via catalana 2014.trams 19 a 26

On menjar i beure a la Via Catalana 2014: trams 19 al 26

Una selecció d'una quinzena de bars i restaurants dels carrers per on passen els trams 19 al 26 de la Via Catalana

Publicitat

Molts de vosaltres anireu a la Via Catalana en colla. Comença a les 16 h i és millor arribar amb la panxa plena. Hem triat 25 restaurants per tota Barcelona que obren per la Diada, però si us estimeu més dinar a prop del vostre tram, també hem fet una selecció de bars i restaurants a prop dels trams 19 al 26. El primer tram comença a la rambla de Catalunya amb el Passeig de Gràcia i el número 26 acaba al Passeig de Sant Joan amb el carrer de Roger de Flor. Compte que és festiu i potser alguns d'aquests llocs estan tancats! Us recomanem que truqueu abans d'anar-hi. 

  • Eixample
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Cosmo Cafè i Galeria d'Art
Cosmo Cafè i Galeria d'Art

Potser els que van muntar el Cosmo són de Mollerussa, però quan entro en una galeria d'art on em puc menjar una magdalena, intueixo que els propietaris són escandinaus. Per donar validesa a la meva teoria, busco senyals. Al Cosmo en trobo alguns. No sé si seure en un sofà blau cel, en una butaca violeta o recolzar-me en un tamboret folrat amb la mateixa roba que la carta del menú. Una pissarra guixada ofereix nachos i hummus. Potser la dinyo aquí mateix, però m'hi jugo el coll que el Cosmo és obra d'algú que va néixer en un país ben fred. Feta l'aposta sobre l'origen d'aquesta sala d'art i cafeteria, el Cosmo és un local tranquil per llegir un llibre o per beure't un suc natural de tres fruites amb gingebre.

  • Bars de tapes
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4
Bar Mut
Bar Mut

Uns dels llocs més animats de les nits barcelonines. Cuina a la vista i plats molt interessants que canvien diàriament. Cal reservar. Ambient de tasca, però fina i de molt bon gust.

Publicitat
  • Bars de vins
  • Gràcia
  • preu 1 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Bodega lo Pinyol
Bodega lo Pinyol

La Bodega lo Pinyol ha tornat a obrir les seves portes amb noves instal·lacions i un rentat de cara. Aquest local és perfecte per anar amb amics a fer un vermut, comprar alcohol a granel, i fins i tot intercanviar llibres. Podem menjar-hi delicadeses en format pintxo, entrepà o taula de formatges i embotits.

  • Mediterrània
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4
Romero
Romero

Si voleu mantenir la despesa controlada, i alhora no caure en els fregits, Romero és el vostre lloc. El xef veneçolà José Antonio Camacaro practica una cuina on els adjectius fresc i mediterrani –amb un grapat d'influències del seu país– es pot aplicar sense caure en el tòpic. La seva cuina és apta per a celíacs i ofereix opcions per als vegetarians. Àpats excel·lents en un ambient agradable.

Publicitat
  • Mediterrània
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 1 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Granja Petitbo
Granja Petitbo

On a principis de segle XX hi havia hagut una vaqueria, ara s'hi aixeca aquesta cafeteria d'aires nòrdics i disseny excel·lent, on és possible esmorzar i berenar molt bé, a base de suggerents pastissos casolans, entrepans fets amb cura i bona matèria i receptes amb ous remenats. Disposen d'un menú de migdia que val la pena conèixer i els dissabtes i diumenges al matí fan un 'brunch' de nivell.

  • Cuina internacional
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Hungaryto
Hungaryto

Hungaryto és el primer restaurant hongarès obert a Barcelona. El regenten la catalana Lourdes i el seu marit, Zsolt. Una cuina producte de combinacions de cultures que van passar pel seu territori en temps remots. I caracteritzada pel sempre present pebrot paprika per la utilització per als fregits de mantega de porc. Aquesta combinació dóna un final fumat que el paladar agraeix i que es barreja molt bé amb els sabors de la matèria primera. El gulasch, el plat que millor il·lustra i representa Hongria, és presentat com una sopa més que com un guisat. És molt gustós, picant, intens i amb una textura que la carn enriqueix.

Publicitat
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Cachitos
Cachitos

Molts barcelonins que passen per Cachitos i llegeixen com a propostes Tapes i copes, pot ser que passin de llarg, sense sospitar que darrere d'aquesta impactant decoració hi ha tot un gran concepte de cuina. Hi ha una oferta molt variada, implantada a sobre de la distribució de l'ampli local fruit de l'habilitat i el gust audaç d'Estrella Sallieti, autora dels millors ambients de la city. Si més no, pel que fa a l'aspecte culinari ha donat un cop d'atenció en posar al davant un xef com José Miguel Manzanal, nascut a Palència, cuiner itinerant en el passat per bons fogons amb l'únic afany d'aprendre i conèixer altres cuines i no pas per acumular currículum, el qual, per altra banda, és impressionant.

