Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Tast a la Rambla / Bar Alegria 1899
Foto: Ricard Martín Tast a la Rambla / Bar Alegria 1899

Sis plats imprescindibles del Tast a La Rambla 2023

Del 8 al 11 de juny a Plaça Catalunya, Tast a la Rambla ofereix tapes d alta cuina a cinc euros

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Aquest any, el Tast a la Rambla no se celebra a la Rambla! Les obres de la reforma del passeig més emblemàtic de la ciutat han obligat que el fastuós –i popular– sarau gurmet es traslladi a Plaça Catalunya, del 8 a l'11 de juny. Després de fer una no gaire exhaustiva enquesta a tres cuiners, el consens és que aquest canvi ha estat tot un encert: "La disposició circular de la plaça fa que la gent passegi per més llocs, consumeixi més i es despisti menys", em diuen. I servidor és la primera vegada a la seva vida que ha tingut la sensació que Plaça Catalunya és alguna cosa més que un espai de pas i sense encant, ple de coloms que es barallen pels crostons de pa sec. Passem revista a sis plats dels 30 restaurants i 6 pastisseries de primera línia que participen en aquesta edició.

1. Cavatelli a la Norcina de Cecconi's

Tast a la Rambla, Cecconi's
Foto: Time Out BarcelonaTast a la Rambla, Cecconi's

Quan veig la roda de Grana Padano de Cecconi's al Tast, m'hi tiro de cap. Hi volten uns suculents cavatelli, aquesta pasta amb forma de cuquet, que l'excel·lent restaurant italià de Soho House ha preparat a la Norcina: amb salsitxa de Norcia –meca de l'embotit italià al centre del país– i una generosa raspadura de tòfona. Un plat generós, potent i aromàtic per cinc eurets de res. Boníssim. 

2. Pintxo de truita del Bar Alegria

Bar Alegría, Tast a la Rambla 2023
Bar Alegría, Tast a la Rambla 2023Bar Alegría, Tast a la Rambla 2023

La meravellosa ració de truita trufada del Bar Alegría va estar present en edició del 2019, la del 2022 i en aquesta repeteix. No ens en cansem mai. Aquesta truita de patates trufada té un equilibri perfecte entre la melositat de l'ou, la textura solta de la patata (no massa feta) i la potència de la tòfona, realçada per una generosa aplicació de sal i pebre. Amb ceba, és clar. La truita de patates sense ceba és de pusil·lànimes!

3. Caneló del salmó del Nectari 

Tast a la Rambla, Nectari
Foto: Time Out BarcelonaTast a la Rambla, Nectari

Jordi Esteve, un dels cuiners més rellevants de l'alta cuina a Barcelona, capgira l'avorriment de la combinació de salmó i alvocat amb aquest caneló: una fina làmina de salmó d'Alaska que envolta un suau i cremós guacamole. El conjunt és puntuat per esferificacions d'espirulina i caviar de wasabi, que aporten contrast àcid i picant al colesterol bo. Un xut d'Omega 3 que, més que superaliment, és un superplat. 

4. Arròs fregit amb porc a la cantonesa de Casa Xica

Casa Xica, Tast a la Rambla
Foto: Time Out BarcelonaCasa Xica, Tast a la Rambla

És clar que si hi ha uns cuiners a Barcelona que saben fer servir els condiments asiàtics, aquests són la Raquel i en Marc de Casa Xica. Barregen Àsia i la remesclen amb la idiosincràsia catalana: la seva versió de l'arròs cantonès amb porc va refrescat per un boníssim kimchi, i mastegues gra al punt i cruixent pel socarradet que del final de la cocció en planxa. És a dir, la Xina, Corea i l'arròs Parellada. Si un valencià et diu que això és arròs amb coses, digues que sí: amb coses molt bones!

5. Mollete de porc ibéric del Dos Pebrots

Dos Pebrots, Tast a la Rambla 2023
Foto: Time Out BarcelonaDos Pebrots, Tast a la Rambla 2023

'Bocata u': Dos Pebrots, especialistes en l'arqueologia "gastromediterrània", han anat al nord-oest murcià per preparar un mollete de traca. Tenim entre mans un entrepà –amb pa de mollete casolà– de porc ibèric preparat a "la orza", és a dir, macerat en llard o oli amb llimona i espècies i després fregit. ("Orza" és el recipient de fang on macerava la carn). I el resultat és un xut de sabor sostingut i potent que ens transporta a les tavernes de costa del sud d'Espanya.

6. L'entrepà de gambes de The Fish & Chips Shop

The Fish & Chips Shop, Tast a la Rambla
Foto: Time Out BarcelonaThe Fish & Chips Shop, Tast a la Rambla

'Bocata' dos: acabem amb una barbaritat deliciosa i molt generosa, si tenim en compte que és una tapa de cinc euros. Els amics de The Fish & Chips Shop, bons coneixedors de la cuina de carrer nord-americà, han preparat aquest gran entrepà de gambes en què coincideixen tres factors: les gambes a l'allet, el 'po boy' –l'entrepà de gamba picant de Nova Orleans, amb maionesa marxosa– i l'entrepà de calamars, pel fet conceptual. És clar que el fantàstic pa cruixent de Pa de Kilo està per sobre de tots aquests entrepans amb pa de xiclet que s'empassen pels voltants de la Plaza Mayor.

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona 

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat