Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 6 espais secrets del subsòl de Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

El Born de nit

6 espais secrets del subsòl de Barcelona

Restes arqueològiques, conductes, refugis i tot allò que amaga el subsòl de Barcelona. T'atreveixes a aixecar les rajoles?

Per Maria Junyent
Advertising

Diuen que una ciutat es pot conèixer més pel que amaga que pel que ensenya i a nosaltres ens agrada obrir en canal Barcelona, inclòs allò que es troba sota els nostres peus. Des de refugis fins a clavegueres, la ciutat permet ficar el cap sota terra i descobrir històries que cal conèixer. Si ets dels que no en tens prou passejant per la Barcelona que surt a les guies, et convidem a fer un recorregut per la història subterrània de la ciutat i sentir-te una mica cavernícola.

Túnel de Casa de l'Aigua
© Ajuntament de Barcelona

Túnel de la Casa de l'Aigua

Museus i institucions

Hi ha un túnel de 300 metres que connecta la Casa de l'Aigua de la Trinitat Vella (Sant Andreu) amb la Casa de l'Aigua de la Trinitat Nova (Nou Barris) i que travessa per sota la Meridiana. Només es pot visitar amb reserva prèvia.

El Born Centre Cultural
© Irene Fernández

El Born Centre de Cultura i Memòria

Llocs d'interès Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Fa menys d’un mes que l’ICUB informava de tres noves troballes: restes romanes d’habitatges al carrer Sant Sever, fosses d’inhumació a la Barceloneta i enterraments romans dels segles III i V al Born. Si voleu veure restes del XVII, visiteu el Born Centre de Cultura i Memòria.

Advertising
Restes arqueològiques del MUHBA
© Wikimedia

Museu d'Història de Barcelona

Museus i institucions Història El Gòtic

Les restes que inclou el conjunt monumental del MUHBA de la plaça del Rei abracen la Barcino romana del segle I aC, la Barchinona visigòtica del segle VII dC i la Barcelona medieval del segle XIII. Un passeig per la història completa de la ciutat.

Advertising
'Meeting point' de Jordi Benito
© Wikipedia

Estació de Ferrocarrils de Provença

A banda de les anomenades 'estacions fantasma', també hi ha secrets a estacions en ús, com per exemple l’obra Meeting Point de Jordi Benito que hi ha al terra del vestíbul de l’estació de Ferrocarrils de Provença, i que, mitjançant un gravat, representa una frase de Pompeu Fabra traduïda al llenguatge matemàtic.

Clavegueram
© Iván Moreno

Clavegueram de La Fàbrica del Sol

Llocs d'interès La Barceloneta

Des de l’equipament d’educació ambiental La Fàbrica del Sol organitzen visites guiades al clavegueram de la ciutat. L’aforament és molt reduït, hi ha molta demanda i en fan poques cada any, però si voleu estar al cas de les inscripcions, podeu registrar-vos a la web del projecte.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising