Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Teletreball teatral: els professionals de l’escena no s’aturen

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

Combatre la incertesa amb les eines disponibles. Els professionals de les arts escèniques, com també altres sectors de l'àmbit de la cultura, estan mobilitzats per tractar de donar una resposta conjunta a l'actual situació de teatres tancats i cultura en viu hibernada. El 10 i 11 d'abril es va convocar una vaga per protestar per la falta de mesures polítiques per al sector. La Generalitat ha presentat un pla de suport, però els representants del col·lectiu reclamen als governs central i autonòmic mesures concretes i profundes, com per exemple que les administracions paguin les actuacions cancel·lades, l'accés dels artistes als subsidis d'atur i un règim de treballadors intermitents seguint el model d'altres països d'Europa, entre altres plantejaments. Parlem amb diferents professionals de l'escena perquè ens expliquin com s'ho fan per teletreballar i com veuen l'actual situació. 

Una travessa permanent

“Cada dia movem els números, les dates”. David Selvas és director i coordinador de la productora La Brutal. 'T’estimo si he begut' –producció destacada amb Dagoll Dagom i T de Teatre– es va quedar a punt d’estrena. També preparen el musical 'El màgic d’Oz': “Som un sector amb poc múscul, però treballem en conjunt amb altres productores per intentar ajustar la incertesa. El Grec serà molt important: segurament hi veurem les últimes grans produccions”, conclou.

David Selvas
David SelvasFoto: Maria Dias

La necessitat d’una sala

“Érem al final del procés, i tot s’ha quedat penjat”. La directora Daniela Feixas havia d’estrenar el 15 d’abril 'Serà el nostre secret', obra documental creada amb els intèrprets Marta Montiel i Elies Barberà. “Apunto idees, treballo amb el músic la banda sonora, però és impossible acabar l’obra sense una sala”, remarca Feixas, i recorda: “No havíem recuperat els nivells previs a la crisi del 2008, i encara no s’ha pres cap mesura pública en suport del teatre”.

Assajos a distància

“Hi ha dies que assagem tres hores per videoconferència, feina prèvia que pot substituir les lectures de les primeres setmanes. La capacitat de concentració és una altra i, esclar, si no ho aixeques a un espai, no es pot avançar”, explica Ramon Pujol, que protagonitzarà i coproduirà amb Albert Triola la segona part de l’èxit 'Smiley', de Guillem Clua. “Ens preocupa el futur. Si quan obrin teatres es limita l’aforament, les produccions no seran viables”, lamenta.

Ramon Pujol
Ramon PujolFoto: Maria Dias

NO T'HO PERDIS: 10 grans obres del teatre català que pots veure gratis 'online'

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat