo», assegura. I prossegueix que «per nosaltres això és com regalar: perquè vens a meitat de preu i al cim amb una comissió. Però si no féssim això, anirien a les escombraries, o al menjador de les mongetes (religioses, no pas llegums) de la cantonada». No tenen massa comandes, diu, però sempre tenen l'oferta de les tres a tres euros: si no han sortit empanades tarades, uns en trobareu de perfectes.

Val la pena, fer servir aquestes aplicacions? No són la panacea ni la solució a la fam. Però sí una manera simpàtica de posar un pegat al brutal malbaratament de menjar als restaurants: Espanya és el setè país que més menjar tira a la brossa de la Unió Europea, més de 7,7 milions de tones de menjar van a parar a les escombraries cada any. Aquesta és una manera de caçar àpats decents al vol a preus regalats.

En contra: no pots escollir què menges i sempre ho hauràs d'anar a buscar ben tard: al Sopa, per exemple, has d'anar a buscar el dinar a les 16.30 h. Les dues empreses cobren una comissió per cada comanda arrabassada a la brossa. Però sí: això és economia col·laborativa real, i no trepitja els drets laborals de ningú, vaja.

I si no vols fer malabarismes, aquí tens la llista dels 50 millors restaurants de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat