Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
El Born de nit

6 espais secrets del subsòl de Barcelona

Restes arqueològiques, conductes, refugis i tot allò que amaga el subsòl de Barcelona. T'atreveixes a aixecar les rajoles?

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

Diuen que una ciutat es pot conèixer més pel que amaga que pel que ensenya i a nosaltres ens agrada obrir en canal Barcelona, inclòs allò que es troba sota els nostres peus. Des de refugis fins a clavegueres, la ciutat permet ficar el cap sota terra i descobrir històries que cal conèixer. Si ets dels que no en tens prou passejant per la Barcelona que surt a les guies, et convidem a fer un recorregut per la història subterrània de la ciutat i sentir-te una mica cavernícola.

 • Llocs d'interès
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Fa menys d’un mes que l’ICUB informava de tres noves troballes: restes romanes d’habitatges al carrer Sant Sever, fosses d’inhumació a la Barceloneta i enterraments romans dels segles III i V al Born. Si voleu veure restes del XVII, visiteu el Born Centre de Cultura i Memòria.

Publicitat
 • Museus i institucions
 • Història
 • El Gòtic

Les restes que inclou el conjunt monumental del MUHBA de la plaça del Rei abracen la Barcino romana del segle I aC, la Barchinona visigòtica del segle VII dC i la Barcelona medieval del segle XIII. Un passeig per la història completa de la ciutat.

Publicitat
Estació de Ferrocarrils de Provença
© Wikipedia

Estació de Ferrocarrils de Provença

A banda de les anomenades 'estacions fantasma', també hi ha secrets a estacions en ús, com per exemple l’obra Meeting Point de Jordi Benito que hi ha al terra del vestíbul de l’estació de Ferrocarrils de Provença, i que, mitjançant un gravat, representa una frase de Pompeu Fabra traduïda al llenguatge matemàtic.

 • Llocs d'interès
 • La Barceloneta

Des de l’equipament d’educació ambiental La Fàbrica del Sol organitzen visites guiades al clavegueram de la ciutat. L’aforament és molt reduït, hi ha molta demanda i en fan poques cada any, però si voleu estar al cas de les inscripcions, podeu registrar-vos a la web del projecte.

Recomanat
  També t'agradarà
   Publicitat