Contingut patrocinat
  • Bar d'entrepans
  • Gràcia
  • preu 1 de 4
La Pepita
La Pepita

Ni darrere al taulell ni a la barra trobareu cap Pepita. En canvi, és fàcil trobar-se amb la Sofia o l'Andreu, els propietaris d'un local que estira els horaris: serveixen esmorzars, aperitius, dinars (tres menús a 8,10 i 12 euros), berenars i sopars a la carta, on els protagonistes són les pepites, inspirats en els famosos pepitos, des del clàssic de llom fins a combinacions sorprenents. La Pepita també és local de copes, amb predilecció pels gintònics (per 4 euros, et preparen mig vas) i el vermut casolà, a base de ginebra, taronja i sifó.

Publicitat
  • Japonesa
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Can Kenji
Can Kenji

Kenji és un dinàmic xef que ha passat per les millors cuines japoneses de Barcelona, fins que es va decidir a muntar la seva pròpia taverna, amb la filosofia tan rica i vàlida de la senzillesa aferrada a la qualitat. Perquè no solament la qualitat dels plats que serveix Kenji es deu al bon producte, sinó, sobretot, al bon tracte que hi dóna i al toc d’originalitat sense excessos que practica. “No volia fer una cuina només japonesa, sinó recrear-la amb algunes coses que m’agraden molt d’aquí”. En són dos exemples els dos primers entrants que figuren a la carta –escrita en japonès i català–, la tempura de calamar sec i la patata amanida amb sardina. En un espai reduït, però suficient, aquesta izakaya (taverna japonesa) brinda alguns plats que freguen la perfecció, com l’hamburguesa Can Kenji,.

  • Mediterrània
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Café Jaime Beriestain
Café Jaime Beriestain

En una ciutat en què un hoteler munta el millor museu privat d’art egipci d’Europa, no és estrany que un reconegut interiorista com Beriestain creï un restaurant unit al seu concept store. Si els egipcis buscaven la vida eterna mitjançant la momificació, l’objectiu de la cuina és buscar la vida eterna de les bèsties sacrificades mitjançant la memòria del client. Com és d’esperar, la decoració del Café Jaime Beriestain és molt acurada i sembla més un cafè per a residents de l’exclusiu barri londinenc de Hampstead que un restaurant. Seiem en una taula sense estovalles i, de seguida, rebem les amabilíssimes recomanacions de Beriestain, un xilè resident a Barcelona. Amb la carta a les mans, el propietari ens diu que l’elecció dels plats és resultat dels seus gustos culinaris.L’oferta és variada, amb receptes lleugeres, cuinades amb productes amb denominació d’origen.

També t'agradarà

25 restaurants per a la Diada
25 restaurants per a la Diada

Per menjar bé en grup abans de la Via Catalana 2014 Reserva als restaurants més populars Ja teniu l'estelada i el vostre lloc a la Via Catalana 2014 preparats des de fa dies. Fins i tot heu convençut el vostre iaio nascut a Jaén perquè voti independència. Molts heu quedat amb la família o els amics per anar junts a la V i, com que la convocatòria és a les 16 h, podeu fer un àpat tots plegats aquest Onze de Setembre: aquí teniu 25 restaurants aptes per a grups que estaran oberts aquesta Diada. Feu un pensament i reserveu amb temps! La Terreta Una ambaixada de València a la Vila de Gràcia. Una de les seves especialitats són les saboroses i econòmiques coques de Dacsa, que preparen amb una gran varietat d'ingredients per a tots els gustos. Els dies que juga el Barça, l'ambient és formidable. I el dia de la Via Catalana 2014, no ens ho podem ni imaginar: La Terreta és l'única taverna valenciana que hi ha a Barcelona. Tenen diversos menús per a grups molt econòmics –de 6,50 a 16 euros– on poder tastar tot allò que és valencià i no és paella: braç de nineta, tramussos, timbal d'escalivada amb moixama... La Camarga Les primeres traces d'existència del 'Pujolgate' es van gestar aquí, en el dinar enregistrat d'estranquis entre la lideressa del PP català i l'ex-amant del primogènit del Pare Ubú. I suposem que no devien parlar de compres (de roba). Ara bé, La Camarga és tot un clàssic dels sopars de grup massius i té una cuina mediterrània estàndard que està prou bé, i menús per a totes

  • Cuina creativa
Els 50 millors restaurants
Els 50 millors restaurants

Barcelona és una de les millors ciutats del món per menjar i beure. Això ho sabem la gent que hi vivim, i també els professionals de la gastronomia que any rere any premien els nostres fogons amb distincions que alcen la ciutat en el pòdium de la bona teca internacional. L'oferta és variada, de qualitat, monumental: des del petit bar de tapes de tota la vida, fins als restaurants amb estrelles Michelin. Tot i que el repte és difícil, ens hem proposat seleccionar els 50 millors restaurants, aquells amb els fogons més fiables de la multitud de bones taules barcelonines. No hi donem més voltes: aquí teniu els 50 restaurants que no us fallaran mai. Bon profit Reserva als restaurants recomanats per Time Out Els restaurants que mai no fallen per menjar cuina catalana, italiana, basca, francesa i asiàtica. I també els fogons dirigits pels xefs més en forma de la ciutat Més restaurants recomanats Restaurants mexicans Els millors llocs de la ciutat per assaborir la bona cuina mexicana Reserva als restaurants més populars Casa de Tapes Cañota El Cañota és un bar de tapes marineres d'inspiració gallega amb molt bones referències. Es tracta del germà petit del reputat Rías de Galicia, un dels grans restaurants gallecs de la ciutat i de l'Estat.  Peix i marisc, patates braves, pop a la gallega, amanida russa, canyes de cervesa i vins... L'oferta del Cañota és la de tota la vida però amb l'afegitó d'un puntet juganer de creativitat. Tot de la millor qualitat i en un local desenfadat per r

Publicitat
Els 100 millors bars
Els 100 millors bars

Si alguna cosa no li falta a Barcelona són bars. A tots els barris de la ciutat hi trobem una immensa oferta que en moltes ocasions ens fa dubtar a l'hora de triar. Tant si busqueu bars de tapes i braves com si preferiu fer vins, canyes i vermut, no us perdeu aquesta selecció de 100 locals imprescindibles a la ciutat. I si no voleu beure alcohol, també us hi hem inclòs cafeteries i teteries! Bars de vins Sempre és un bon moment per gaudir d'un bon vi, siguis entès o no Bars de tapes Per molts, una religió i una excusa per per trobar-se amb els amics! Per prendre canyes Els millors assortidors de cervesa de la ciutat Cerveses artesanes Els abeuradors de birra elaborada artesanalment Per menjar patates braves Les 20 millors racions de patates braves de Barcelona Per fer el vermut Els clàssics de la ciutat i els nouvinguts a l'escena vermutaire Els millors pintxos Gran plaer basc en petit format Cocteleries Els millors còctels i els bàrman amb més carisma Teteries 10 establiments on sempre és l'hora del te Temples del cafè 10 cafeteries per satisfer el plaer més fosc El més vist Cinema a la fresca: tota l'agenda A l'estiu, diversos espais de Barcelona es transformen en cinemes a la fresca. Aquí teniu la cartellera completa! El més vist 5 coses per fer avui Aprofita el teu temps i troba el que necessites: el millor del dia al teu abast Japonisme. La fascinació per l'art japonès Que consti que en Pere Calders ja ens havia avisat: som víctimes d’una invasió subtil. Jo mateix em vai

  • Clubs
Anarquia i 'birra fría'
Anarquia i 'birra fría'

Recorregut pels bars llibertaris de Barcelona Els bars més vistos Si trobeu que Barcelona va camí de convertir-se en un parc temàtic –si és que no ho és ja– i n'esteu farts d'alienants macroespais d'ocio nocturn capitalistes, dissenyats per a buidar-vos les butxaques, aquesta és la vostra llista: un recorregut pels bars més llibertaris i anarcos de Barcelona, on abunda la cervesa barata, l'art arriscat i la gent que aposta per l'amor lliure, que de ben segur voldran compartir amb volsatres. Les revolucions comencen a la barra. Bars llibertaris, associatius i combatius! 23 Robadors Entra una puta força col·locada a quarts de nou del vespre. El bar, desert. Vol anar al lavabo. “És a dalt, puja, puja!” li diu en Joan amb el seu somriure resplendent. En Joan, un humanista amb un cor com una casa de pagès, és un dels tres socis de Robadors 23. El local és l’excasa d’un altre dels socis, l’August, un metge dandi amb fal·lera pel jazz. El tercer és l’Albert, flamenquista acèrrim, i la família la completen en Yussuf, la Fadwa i l’Alí, el nostre Freddy Mercury pakistanès particular. El carrer d’en Robadors és tot allò que defineix el barri xino: cadires a la fresca, xivarri i batusses, putes, camells i corredisses, insults i afalacs desmesurats... Tot al màxim, res de mitges tintes. No t’hi avorreixes. En aquest caos de vegades violent i a punt de desaparèixer –sembla que finalment la nova seu de la Filmoteca obrirà aquest desembre– Robadors 23 s’alça com un oasi on tothom hi pot ent

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat